Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

AngelEye

  Life is priceless... "In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friend." (Martin Luther King Jr.) "Twenty years from now you will be more disappointed by the things you did not do ... Več
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Puder za suho kožo.

   6. jun 2016 8:31

   Če imate možnost idite v LJ v trgovino in vam bodo pomagali, ali pa jih kontaktirajte po mailu in vam pošljejo kak vzorček:

   PE KABUKI MAKE UP PLACE
   Prečna ulica 6
   1000 Ljubljana

   Odpiralni čas: 08:00 - 17:00, od pon-pet

   http://www.schlamberger.si/

   242
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Zavod za zaposlovanje in socialna pomoč.

   18. mar 2016 22:31

   Rabim en nasvet:

   V kraju kjer imam stalno prebivališče sem oddala vlogo za denarno socialno pomoč, prijavljena sem na zavodu in ne živim pri starših (imam začasni naslov, ki je drugačen od stalnega, druga občina, vendar na tem moj fant ni prijavljen, ker mora biti zaradi službe na stalnem). Dobila sem odločbo, ki pravi:
   1. upoštevali so mi leasing kot: posredno ugotovljeni dohodek in sedaj mi reče, da se šteje leasing, medtem ko kredit ne, pa povsod tudi v zakonu piše ravno obratno.

   Med drugim mi je štela denar kot občasni prihodek, ki sem ga varčevala za pokritje limita. No, tisto se s tem mesecem kao izniči in moram podati še enkrat vlogo, ampak leasing mi bodo odšteli. Kako ji naj dopovem, da zakon pravi, da se leasing ne upošteva? Ali si jaz in kolegica pravnica narobe tolmačiva zakon:

   Na uradni spletni strani CSD RS (vir: http://www.scsd.si/denarna-socialna-pomoc.html) je navedeno pod točko: Premoženje, ki se ne upošteva, sledeče: premoženje, za katerega ima oseba kot najemojemalec sklenjen finančni ali poslovni najem (lizing). (Namreč jaz nisem lastnik avtomobila, le-ta je leasing hiša, jaz sem le uporabnik.)

   Enako je navedeno tudi v Uradnem listu (vir: https://www.uradni-list.si/1/content?id=99232): Zakon o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre):
   1.5 Premoženje in prihranki: 24. člen
   (premoženje, ki se ne upošteva)
   (1) Kot premoženje po tem zakonu se ne upoštevajo:
   3 točka: premoženje, za katero ima oseba sklenjen finančni najem ali poslovni najem (lizing)

   Kdo si sedaj narobe tolmači zakon: jaz in pravna svetovalka ali cvetka na CSD? Malo sem v dilemi :(
    

   348
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Samostoječe nogavice.

   19. feb 2016 22:22

   Trenutno sem kupovala bombažne žabice zase, ker me vsake motijo, ker mi zlezejo dol ali so me vezale v trebuhu, trenutno jih nosim preko trebuha (baby), in rečem prodajalki naj mi da št. L (prej sem imela M), pa vidim doma šele čez 14 dni, ko jih mislim 1. obleči, da mi je prodala XL. Hvalabogu, da mi ne lezejo preveč dol (spodaj si oblečem še navadne "štunfe" in je ok. Jih bom pač dlje časa lahko nosila, ampak point je, kot si že Tanja ugotovila: težko je najti takšne, ki ne lezejo v najožji del trebuha/pasu. Jaz sem si vedno kupila M, čeprav mi je tudi S prav, ravno zato, da so mičken bolj na mestu ... pomaga, če imaš spodaj majico, da se ne nosijo v pasu direktno na kožo, vsaj pri meni.

   Glede samostoječih pa še nisem našla, da se ne bi skozi hlače videle, po drugi strani pa lezejo dol in me je strah, da bi se pri krilu videl potem tisti pas. Zahtevna stranka sem, priznam.

   128
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Kaj obleči na poroko?.

