Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Življenje s starši in fantom

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
urko
Starost: 44Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 38Kraj: gorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 13:58
Povezava do prispevka
V kratkem naj bi se fant preselil k meni, pravzaprav v hišo mojih staršev. Kot pogoj za vselitev zahteva ločen vhod na zunanji strani hiše, s čimer pa se moj oče ne strinja ravno. Imamo namreč dva vhoda v hišo in lahko bi bila izvedjliva pregraditev stopnišča. No, pa da ne dolgovezim; stvar je namreč taka, da ima fant že rahle pomisleke glede življenja z mojimi starši, čeprav bi bila v svojem nadstropju. Jaz v tem vidim samo prednosti: prišparala bi pri hrani, kurjavi, varstvu za otroka, pa tudi vrtu bi se težko odpovedala. Mogoče on vidi težavo v tem, ker je včasih precej len, oz. ga nered ne moti, moja starša pa sta precej redoljubna.
Kaj bi storile ve v mojem primeru? Ali pri vas ki živite v hišah s starši prihaja do konfliktov in če, kako jih rešujete?
Končala sem. Lahko bi začela vse znova in delala bolje, toda nihče bi ne opazil razlike.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 14:03
Povezava do prispevka
Moje mnenje je, da je popolna osamosvojitev v veliki večini primerov boljša rešitev kot življenje v hiši staršev, saj slej ko prej pride do kakšnih nestrinjanj, ki se lahko razmahnejo v velike (in zoprne) probleme in stanejo veliko živcev. Poznam kar nekaj primerov, ko je prej izgledalo vse v redu, mladi in stari so se super razumeli, ko so nekaj časa skupaj živeli, so se pa začeli zapleti (npr. vmešavanje staršev, poskusi uveljavljanja njihove volje itd.). Če se bosta odločila za to, bi vama lasten vhod zelo zelo priporočala, če je le mogoče. Pa srečno Smile
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 14:17
Povezava do prispevka
urko je napisal/a
Kaj bi storile ve v mojem primeru?


Stran, stran in še enkrat stran. V res skrajnem primeru in ko ni nobene druge rešitve (a JE, skoraj vedno je - treba se je le potruditi in jo najti), ločen vhod.

Ampak again: jaz bi šla stran. Prej ko slej se bodo začeli konflikti zaradi (ne)redoljubnosti (pa kaj tvoje starše briga, koliko je tvoj fant redoljuben? To je med vama) in vajina zveza bo "on the rocks", lahko tudi propadla, če v tistem trenutku ne bosta znala sprejeti prave odločitve.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 15:39
Povezava do prispevka
 
 
Jaz sem držim tega: stari in mladi ne gredo skupaj. Kot je že Tanja omenila - slejkoprej nastopijo konflikti, težave... ker pač ena stran misli, da je njen stil življenja merilo za "normalno" življenje... mladi in stari imajo različne poglede na življenje oz. stvari, drugačen ritem, stil, itd. Jaz nikoli, ampak res nikoli ne bi šla s ta starimi skupaj živet. Jaz komaj čakam, da čisto dokončno grem na svoje... da bom imela svoj mir in svoja pravila. Da bom npr. lahko zjutraj ob 3h šla na sprehod, če mi bo zapasalo... pa šla popoldan v soboto na morje magari samo na kofe... in ne bom nikomur rabila polagat računov, zakaj in kako.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 15:46
Povezava do prispevka
Se strinjam z Mimiko, Tanjo in Liljo. Če fantu ni do tega, da bi živeli skupaj, potem upoštevaj njegovo željo. Ja, res bi prišparala, ampak to ne sme biti glavni motiv, sploh pa ne na račun fantovega slabega počutja. Jaz mislim, da je zelo pomembno, da se par osamosvoji in se nauči zanašat nase, da si spleteta neko čisto svoje gnezdece, kamor se lahko popolnoma umakneta pred vsemi. Lahko so starši še tako super kul, če živita pod njuno streho, slej ko prej pride do kakšnega omejevanja ali ''soljenja pameti'' in četudi se to ne zgodi (sicer je zelo malo verjetno, da se nikoli ne bi), svoboda vseeno ni popolna. Starši so pač nagnjeni k temu, da se vtikujejo v stvari svojih otrok in če imaš stanovanje nekje malo stran, čisto za sebe, lahko temu ubežiš in kot je že Lilja rekla, ni treba nikomur polagati računov in pojasnjevat, zakaj si naredil to, zakaj nisi tistega, kje si bil do petih popoldne, zakaj so na tej gredi pomendrane rože, zakaj ne daješ avta v garažo in podobne bedarije.

