Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Še en razlog, da pazite na svoj pas in maščobne obloge

12. mar 2018 7:50
0

Oglasno sporočilo
Poleg tega, da so maščobne obloge okoli pasu neprijetne na pogled, so tudi pokazatelj slabega zdravstvenega stanja in nevarne našemu zdravju. Sedaj pa so rezultati raziskave pokazali še nekaj pomembnega. 
 

PREBERITE TUDI: Kako shujšati v trebuh in pas?

 
 
Namen te raziskave je bilo ugotoviti, ali je večja abdominalna maščoba povezana s povečano verjetnostjo razvijanja anksioznosti. Ženske, ki imajo maščobne obloge okoli pasu, so bolj podvržene anksioznosti oz. imajo večje tveganje, da razvijejo anksiozne motnje. Rezultati raziskave raziskovalcev v Peruju so pokazali, da je vzročno-posledična povezava med prekomerno telesno težo in anksioznostjo, ki je bila prej pripisana "stresnemu prehranjevanju", dejansko lahko začarani krog.
 
Rezultati kažejo, da imajo ženske s prekomerno telesno težo znatno večjo možnost za razvoj anksioznosti kot vitkejše ženske, verjetno zato, ker sta vzrok za nihanje telesne teže in stanje duševnega zdravja krive spremembe v hormonih. Medtem ko so prejšnje raziskave pokazale, da sta anksioznost in prekomerna telesna teža povezana, ker stres povzroča, da ljudje prekomerno jedo, ta raziskava vpliva na to, kako razumemo duševno zdravje glede na težo. "Hormonske spremembe so lahko povezane z razvojem tesnobe in abdominalne debelosti zaradi njihove vloge v možganih in porazdelitvi maščobe", je dejala dr. JoAnn Pinkerton.
 
Če imate torej težave z maščobo okoli pasu, morate najprej seveda spremeniti življenjski slog (prehrana + gibanje), ter preveriti, ali vam morda nagajajo hormoni. Delajte seveda tudi na sebi in s tem izboljšajte svoje duševno stanje. 
 

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za plosk trebuh!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas pred 5 dnevi
   Všeč
  • CandyCane 10. avg 2018 16:36
   Vau...res najboljši
  • CandyCane 10. avg 2018 16:29
   Eden najljubših
  • Akasha 7. avg 2018 21:14
   Bogato
  • Akasha 7. avg 2018 20:46
   Nič posebnega
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Rdeča šminka je ženstvena. Rdeča šminka je seksi.