   19. feb 2016 15:46

   Nista zahtevala tega, ampak v takšnem stilu je poroka in se mi zdi dobra ideja, vsekakor pa ne zahtevata take oprave od svatov. Roko na srce, vsak od njih ima baje takšno opravo doma, ker oni so pač zelo ponosni na svojo nošo.

   Imam doma kar nekaj predlogov, ki jih še skoraj nisem oblekla:

   Vir: noranaobleke.si

   Z metuljčki v svetlo modri barvi takšen model:

   Vir: primark.com

   Imam še dve v rdeči barvi, ena čipkasta, do komolcev rokav, A-krilo, druga butterfly kratek rokav, V-izrezu, spodnji del širši, prosto padajoči. Samo mislim, da je rdeča bolj med "prepovedanimi" barvami, ker je tako živa.

   Poleg imam lahko tako blazer kot trenčkot in šal, če bo hladneje Wink

   563
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Kaj obleči na poroko?.

   17. feb 2016 20:49

   Letos grem na poroko, konec marca in me zanima kaj obleči (takrat bom cc v 21 tednu), saj bo poroka tematska (avstrijska: Steiermark Hochzeit). Zato mi tudi ni kupiti drago obleko. Fant je rekel, da bo imel črne hlače, belo srajco, črn telovnik in sako ter klobuk, kot tradicionalna slovenska štajeska noša Big smile Meni pa te slovenske štajerske niso sploh všeč, so take omaste in pomoje še ful drage. Tako, da me zanima, če bi imela drindl, bi me motil trebušček?

   563
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Nosečniški čvek - 3. del.

   16. feb 2016 14:05

   Pipika88: mogoče se ti bo zdelo smešno ampak po več k mesecu dni, odkar si merim KS ti povem, da ni to toliko 100% odvisno od prehrane kot od celotnega paketa: hrana, gibanje in predvsem kombinacija obroka. Če jem zvečer svežo zelenjavo, zelenjavo na žaru ali jogurt LCA s sadjem in imam zjutraj KS OK. Kdo bi si mislil, ker je pač sadje, ampak v kombinaciji s LCA jogurtom je ok. Če pa jem samo sadje (ki mi res paše ... pa ga ne smem dosti, razen kak kos dopoldan ali kot rečeno v kombinaciji z jogurtom) pa mi KS dvigne. Prav tako, če jem kosilo v kompletu, celo dunajskega sem na obisku jedla, pa pire, govejo juhico in solato pa je tudi bil KS OK - ker sem jedla dosti (kisle) solate, zelenjava mi zbija KS - vlaknine. Če poleg ne jem solate, mi KS poleti v višave. Prav tako lahko jem za zajterk kapučino s stevijo, maslo in pirin kruh (iz Hoferja): 2-3 tanke koščke in je sladkor OK. Tudi meso mi načeloma ne divgne KS, sploh, če jem v kombinaciji s solato. Pomaga mi tudi (opazili smo vzorec povečanega KS zjutraj ne glede na večerjo), če si zvečer stisnem grenivko in sok popijem razredčen z vodo.

   KS mi dvigne: bela moka, marmelada in sladko, bele testenine (jem samo pirine, če je le možno, na kakšnem obisku se pač prilagodim in manj jem) in vnaprej pripravljena hrana, kosila, kjer ne jem poleg solate (npr. juha + lazanja - brez solate).

   Imam tudi rahlo povišan pritisk oz. v zgornji meji normalnega, zato je tudi to lahko povezano, se mičken glede vsega sekiram in tudi to ima svoje slabosti.

   To je na kratko to, tako da verjemite ni vse v mesu. Še en primer: jedla sem polovičko lepinje in od fanta vzela svežo zelenjavo: paradižnik in paprika samo posoljena + 1 stekleniška Fructal pomarančnega soka + voda, KS super; naslednjič: mineralna voda + 1/2 lepinje: povišan KS, pred obroko KS OK Smile Zanimivo je po svoje tole, da ne omenjam, da je v levi roki KS običajno vedno nižji ob istem času in razlike so iz različnih prstov časih tudi do 0,7-0,8 vrednsti, kar je ogromno. Pač malo v razmislek.

