Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Testirala sem iridodiagnostiko, pregled stanja celotnega telesa s pregledom šarenice

5. mar 2020 18:52 Tanja Matko, univ. dipl. iur
0

Pregled telesa in organov z iridodiagnostiko

Življenjske izkušnje – lastne in tuje – so me že lep čas nazaj pripeljale do tega, da sem izgubila dobršen del zaupanja v uradno medicino. Ta se praviloma ukvarja le s simptomi in kako jih prekriti, bolj malo pa z vzroki in kako bolezni preprečiti ali pozdraviti. Poleg tega so mnogi načini ugotavljanja bolezni in zdravljenja neučinkoviti in/ali nepotrebno agresivni.

Ker me je zaradi dolgotrajne stresne situacije leta 2016 doletela izgorelost, kar je za sabo potegnilo vrsto zdravstvenih težav, sem se seveda lotila raziskovanja, kako si pomagati na naraven, torej učinkovit in neškodljiv način. Ker dolgotrajen stres pušča posledice na telesu, me je zanimalo stanje celotnega telesa in želela sem neinvaziven, a temeljit pregled stanja organov.

Tako sem preko prijateljice čisto po naključju (če verjamete v naključja) izvedela za pregled šarenice, imenovan iridologija oz. iridodiagnostika. Medlo se spominjam, da sem za to že slišala pred mnogo leti, a ker me takrat ni zanimalo, temu nisem posvečala posebne pozornosti in utonilo je v pozabo. Sedaj pa sem začutila, da je čas, da po takem sesutju telesa, kot je izgorelost, preverim njegovo stanje.

Kaj je iridodiagnostika?

Iridodiagnostika je postopek, s pomočjo katerega ustrezno izobražen zdravnik s posebno napravo gleda v vašo šarenico in preko znakov oz. 'napak' v njej vidi, kaj natanko se je dogajalo v vašem telesu, pa tudi kaj je bilo narobe z zdravjem vaših prednikov. Iz šarenice razbere, katere bolezni vas pestijo, katere so vas pestile, v mnogih primerih pa lahko tudi napove, kakšne zdravstvene težave se lahko pojavijo  v prihodnosti.

Ta stara metoda diagnosticiranja bolezni notranjih organov je bila znana že v nekdanji Kitajski, v stari Indiji in Egiptu in je priznana v številnih evropskih državah. Za tovrstne preglede mora biti zdravnik specializiran za iridodiagnostiko – to pa terja leta in leta učenja in vaje.

Kako lahko iz naše šarenice razbere stanje telesa in organov?

Šarenica predstavlja okroglo polje, ki je razdeljeno na dvajset delov. Ti deli pa so razdeljeni še na manjše dele, ki pa so različne velikosti. Impulzi se preko živcev prenašajo iz bolnega oz. poškodovanega organa na določeno mesto, kjer se odtisne znak posebne barve, oblike in globine. Tako lahko izkušen iridiolog razbere bolezni naših notranjih organov, ki smo jih preboleli, naše sedanje stanje in prognozo bodočih bolezni. Pri zdravem človeku je šarenica čista, jasna in je skoraj brez znakov, pri bolnih ljudeh pa se na šarenici kažejo precejšnje spremembe.

Prednost iridodiagnostike je predvsem v preventivi, saj veliko bolezni poteka v tako imenovanem 'skritem' stanju, brez kakršnihkoli znakov ali bolečin. Ta metoda omogoča ugotavljanje primarnega in sekundarnega vzroka bolezni.

Ker je diagnosticiranje povsem neboleče in neinvazivno, sem se odločila, da ga poizkusim in vidim, kakšno je stanje mojega telesa – predvsem pa, če tej metodi sploh lahko zaupam. Po nekaj preverjanja in branja o sami metodi, nato pa kdo se pri nas sploh ukvarja s tem, sem videla, da metoda ni tako neznana, kot se mi je dozdevalo. Sploh upoštevajoč dejstvo, da vedno iščem 'alternativne' metode diagnosticiranja in zdravljenja. Hkrati pa sem ugotovila, da se s tem pri nas ukvarja en sam zdravnik: Sergej Kajumov, dr. med.

Po kar nekaj preverjanja sem ugotovila, da ima Sergej Kajumov, dr. med., za sabo ogromno izobraževanja, znanja in izkušenj, kar me je prepričalo, da se odločim zanj. Tako sem se naročila na pregled.

O dr. Kajumovu

Dr. Sergej Kajumov je dr. med. in iridolog, ki se s pomočjo iridodiagnostike in elektrodiagnostike po dr. Vollu ukvarja z zgodnjim odkrivanjem vzrokov bolezni ter z zdravljenjem s pomočjo izopatije in homeopatije. Medicinsko fakulteto je končal na univerzi v Tartuju in specializiral s področja nevrologije in športne medicine. Kot športni zdravnik je delal v ekipi atletike nekdanje Sovjetske zveze, kasneje pa kot nevrolog v Tallinu, prestolnici Estonije, v bolnišnici ministrstva za notranje zadeve. Leta 1998 je v Ljubljani nostrificiral diplomo Medicinske fakultete.

Dr. Kajumov se je vsa leta dodatno izobraževal in leta 1986 na Inštitutu za nadaljnjo izobrazbo zdravnikov v Kazanu opravil tečaj iz vertebrologije in manualne terapije; leta 1987 iz akupunkture; 1988 in 1989 je pri društvu iridiodiagnostikov v Moskvi opravil tečaj iz iridiodiagnostike; leta 1990 tečaj iz elektroakupunkture po Vollu; leta 1994 pri avstrijskem društvu homeopatov na Dunaju tečaj iz homeopatije; leta 1993 pa je v Nemčiji opravil dodatno izobraževanje s področja iridiodiagnostike.

