Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Lepotni trendi, ki naj v 2017, PROSIMO, postanejo preteklost

17. jan 2017 10:35
0

Oglasno sporočilo
A nekateri videzi so takšni, da so bili sicer dobrodošli za preizkus kot nekaj novega in morda za kako posebno priložnost, sedaj pa naj, lepo prosimo, gredo v pokoj. Sploh trendi zadnjih nekaj let, ki, če jih povzamemo, pomenijo predvsem eno veliko pretiravanje tako v količini nanosa ličil kot tudi izjemno nenaravnem, izumetničenem videzu.
 
Poleg tega, da so videti zelo nenaravno, terjajo tudi veliko časa za nanos in so nasploh neuporabni za vsak dan in za vse, ki jim je cilj ličenja kar se da lep in naraven videz.
 

Torej, spodnji trendi: zbogom!

 

(Pretirano) senčenje obraza (contouring)

Trend, ki ga je pred nekaj leti naredila popularnega slavna Kim Kardashian, je sicer prisoten že dolgo časa. Uporabljati so ga začeli moški, ki so hoteli izgledati kot ženske in so si na ta način preoblikovali obraz, torej ostre moške poteze v mehkejše ženske. In medtem, ko je malce igračkanja zabavno, so pretirano osenčeni in nenaravni videzi precej manj.
 
Spomnimo: v kolikor ne gre za kako posebno priložnost, je smisel ličenja skriti, kar želimo skriti in poudariti, kar je lepo; ne pa ustvarjati izumetničen in očitno nenaraven videz. Zatorej: adijo, srenčenje!
 

Agresivno osvetljevanje (strobing)

Malce pritajeno svetlečega se osvetljevalca na obrvni in lični kosti – da. Obraz, ki spominja na novoletno jelko? Ne.
 

Izumetničene obrvi

Ja, že n-tič: obrvi vsekakor SO okvir obraza in najbolj pomembne. Tudi brezhiben make up na obrazu, kjer obrvi niso lepo oblikovane in ustrezno poudarjene, ne bo prišel do izraza. A trend, ki ga je opaziti na Instagramu in Pinterestu, ko so obrvi kot dva gigantska temna črva, ki imata svoje življenje, naj postane del zgodovine.
 
Temne, košate poudarjene obrvi so vsekakor še vedno trend, poleg tega pa so videti tudi zelo naravno in mladostno (Cara Delevingne, Lily Collins). A nikar ne pretiravajmo in jih poudarimo v meji naravnega in verjetnega.
 

Prekomerno retuširanje

Še en trend, opazen predvsem na Pinterestu In Intsagramu: retuširanje fotografij do videza, ko nismo več prepričani, ali je na fotografiji lutka ali resnična ženska. Jasno, nič ni narobe, če odstranimo kak mozoljček pred objavo – a brisanje vsake pore, mikro gubice in ostalega – da ne omenjamo manjšanja nosu in večanja ustnic (ja, dejansko to počnejo) – ne privede do mladostnejšega in lepšega videza, temveč nenaravnega in izumetničenega ter povsem enodimenzionalnega obraza, ki kar kriči 'I'm fake!'
 

Prekomerna uporaba pudra v kamnu

Res je, mat videz – kože in ustnic – je že leta nadvse priljubljen. Res je tudi, da mastno svetleč videz kože ni ravno privlačen. A to ne pomeni, da si po obrazu natresemo pudra v prahu kot moke pred mesenjem kruha. Videz ne bo (le) mat, temveč zelo nenaraven in po nekaj premikih obraza ves 'cakey'. Saj veste – vtis, kot da bi vam lahko s strgalnikom za led z avta odstranili make up, da bi prišli do kože.
 

Ustnice, občrtane (veliko) izven naravnega roba

Nič ni narobe, če si ustnice malo optično povečamo tako, da jih občrtamo na zunanjem robu dejanskega roba ustnic. Obroba 2 milimetra stran od njega pa … NIKAR (razen, seveda, če se ličite za nastop kot klovn). Kajti vedite, da je to zelo opazno in ne boste videti kot lepotica s sanjsko polnimi ustnicami temveč prej kot da vam je svinčnik za obrobo ušel izpod nadzora.
 
Če želite, da so vaše ustnice videti polnejše, jih raje občrtajte na zunanjem robu ustnic in na sredino ustnic dodajte malce glosa ali za odtenek svetlejšo šminko. Učinek – in naraven videz – zagotovljena!
 

Foto: pinterest

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Bolj malo pričesk je tako subtilno ženstvenih, elegantnih in brezčasnih kot je super kratka pixie pričeska.