   33
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Nosečniški čvek - 3. del.

   4. feb 2016 14:28

   Rok imam avgusta, ampak čakam sedaj na mojo gin., da vidim, če mi bo rok prestavla, tako so na nuhalni predlagali.

   Na tešče mi KS niha, iz prsta imaš lahko na tešče 5,3 (vensko 5,1), jaz imam 1x 5,2, enkrat 5,0, drugič 5,6, čeprav imam zvečer 90-120 min po obroku med 5,5-6,0 (iz prsta imaš lahko max 6,6). Tako da me je strah, da bom jutranji insulin fasala. Ne vem kaj naj jem, da mi zjutraj pade in ne da stagnira praktično čez noč. Rahlo obupana, ampak se trudim po najboljših močeh.Čez 14 dni imam spet diabetologinjo in bomo videli kaj bo povedala, do takrat moram sladkor spraviti v meje normale, če nočem dodatka Unhappy

   Zvečer jem navadni jogurt s kakim sadjem (ker navadnega ne spravim dol pa, če me ubiješ) ali zelenjavo. Nič kruha, nič testenin, ali kakih podobnih OH.

   33
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Nosečniški čvek - 3. del.

   1. feb 2016 15:26

   Hmmm ... v decembru sem imela grozne težave (bolečine) s prebavo (zaprtost), sedaj se je to normaliziralo, moram pa si meriti sladkor, ker sem imela na prvi krvni kontroli previsokega (5,4). Tako se sedaj kar nekaj sekiram za brezveze. Jutri imam posvet pri diabetologinji glede merjenja sladkorja, ki sem si ga morala sedaj 3 tedne pisati v dnevnik in bomo videli kako bom poslušala. Ker se še vedno lovim pri pripravi obrokov (namreč ni mi kupovati sveže zelenjave v trgovinah, ker je zelo špricana in po mojem mnenju bolj škodljiva kot zdrava) zato jem bolj sezonsko, kar mi pač paše. Poleg tega so tiste količine, da bi naj npr. pri zajtrku pojedla ful: meso, kruh, maščobe, sadje - to je absolutno meni preveč, ker sem 1x probala in sem seveda imela visok sladkor, pri kosilu pa lahko pojem dve do tri žlice npr. polnozrnatih testetnin - po taki porciji človek še bolj lačen postane, saj gredo na žlico ravno trije peresniki. Unhappy
   Poleg tega se neprestano obremenjujem glede tega sladkorja, saj ne bi rada dobila insulina ...


   V 2. polovici decembra me je začela mučiti slabost, če kaj pojem je bolje za cc 30 min, potem pa spet tisti čudni občutek slabosti (ko ne veš ali ti bo slabo ali sii samo zelo lačen). Slabosti še vedno trajajo, včasih bolj včasih manj, skozi ves dan, bruham sicer ne (1x sem), pa včasih mi malo dvigne (zadnjih nekaj dni) zjutraj, ko si umivam zobe, ampak ni prav bruhanje, bolj ono napenjanje, ki ga lahko še mičken rečmo da kontrloliraš smiley). Začuda mi je najbolj slabo po pirinem kruhu, ki je ful zdrav, pa ne vem zakaj Unhappy

   33
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Zavod za zaposlovanje in socialna pomoč.

   1. feb 2016 12:32

   Imam eno vprašanje. Sem noseča, živim v najemu (imam začasni naslov) in zaprosila bi za socialno pomoč. Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje RS in moram iskati delo, čeprav me nihče ne bo zaposlil. Zanima me kateri naslov navedem na obrazec, saj je možnost le stalnega naslova, kjer pa ne živim. Najemnino plačuje sicer partner, ki pa je večino časa odsoten zaradi narave dela in ni prijavljen tukaj, je samo naveden na najemniški pogodbi, da ko je doma, da nimava problemov.

