Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Preizkusila sem LipoContrast ~ inovativni nov tretma za lokalno izgubo telesne maščobe

14. feb 2019 12:12 Tanja Matko, univ. dipl. iur
0

Sama sem od nekdaj sodila med ljudi, ki jim ne zdravje, ne videz nista bila samoumevna. Zato sem že v zgodnjih dvajsetih začela z redno vadbo (najmanj 4-krat do 6-krat na teden 1,5 do celo 3 ure na dan) in zdravo prehrano. Oz. bolje rečeno 'zdravo' v narekovajih – v devetdesetih je namreč veljalo, da so vse maščobe škodljive, zato s(m)o se jim na veliko izogibali (in jih nadomeščali z ogljikovimi hidrati, zaradi česar je prišlo do epidemije debelosti svetovnih razsežnosti).


Poleg rednih vodenih vadb in plavanja sem večkrat na teden šla tudi na kak hrib, zjutraj 20 min jogginga.

Tak življenjski slog sem vodila do leta 2016, ko me je zaradi dlje časa trajajočih težkih okoliščin doletela izgorelost. Posledica je bila, da sem eno leto pretežno preležala, saj mi je bil še počasen kratek sprehod napor. Tudi ko sem si pred slabim letom za silo opomogla, nisem mogla začeti z intenzivnimi in zahtevnimi vadbami, kakršnih sem se udeleževala prej, temveč le z zelo lahkimi in za telo neobremenjujočimi. Leta namreč traja, da se telo ponovno 'sestavi' in opomore – pri mnogih pa nikoli.

In to ležanje in pomanjkanje intenzivnih vadb so seveda pustili tudi posledice na telesu. Nič kritičnega sicer: nobenih 'šlaufov' ali mahedravosti, kot je lahko že značilno za zrela leta, če ne skrbimo zase z zdravo prehrano in gibanjem – pa vendar ni bilo več enako. Ker tudi apetita nisem imela, skoraj nisem jedla, tako, da se nisem zredila, a čvrstost in mišice so seveda v določeni meri šle.

Konec preteklega leta sem imela še posebej stresen – premalo spanja, kar je vodilo v preveč in nezdravo hrano (ko je telo utrujeno, hoče manjko energije nadomestiti na najbolj logičen in enostaven način – to je s kalorično hrano) in tako sem ugotovila, da sem se še kak kilogram ali dva zredila. Ja, vem, nekaterim to ni nič, sama pa se v svojem telesu počutim dobro pod pogojem, da je zdravo, fit, vitko in vitalno. Tako sem se odločila, da si, predvsem zato, ker ne smem še tako intenzivno telovaditi, kot bi želela – nisem namreč oseba, ki bi podpirala lenobo z raznimi posegi in tretmaji namesto lastnega truda – poiščem malce pomoči.

Pri vseh ponudnikih, tretmajih in napravah niti nisem vedela, na koga naj se obrnem, potem pa sem od znanke izvedela, da na Estetsko kirurgijo Medved Višnjar prihaja nova naprava, ki pomaga pri razgradnji maščob, imenovana Lipocontrast.

Ker sem sama precej skeptična do novih naprav, dejanskih učinkov in morebitnih stranskih učinkov, sem se o zadevi najprej temeljito pozanimala in se nato po vsem prebranem odločila, da se dogovorim za sestanek. Kontaktirala sem Estetsko kliniko Medved Višnjar in se dogovorila za sestanek.

Ko sem prišla, so me prijazno sprejeli. Medicinska sestra Laura, ki mi je kasneje tudi izvajala tretma, je potrpežljivo odgovarjala na vsa moja vprašanja, ki jih ni bilo malo. Sem namreč oseba, ki jo zanima, kako nekaj deluje; kakšni so uspehi; morebitni stranski oz. neželeni učinki; in kakšni so realni rezultati, ki jih lahko pričakujem. Po pogovoru in še nekaj brskanja po internetu sem se odločila, da tretma preizkusim.

