kia je napisal/aA pri beljakih ni nič narobe, če jih ješ kar surove?
Jaz (za ziher) jajca, preden jih ubijem, operem z antibakterijskim milom in toplo vodo, če imam pa v bližini 70% alkohol, sih pa s tem obrišem. Ker problem ne leži v beljakih ali rumenjakih, ampak na sami jajčni lupini - prenos salmonel je fekalno-oralen, kar pomeni, da se salmonele iz črevesja kure prilepijo na jajce, ko ga znesejo, in ko ti to jajce ubiješ, predreš lupino in "spereš" salmonele z vsebino jajca dol.
Huh, jaz sem pa mislila, da je le v rumenjaku. Kar seveda ne pomeni, da ga bom sedaj jedla (tudi tiramisuja bolj kot ne ne jem več, ker mi je že misel na surov rumenjak ogabna, četudi se ne čuti okusa (ki je pa RES ogaben)

). Surovi beljaki v obliki snega pa so mi njama

kia, good to know
