Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako subtilno naučiti svoje otroke, da bodo bolj neodvisni

26. sep 2022 10:11
0

Oglasno sporočilo

... neodvisnosti med najdragocenejšimi. Otroci se po rešitev težav in tolažbo pogosto zatečejo k staršem, kar lahko vodi v soodvisnost in s tem nesamostojnost. Učenje otroka samostojnosti že od malih nog je lahko izjemno koristno za otrokovo dobro počutje in prihodnost.

1. Naj vas otroci odpeljejo nazaj do avtomobila ali domov

Če dovolite otroku, da vas vodi do vašega avtomobila ali doma, kadar koli greste kam, mu lahko pomagate pri razvoju navigacije in spomina. Prav tako jim lahko pomaga zgraditi svojo neodvisnost in samozavest, in to lahko storite tudi, ko greste na pohod, ribolov ali nakupovanje.

2. Prepričajte se, da vaš otrok pozna svoje uradno ime in priimek

V šolah je veliko otrok, ki ne poznajo svojih polnih imen. V razredu postane problem, ko so otroci z istimi imeni, ki ne poznajo svojih priimkov. Nekateri sploh ne vedo svojega imena, saj jih doma vedno kličejo po vzdevku. Na šolo jih lahko pripravite tako, da jih naučite njihovega domačega naslova, domače telefonske številke ter svojega in zakončevega polnega imena.

3. Oblikujte svoj dom tako, da bodo varno dosegli vse

Način organizacije vaše hiše in otrokove sobe močno vpliva na to, kako neodvisni lahko postanejo. Če želite, da vaš otrok samostojno opravlja naloge, je morda pametno, da svoje prtičke, vilice, vodo ali oblačila postavite na dosegljivo mesto. Svoje stojalo za oblačila lahko postavite nekoliko nižje ali jim dodate kavelj za nahrbtnik bližje, da ga lahko dosežejo. Bolj ko opravljate te naloge namesto njih, manj jih opravijo sami.

4. Poskusite jih ne opomniti, naj kaj počnejo pogosto

Če jih pogosto nadlegujete, so lahko zaradi tega bolj odvisni od vas. Poskusite se izogibati stavkom, kot je: "Ne pozabi pomiti posode, če želi0 imeti več časa za igro." Če to izgovorite, se bo vaš otrok navadil, da ga opominjate, namesto da ustvarite način, da se opominja sam. Poskusite enkrat dati navodila, nato pa dajte otroku priložnost, da dokaže, da je lahko neodvisen. 

PREBERITE TUDI: 3 znaki, da ima vaš otrok ADHD, po mnenju psihologa

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Nošenje bele barve v vročih poletnih mesecih je skorajda obvezno – in tako so tudi lahke in zračne bele obleke obvezen del poletne garderobe.