Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kokosovo olje zdravi Alzheimerjevo, kažejo raziskave

22. jul 2019 11:04
0

Oglasno sporočilo

Klub temu, da nas stroka prepričuje, da je demenca normalen in pričakovan starostni pojav, ki se mu ne moremo izogniti, pa tako raziskave kot tudi dejanske izkušnje tistih, ki živijo zdravo, kažejo nasprotno. Tudi demenca je torej posledica našega življenjskega sloga – o tem pa odločamo izključno sami.

Ko ljudje zaslišijo izraz 'demenca', večina pomisli na izgubo spomina. To je sicer res glavna značilnost te bolezni, a bolniki z demenco oz. Alzheimerjevo boleznijo imajo še celo vrsto drugih kognitivnih težav, ki otežujejo normalno komunikacijo, reševanje težav in nasploh življenje.

Zato je preventiva, kar pomeni predvsem zdrav način življenja, tako zelo pomembna. Zdravo življenje pomeni predvsem zdravo prehrano, ki temelji na ekološko pridelani zelenjavi in zdravih maščobah; in rednem gibanju. Se je pa ena izmed zdravih maščob pokazala še posebej blagodejna za bolnike z demenco: to je kokosovo olje.

PREBERITE TUDI: Zeleni čaj zmanjša tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

V raziskavi so se srednje-verižni trigliceridi, ki jih največ vsebuje ravno kokosovo olje, pokazali kot izjemno zdravilni pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo. Bolnikom so dali vsako jutro zaužiti 40 ml kokosovega olja – po tem, ko so se vsaj 8 ur postili.

Rezultati so bili izjemni: kognitivne sposobnosti so se bolnikom izboljšale borih 90 minut po zaužitju kokosovega olja; krvni testi pa so pokazali, da se jim je nivo beta-hidroksibutirata dvignili za 7,7-krat. Beta-hidroksibutirat namreč ščiti možgane pred strupi in ohranja nevrone.

Mnogi se zaradi gonje proti maščobam, ki je vladala v osemdesetih in devetdesetih, še vedno izogibajo maščobam, med drugim tudi zato, ker se bojijo, da se bodo zredili ali ne morejo shujšati. A ravno ketonska prehrana (ki temelji na maščobah) se je izkazala ne le kot najbolj učinkovita za hujšanje, temveč za celo vrsto 'neozdravljivih' zdravstvenih stanj.

Za zdravje, hujšanje in preprečevanje demence je torej priporočljivo vsak dan zaužiti (najmanj) 4 žlice kokosovega olja. Če vam samostojno ne tekne, pa ga lahko dodate v sladice, smoothije, na solate ipd. ali celo zmešate v kavo (ki naj bo brez mleka in sladkorja) ter tako pospešite avtofagijo.

PREBERITE TUDI: Kokosovo olje namesto v kavo vmešajte v čaj in učinek bo še večji!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.