Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Jabolka najbolj polna pesticidov!

20. jun 2011 11:15
0

Oglasno sporočilo

... priporočljivo sadje za hujšanje, vendar bodite pozorni, da izberete sadje in zelenjavo ekološke pridelave. Pri testiranju so namreč ugotovili, da so jabolka sadje, ki vsebuje največ pesticidov, kar rek "jabolko na dan prežene zdravnika stran" prav grdo potepta. Kmalu jim sledijo jagode, ki se nahajajo na 3. mestu, nič kaj dosti boljše pa naj ne bi bile nektarine, borovnice in grozdje. Od zelenjave so najslabši špinača, paprika in krompir.


restlesschipotle.com

Nasprotno pa sodijo med pesticidov najbolj čisto sadje in zelenjavo: čebula, ananas, šparglji, mango, kivi, melone in lubenice, koruza in avokado. Sporočili so tudi, da če bi pojedli pet porcij najbolj pesticidov polne hrane na dan, bi s tem v telo vnesli kar 14 različnih pesticidov. Res je, da kemikalije, ki jih uporabljajo pri pridelovanju sadja in zelenjave, preprečujejo, da bi razni zajedavci in bakterije napadle pridelek, vendar so povezani tudi z mnogimi zelo negativnimi vplivi na zdravje, med drugimi na živčni sistem in pojav raka.

Skratka, pesticidi so vsekakor strup, zato si priskrbite naravno pridelano sadje in zelenjavo, saj s tem preprečite vnos zelo strupenih in škodljivih snovi v svoje telo.

PREBERITE TUDI: Katera hrana vsebuje največ in katera najmanj pesticidov?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Z nejevero in ogorčenjem spremljam politično dogajanje okrog novele ZOFVI.