Moj fant zdej že eno leto živi pri nas in je vse lepo in prav, ampak midva sva še zelo mlada (21 let) in nama to trenutno ustreza, ko pa si bova začela čez nekaj let ustvarjat družino in bom tudi sama šla v službo, pa se bova zagotovo, brez sence dvoma, preselila na svoje. Ne zato, ker se ne bi razumeli, ampak zato, ker se nama zdi tako pravilno. Treba je najt svoj kotiček pod soncem, si tam postavit popolnoma svoja pravila in bit sam gospodar svojega domovanja. Verjetno vidva ne bi mogla zdej kar tko drugače prebarvat fasade, popolnoma preuredit vrta, itd. Veeedno so neka tečna dogovarjanja. Mogoče banalni primeri, ampak mene osebno bi to recimo ful žrlo. Nenazadnje pa je najpomembnejše to, da sta oba v svojem stanovanju popolnoma sproščena. Če fant ni, potem je zadeva najbrž obsojena na propad, ker se verjetno niti ne bo z veseljem vračal domov.
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 16:00
Povezava do prispevka
Se ZELO strinjam s predhodnicami in povem iz lastnih izkušenj. Če bi pred velko leti, ko sva začela skupno živlenje, imela današnjo pamet in izkušnje, NIKOLI ne bi pristala na življenje pod isto streho s taščo in tastom (kljub ločenemu vhodu in svojemu stanovanju). Vem, da ne bi bilo nič drugače, če bi živeli pri mojih, mogoče še slabše.
Tudi svojima hčerama iz srca želim, da bi lahko šli na svoje, ko se bosta odločali za družinsko oz. partnersko živlenje.
0
Nazaj na vrh
*Patricija*
Starost: 39Pridružen: 12. sep 2005Prispevkov: 124Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 16:25
Povezava do prispevka
to se meni ne zdi najbolj pa metna ideja.se strinjam s tvojim fantom.pejta na svoje.če ga imaš tolko rada ga boš razumela.js ga preklemano razumem.sem bila na takem mestu
0
Nazaj na vrh
toopink
Starost: -14Pridružen: 4. jul 2007Prispevkov: 556Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 18:33
Povezava do prispevka
Tudi jaz se strinjam s puncami, da mladi in stari ne gredo skupaj. Je res, da je nekaj prednosti (kadar se gre za varstvo otrok), vendar gledano v celoti je sigurno več slabosti. Kot so že punce rekle..drug ritem itd.
Če pa že pod isto streho, vsekakor ločen vhod.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 19:29
Povezava do prispevka
 
 
Eh, ta ločen vhod je meni takorekoč isto kot skupni.
 
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 19:52
Povezava do prispevka
Odvisno od staršev, jaz bi z mojimi z veseljem živela v isti hiši a posebnih stanovanjih (tudi nameravam), ker so, kar se tiče tega super (vidim, ker imamo tudi mi mlade v posebnem stanovanju in bi si vsak lahko samo želel take starše in taščo&tasta). Drugače pa prednost skupnega življenja ne vidim v tem, da imaš poskrbljeno za varstvo otrok (pravzaprav se mi sploh ne zdi ok to apriori pričakovati), temveč v druženju. Je pa res to, kar je napisala DiLeMa, vedno so potrebni kompromisi in če živiš v njihovi hiši, normalno ne moreš kar po svoje nekaj spreminjat, ne v hiši ne na dvorišču, to je tudi lahko problem. Potem so pa tudi nekateri taki, ki se blazno radi vtikajo v raznorazne stvari, kar je tudi lahko neprijetno (samo s takimi ne bi želela živeti niti sama, kaj šele s partnerjem).