Na Inštitutu pastorja Felke v Ettlingenu v Nemčiji se je leta 1994 v nemškem društvu kiropraktikov v Berlinu učil kiropraktike; leta 1995/97 se je ponovno izobraževal na področju elektrodiagnostike; med leti 2001/2003 je v St. Peterburgu obiskoval študij osteopatije; in leta 2005 v St. Peterburgu zagovarjal disertacijo po osteopatiji na temo diagnostika in rehabilitacija posledic natalnih poškodb cranio-sakralnega dela hrbtenice. Pred disertacijo pa se je še dodatno izobraževal na področju iridiodiagnostike, se učil aurikulo medicino v Nemčiji.

Postopek pregleda

Ko sem prišla na pregled, me je dr. Kajumov najprej posedel in izprašal o osebnih podatkih, mi na kratko razložil o svojem delu in izobraževanju, ter kako poteka pregled, nato pa sem se usedla na stol pred posebno napravo, ki mi jo je usmeril direktno v oko, hkrati pa mi je v oko svetila močna svetloba. Medtem, ko je sicer pregled povsem neboleč, pa mi je bilo gledanje v smeri proti svetlobi malce neprijetno, zato sem vmes nekajkrat nehote malce priprla oči.

Ko je dr. Kajumov nastavil napravo, je začel. In bila sem dvojno šokirana: najprej nad tem, kako neverjetno hitro in suvereno mi je odčitaval iz šarenice; nato pa še nad tem, kako točno je vse zadel. Vse, kar sem vedela, da me je kdaj pestilo – in celo moje prednike – in tudi skrite stvari, za katere niti nisem vedela, da sem jih imela. Sam postopek je morda trajal kakih 7 do 10 minut – ko takole sediš in gledaš proti svetlobi, niti nimaš občutka.

Pregled poteka tako, da se dr. z napravo zelo hitro seli z levega na desno oko in nazaj in sproti odčitava organe in stanje oz. pretekla stanja, kot tudi stanja prednikov. Bila sem zelo presenečena, kako hitro je dr. Kajumov odčitaval – mislim si, da takšna hitrost in natančnost zares terja ogromno, ogromno vaje, sposobnosti in znanja. Hitrost je še zlasti pomembna pri delu z otroki. Skratka, zgolj z gledanjem v šarenico je tako natanko naštel vse moje težave in težave oz. bolezni mojih prednikov, da sem ostala brez besed.

Ko je zaključil, sva imela dolg pogovor o zdravju, zdravstvenih težavah, kar se mi je zgodilo v življenju in posledicah. Ne glede na vse, kar se mi je zgodilo, je moje stanje izjemno, presenetljivo dobro, za kar se lahko zahvalim le zdravemu načinu življenja (ekološka prehrana, ki temelji na zelenjavi in zdravih maščobah; redno gibanje že 25 let (z izjemo obdobja izgorelosti); in uživanje mnogih prehranskih dopolnil, kar je vse krepilo moje telo in ga ščitilo pred vnetnimi procesi in oksidativnim stresom). Zdrav način življenja me je v največji meri obvaroval pred posledicami, ki bi lahko bile mnogo hujše.

Opozoril me je na moje šibke točke; na katere organe moram še posebej paziti in na katerih področjih moram delati ter mi dal določene napotke in priporočila. Prosila sem ga še za kako homeopatsko zdravljenje, če obstaja kaj, kar bi mi še lahko pomagalo, in dal mi je še tri različna homeopatska zdravila.

Od dr. Kajumova sem odšla z mešanico občutkov: nejevere nad natančnostjo in zanesljivostjo metode; osupla nad njegovim širokim znanjem; olajšana, da se v mojemu telesu ob vsem, kar se mi je v življenju dogajalo, niso nastale kakšne hujše posledice; ter vesela in zadovoljna, da sta moje telo in imunski sistem v presenetljivo dobrem stanju – tako upoštevajoč pretekle dogodke kot tudi glede na starost.

Da vse, kar mi je dr. Kajumov ugotovil, drži, vem iz dveh razlogov: ker sem dejansko imela v stresnih težavah obdobje natanko s temi organi; in ker sem dober mesec kasneje odšla še na pregled s posebno, napredno bioresonanco, ki mi je kot organe, šibke oz. ogrožene zaradi stresa, ugotovil do potankosti enake in enake težave.

Bila sem navdušena nad širokim znanjem, profesionalnostjo, iskrenostjo in direktnostjo dr. Kajumova, zato če vas zanima dejansko stanje vašega telesa in organov, vam lahko najtopleje priporočim pregled šarenice pri dr. Kajumovu. Poleg homeopatije zdravi tudi z akupunkturo, elektrodiagnostiko, osteopatijo in izopatijo.

Kontakt

Če tudi vas zanima, kaj se dogaja oz. se je kdajkoli dogajalo v vašem telesu – pa tudi telesih vaših prednikov – se obrnite na dr. Kajumova. Cena pregleda znaša 100 EUR.

Alternativne oblike zdravljenja
dr. Sergej Kajumov s.p

Zaloška 167
1260 Ljubljana
Tel.: 041 595 570

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?