Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koencim Q10 upočasnjuje staranje, zavira nastanek raka in daje energijo

28. feb 2018 13:44
0

Oglasno sporočilo
Topen je v maščobah in ga telo proizvaja samo, a z leti čedalje manj, sploh po 40. letu. Je nujno potreben, da telo pretvarja hrano v energijo, zato se nahaja v skorajda vsaki celici in omogoča, da mitohondriji v njih ostajajo zdravi. Preprečuje tudi poškodbe prostih radikalov, ki sicer vodijo v poškodbe DNK, prezgodnje staranje ter nastanek rakavih in drugih obolenj.
 
 
Pomanjkanje Q10 se kaže v utrujenosti, slabotnih mišicah, visokem krvnem tlaku in težavah s koncentracijo. Po drugi strani študije kažejo, da CoQ10 pomaga celo pri boleznih srca in diabetesu. Zadnje raziskave pa so pokazale, da koencim CoQ10 v obliki prehranskega dopolnila zmanjšuje velikost tumorjev.
 

Koencim CoQ10 in rak

Da koencim omogoča dobro počutje in ohranjanje zdravja in energije, sploh po 40-em, je že dolgo znano. Nove študije pa kažejo tudi, da močno upočasni rast tumorjev, sploh melanoma in raka dojk. Študija, opravljena leta 2007 na univerzi Madras je pokazala, da prehransko dopolnilo Q10 pomaga zmanjšati tumorje tako, da deluje na citokine (proteini, ki omogočajo komunikacijo med celicami). 
 
V študiji, ki je bila objavljena v publikaciji International Anesthesiology Clinics, so raziskovalci optimistično povedali, da “je to dobra napoved za zdravljenje in lahko celo prepreči metastaze in vrnitev raka.” Tudi raziskava, objavljena leta 2012 v Integrative Cancer Therapies je pokazala, da ima Q10 zaščitno delovanje proti reaktivnimi kisikovimi spojinami v mitohondrijih, ki povzročajo oksidativni stres in poškodbe celic.
 

Koencim Q10 in vnetni procesi

Da so vnetni procesi vzvod za skorajda vse sodobne bolezni, vključno z rakavimi obolenji, ni več skrivnost in tudi tu nastopi Q10. Koencim Q10 ščiti pred obolenji tako, da izboljšuje imunski sistem in zmanjšuje vnetne procese v telesu. Raziskava, opravljena leta 2008 v Nemčiji, je le ena izmed mnogih, ki so pokazale pozitivne učinke Q10 na vnetne procese. Koencim Q10 zmanjšuje vnetne procese tako, da vpliva na C-reaktivni protein.
 
Klinične študije, opravljene na ljudeh z AIDsom in rakavimi obolenji so pokazale, da uživanje prehranskega dopolnila koencim Q10 močno poviša raven zaščitnega imunoglobina G (IgG) v krvi. IgG je prva oblika protiteles, ki ga sprosti imunski sistem, ko pride do infekcije. Manjša raziskava je pokazala tudi, da Q10 podaljša pričakovano življenjsko dobo rakavih bolnikov za 5 do celo 15 let.
 

CoQ10 z leti upada

Ne glede na to, ali imate raka dojk ali kako drugo obliko ali nobene – prehransko dopolnilo Q10 je nekaj, kar imejte na svoji polički z izdelki za ohranjanje in vračanje zdravja. Še posebej to velja, če ste preko 40, saj, kot omenjeno, proizvodnja Q10 po 40. letu močno upade, zato tudi začneta pešati zdravje in energija.
 
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?