Urko, tvoj fant ima očitno odpor do tega iz določenih razlogov. Če so tvoji pikolovski glede reda, čistoče, urejenosti itd., tvojemu je pa vseeno (bolj ali manj) za to, ga čisto razumem, da se ne bi počutil prijetno in bi bil stalno napet zaradi tega. Dobro razmisli, za prihranek denarja ni vredno dajati svojo vezo na preizkušnjo. Ti najbolje poznaš tako svoje starše kot fanta in če smatraš oz. imaš najmanjši dvom glede skupnega življenja s starši, jaz na tvojem mestu ne bi šla v to.
0
Nazaj na vrh
carmensyta
Starost: 43Pridružen: 20. avg 2006Prispevkov: 483Kraj: Preko MureStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 21:44
Povezava do prispevka
Sobivanje s starši, prizidki, nadzidki, podzidki, skupni, ločeni, polskupni vhodi - vse to je zame šlepanje na račun staršev!
Če je par toliko zrel, da sprejme odgovornosti skupnega življenja, naj prav v tako vzame v zakup, da slednje nenazadnje pomeni tudi bivanjsko samostojnost!
Ločeni vhodi - tole se mi zdi pa taak absurd, ko mi kdo od kolegov začne s tem....kot da je to neko merilo "ločenega" življenja od staršev...
Piti, piti, pa nej popistiti. Pa kda je najhujše....te samo dale piti:))
0
Nazaj na vrh
mesecina
Starost: 41Pridružen: 27. okt 2007Prispevkov: 152Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2008 21:59
Povezava do prispevka


Tudi sama se strinjam, z vsemi mnenji..pojdita za sebe!

Dejstvo je, enkrat se tako moraš osamosvojiti-čimprej, tem bolje za vaju! Poleg tega, da bi gledali zdaj, koliko bi prešparali, če bi bili pri starših-to pa je men osebno "čist mimo"! Saj, če bi tako skoz razmišljali, potem pa res nikoli ne boš šel za sebe! A ni tako?

Vsak se naj odloči, kakor mu paše, vendar ne vem, če se zavedaš kaj vse to prenese, če boste vsi pod eno streho.
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2008 9:04
Povezava do prispevka

quote:0de419957e="Lai Ming"

Odvisno od staršev, ...

...Drugače pa prednost skupnega življenja ne vidim v tem, da imaš poskrbljeno za varstvo otrok (pravzaprav se mi sploh ne zdi ok to apriori pričakovati), temveč v druženju. Je pa res to, kar je napisala DiLeMa, vedno so potrebni kompromisi in če živiš v njihovi hiši, normalno ne moreš kar po svoje nekaj spreminjat, ne v hiši ne na dvorišču, to je tudi lahko problem. Potem so pa tudi nekateri taki, ki se blazno radi vtikajo v raznorazne stvari, kar je tudi lahko neprijetno (samo s takimi ne bi želela živeti niti sama, kaj šele s partnerjem).

Se ne bi mogla bolj strinjat!
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2008 20:28
Povezava do prispevka
Ok, kaj pa tako rekoč skupno življenje na isti parceli, cc nekaj metrov narazen, kaj vem 30m mogoče malo več ali manj? Ločene hiše, kaj pravite pa o tem. Jaz si po eni strani ne želim doma živet, kakih 70% mene, ampak zastonj parcela, idealna lega, s starši se razumem, na trenutke je tako kot v vsaki familiji malo napeto. Ampak mene bolj skrbi, kaj bi se skozi leta pokazalo...starši si želijo da sem doma v smislu: če ti bo drugje bolje..., če ti kaj fali idi...ipd. Big smile Bolj me skrbi kako bo skozi leta...kaj se zna pokazati...ni mi, da si naredim bajtico, potem pa spakiram pa grem, da bi vmes kaj prišlo.

Saj veste kako je to...
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2008 20:34
Povezava do prispevka
 
 
Dokler lahko greš na obisk v copatih, je zame no go. :D
 
Pa da ne bom dajala napačnega vtisa - moji starši so zlati, se dobro razumemo in si boljših ne bi mogla zamisliti - ampak tudi zaradi spoštovanja njunega miru bi šla živet stran.
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Življenje s starši in fantom
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.