Ok, bom sem pisala svoja kosila, če bo kateri všeč kakšna ideja (vedno delam za dve osebi):
Danes: Piščanec po tajsko z basmati rižem:
File piščanca razrežemo na majhne koščke/trakove. V ponvi raztopimo
žličko kokosove maščobe, skupaj s tremi žličkami čilijeve paste (topimo
1 minuto).
Če paste nimamo, koščke piščanca natremo s čilijem v prahu. Po minuti
dodamo v ponev piščanca in pražimo nekaj minut, da piščanec lepo
karamelizira, porjavi zaradi čilija.
Potem piščanca zalijemo s 3 dcl mleka (1,6 m.m.) in dodamo 3 ali 4 žlice kokosove moke.
Premešamo, dodamo konzervo graha in sveže liste bazilike (lahko tudi v prahu).
Dodamo še sok polovice pomaranče, po želji lahko kapnemo malo sladila v
tekočini (jaz ga) in vse to kuhamo/pražimo - brez pokrovke - toliko
časa, da tekočina skoraj v celoti izhlapi - ostane le malo kremaste
omakice, ampak res malo - toliko, da se meso in grah ne sprijema.
Nastalo jed postrežemo z, v slani vodi kuhanim, basmati rižem. Za zraven naredimo lahko solato (zelena solata,...). Dober tek