Tretma LipoContrast

LipoContrast je nov tretma, namenjen lokalnemu pospeševanju izgube maščob. Podoben je kriolipolizi, le da podkožnega maščevja ne zamrzne, temveč izmenično segreva in ohlaja. Temelji na napredni kriotermalni tehnologiji in daje hitre rezultate – z izmeničnim segrevanjem in ohlajanjem maščobnih celic namreč povzroči, da se te poškodujejo in propadejo. Tako se lahko lokalno znebimo maščobe na predelih, kjer se je sicer nikakor ne moremo.


Naprava LipoContrast

33 % obdelanega maščobnega tkiva se tako postopoma razgradi in izloči preko metabolnega sistema. 80 % končnega rezultata se opazi že po približno dveh tednih. Postopek traja 1 uro ter je blag, neobremenjujoč za telo in neinvaziven, tako, da lahko takoj po njem nadaljujemo z običajnimi aktivnostmi. Primeren je tudi za manjša področja kot so trebuh (spodnji in/ali zgornji del), hrbet, stegna, kolena, ginekomastija, roke in podbradek.

Sama sem se odločila, da jo preizkusim na spodnjem delu trebuha. Ko sem prišla, mi je Laura še enkrat na kratko razložila potek postopka, nato sem se pripravila in se ulegla na mizo, da mi je Laura lahko namestila napravo. Na tretirano področje se najprej nanese gel, nato se namesti glavo naprave z ustreznim nastavkom (za različne predele telesa so na voljo različni nastavki).


Z nameščeno napravo.

Sprva sva imeli z Lauro nekaj težav, da sva špehec spravili notri, ker je tudi za tovrstne naprave potrebno imeti dovolj maščevja, da ga vakuum lahko potegne v glavo naprave. No, po odstranitvi uhana iz popka in nekaj neuspelih poskusih nama je le uspelo. Tako sem z nameščeno napravo ležala kako uro, medtem ko je LipoContrast najprej 10 minut segreval moje tkivo, nato 40 minut hladil in zadnjih 10 minut spet segreval.

Z izjemo (meni) malce neprijetnega občutka, ko ti tkivo potegne vakuum, je postopek povsem neboleč in niti najmanj neprijeten. Med samim tretmajem sem lepo ležala na medicinski postelji in brskala po telefonu ter celo delno opravljala svoje delo, vsakih nekaj minut pa me je prišel kdo preveriti in vprašati, če sem v redu in če kaj potrebujem.

Po koncu postopka naprava zapiska, s čimer javi, da je tretma zaključen. Laura mi je obrisala ostanke gela, uhan sem vstavila nazaj v popek, se oblekla in odšla na delo. Od postopka sta minila približno dva meseca in klub 2 kilogramoma viška lahko rečem, da je spodnji del mojega trebuha bolj ploščat oz. je skoraj ploščat.

Učinek tretmaja LipoContrast

Upoštevajoč neinvazivnost in dobro učinkovitost tretmaja LipoContrast lahko rečem, da sem z njim zelo zadovoljna in se ga bom, če bo potrebno, še kdaj poslužila. Spodnji del mojega trebuha, ki je bil malce izbočen, je sedaj skoraj ploščat in ko se znebim še dveh kilogramov viška, pridobljenih v stresnem (in žal ne veselem) decembru preteklega leta, bo moj trebuh spet tak kot pred izgorelostjo.

Če ste tudi vi – ženske in moški – med tistimi, ki imajo kak predel na telesu, kjer se kljub ustrezni prehrani in gibanju nikakor ne morete znebiti maščobe, toplo priporočam, da preizkusite LipoContrast. Kontakt Estetske klinike Medved Višnjar, kjer vam bodo svetovali ustrezen tretma glede na vaše težave in vam vse prijazno in potrpežljivo razložili, je na tej povezavi. Prepričana sem, da boste tako z odnosom in osebjem kot tudi tretmajem in učinki zadovoljni kot sem bila sama.

PREBERITE TUDI: Preizkusila sem profesionalno korejsko nego kože ProFacial in sem navdušena nad rezultati

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?