   Zanima me kako naj objasnim, da sem v najemu in kako plačujem stroške, da mi  ne bodo težili. Do sedaj sem imela prihranke od odpravnine in imam še na TRR cc 300 €, od katerih se mi mesečno trgajo stroški vodenja računa, dodatnega zavarovanja itd., ostalo sem dvignila sproti. Decembra sem prejela zadnje nadomestilo (za mesec november) ob izgubi službe, sedaj nimam več nobenih prihodkov razen stanja na TRR.

   Pa še to: moram iti na CSD v kraju mojega stalnega prebivališča, ali lahko grem v kraju kjer živim?

   348
 • AngelEye je všečkal/a forumski zapis Nosečniški čvek - 3. del.

  5. jan 2016 22:34
  0
 • AngelEye je všečkal/a forumski zapis Nosečniški čvek - 3. del.

  9. dec 2015 20:11
  0
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Ginekolog - štajerska.

   3. dec 2015 21:01

   Malo pozno pa vendar, meni so ful priporočali Renato Završnik M ihič in sprejema, vendar je na Cankarjevi v MB, koncesijo ima. Naročena pa sem v začetku 2016, javim kako bom zadovoljna.

   25
 • AngelEye je všečkal/a forumski zapis Highlighter - osvetljevalec.

  7. okt 2015 22:45
  0
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Akne v lasišču.

   2. okt 2015 23:51

   Glede na oglaševanje in super suvereno in prepričljivo svetovanje redkih prodajalk in celo pogosto farmacevtk, bi morda lahko bilo kaj resnice v tem, tako pa se vse vrti le okoli čimvečje prodaje dražjih izdelkov (primer puder Clinique (cc 35 €), ko ga kupujem v Mullerju me prodajalka gleda, kot da nimam za žemljo, da jo moram prav prostit, da mi ga da iz vitrine - pač nisem oblečena v Gucci ko ga kupim, sem pa vseeno urejena).

   42
 • AngelEye je všečkal/a forumski zapis Akne v lasišču.

  2. okt 2015 23:48
  0
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Highlighter - osvetljevalec.

   30. sep 2015 22:36

   Iščem osvetljevalec za jesenske dni, ki bi ga uporabljala za: zgornji del ličnice, obrvi, nad ustnico.

   Uporabljam puder Clinique Superbalanced 01 Petal - za svetlo kožo. Rada bi, da ne bi bil preveč shimrast - da niso same bleščice in hkrati, da ni čisto mat, prav tako, da ni ravno neprijazen do kože (povzročitelj mozoljev). Sicer imam namen iti na pohod v Muller in DM, ampak vseeno povprašam po izkušnjah.

   309
 • AngelEye je všečkal/a forumski zapis Zgrešena barva za lase & barve 2. stopnje.

  30. sep 2015 21:49
  0
  • AngelEye je napisal/a na forum v temo Nakup frizerskih barv.

   30. sep 2015 15:38

   Malo obujam temo ...

   Barvam se pri frizerju, ki me stane cc 40-45 € (samo barvanje  narastka + pranje + fenanje s krtačo), če si poleg še postrižem špice, me stane 5-10 € več. Tukaj sem se barvala, ker mi barve Revlon Professional res odgovarjajo, ampak to mi je trenutno res predrago, še posebno, ker sem postala brez dela in mi vsak € pride prav.

   Barvala sem sem se s 6% razvijalcem, ker več ne rabim ... ve katera, kje bi bilo možno kupiti te barve? Namreč moja prodajalka mi je noče prodati, ker baje ne sme Unhappy Drugače pa bom šla nazaj na Subrino ...

   2
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Žajbelj in menopavza: je to popolna zeliščna pomoč za vročinske oblive?