Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Izšlo je poročilo o smrti Matthewa Perryja: nikotinske lizike, ketamin in injekcije testosterona

17. dec 2023 10:20
0

Zadnji dnevi Matthewa Perryja so bili mešanica nikotinskih lizik, ketamina in testosteronskih injekcij, zaradi katerih je bil "jezen in zloben".

Poročilo o obdukciji Matthewa Perryja je razkrilo mračnejši pogled na zvezdnikove zadnje dni.

Poročilo, ki je izšlo v petek, je razkrilo, da je igralčeva prijateljica dejala, da je bil v tednih pred smrtjo "jezen in zloben", ker je jemal testosteronske injekcije.

V poročilu, ki odpira oči, je zapisano, da je Perry poleg smrtonosne količine ketamina, pomešanega z opioidom podobnim zdravilom buprenorfinom, ki se uporablja za lajšanje bolečin in pomoč pri odvisnosti od opioidov, je za hujšanje jemal še tammoksifen, zdravila proti sladkorni bolezni, in nikotinske lizike.

Pred smrtjo je poskušal prenehati kaditi. Njegova pomočnica je povedala, da je pokadil približno dva zavojčka cigaret na dan. Poročilo sodnega izvedenca je še dodatno ponazorilo, kako zelo se je Perry zanašal na predpisana zdravila in zdravila brez recepta, da bi ohranil kakovost svojega življenja.

"V asistentovi spalnici je bilo več odprtih, praznih in napol napolnjenih stekleničk z zdravili, predpisanimi pokojniku, ter zdravila brez recepta, vitamini, pripomočki za prebavo in posode, napolnjene z več različnimi razsutimi tabletami, kapsulami, bomboni in osvežilnimi bomboni," je pisalo v poročilu.

V Perryjevi kopalnici so bili "mazila na recept, pripomočki za prebavo in ustna razkužila".

Zvezdnik serije Prijatelji je pred smrtjo redno prejemal infuzije ketamina, vendar je bilo v poročilu navedeno, da je ketamin, ki so ga našli v njegovem telesu, prišel od drugod. Zadnjo infuzijo je namreč prejel teden in pol pred smrtjo, njegova razpolovna doba pa je le tri do štiri ure.

"Bolj verjetno je, da je šlo za rekreativno uporabo ketamina," je v petek povedal Dr. Bankole Johnson, eden najboljših nevroznanstvenikov in zdravnikov na svetu. "Zagotavljanje ketamina nekomu, ki uporablja tudi buprenorfin, bi bilo vprašljiva medicina – pravi recept za katastrofo."

Perry je o svoji nenaklonjenosti ketaminu že pisal v svojih spominih iz leta 2022 "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir", v katerih je dejal, da se je med zdravljenjem, ki ga je bil deležen med bivanjem v švicarski rehabilitaciji v času pandemije, pogosto počutil, kot da "umira".

"Jemanje K je, kot da bi te po glavi udarila velikanska srečna lopata. Toda maček, ki sledi, je hud in ni vreden lopate," je zapisal. "Ketamin ni bil zame."

Pravzaprav naj bi bil Perry pred smrtjo končal z infuzijami, saj je njegov anesteziolog Dr. Ataoin dejal, da zdravljenja ne potrebuje več, ker je "njegova depresija v redu". Poleg tega je neimenovana ženska, s katero se je pogovarjal sodni izvedenec, dejala, da je bil priljubljeni igralec med njunim zadnjim pogovorom, ki je potekal nekaj dni pred njegovo smrtjo, celo "dobre volje".

To potrjuje zgodbo Jennifer Aniston, ki je povedala, da je s Perryjem govorila 28. oktobra zjutraj, nekaj ur preden ga je njegova pomočnica našla z obrazom navzdol v bazenu njegovega 4 milijone dolarjev vrednega hollywoodskega dvorca.

"Nehal je kaditi. Bil je v formi. Bil je srečen – to je vse, kar vem," je po njegovi smrti povedala za Variety. "Tisto jutro sem si z njim dobesedno pisala sporočila, smešni Matty. Ni imel bolečin. Ni se boril. Bil je srečen."

Perry, ki je leta 2022 razkril, da je tekom življenja porabil približno 9 milijonov dolarjev, da bi poskušal ostati trezen, si je želel, da se ga ne bi spominjali kot Chandlerja Binga, njegovega kultnega lika iz serije Prijatelji, ampak kot nekoga, ki je pomagal ljudem pri premagovanju njihovih odvisnosti.

"Najboljša stvar pri meni, brez konkurence, je, da če nekdo pride k meni in reče: "Ne morem nehati piti, mi lahko pomagaš?", lahko rečem 'da' in to tudi storim," je ponosno izjavil v podkastu "Q with Tom Power" leta 2022.

Leta 2013 je ustanovil 'Perryjevo hišo', da bi ljudem pomagal ostati trezen, pred smrtjo pa je načrtoval ustanovitev fundacije. Fundacija Matthewa Perryja je bila ustanovljena v njegovo čast nekaj dni po njegovi smrti.

PREBERITE TUDI:

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.