Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Mediteranska dieta izboljša delovanje srca

25. jun 2010 14:20
0

Oglasno sporočilo
Mediteranska dieta3

... z mediteransko dieto izboljšalo delovanje srca. Raziskovalci so namreč ugotovili, da so imeli moški, ki so jedli mediteransko hrano, večjo variabilnost srčne frekvence kot moški, ki so se prehranjevali s klasično nezdravo hrano zahodnega sveta. Zmanjšana variabilnost srčne frekvence je eden izmed rizičnih faktorjev za nastanek koronarne srčne bolezni in smrti.

To pomeni, da samodejni sistem, ki kontrolira srčni utrip, deluje bolje pri ljudeh, ki jedo hrano, ki je čim bolj podobna meditranskemu načinu prehranjevanja, ki temelji na veliko zelenjave, olivnem olju, ribah, pustem mesu, polmozrnatih žitaricah, nepraženih oreških in majhnih količinah rdečega vina.

Raziskovalci so analizirali podatke o prehranjevanju 276 dvojčkov in preučili, v kolikšni meri se je kateri izmed njih prehranjeval na mediteranski način. Da bi ugotovili njihovo variabilnost srčne frekvence, so redno merili njihovo aktivnost srca. Ugotovili so, da bolj, kot je bil njihov način prehranjevanja podoben mediteranskemu, boljše je bilo njihovo delovanje srca, s čimer je bila tudi veliko manjša možnost za nastanek srčnih bolezni in srčnega infarkta.

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Plašči, ki izgledajo, kot da so narejeni iz vaše najljubše, mehke puhaste odeje, postajajo velik trend.