Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zaposlitveni intervjuji - izkušnje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 10:35
Povezava do prispevka
Zanima me, kaj se vam je kaj dogajalo oz. se vam dogaja na intervjujih za novo zaposlitev.
 
Torej na primer - kaj so vas kaj spraševali,ali je bil skupinski intervju, ali ste morali opravljati še kakšne dodatne teste (kakšne), koliko intervjujev ste morali opraviti preden ste se zaposlili....
 
Pa morda prosim napišite še, za kakšen poklic je intervju bil.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 11:48
Povezava do prispevka
Zaposlitev, ki sem jo dobila, je imela 3 intervjuje, na zadnjem sem morala predstavit nalogo, ki so mi jo dali prej, ni bilo skupinskih intervjujev. Šlo je za marketing.
Sprašujejo pa vse mogoče pametno se je pripravit na najbolj očitna vprašanja (kaj vas veseli v življenju, opišite primer, ko ste uveljavili svojo iniciativo, vaše dobre in slabe lastnosti, kako boste reagirali, če se ne strinjate z nadrejenim itd.)

Bila sem pa tudi že na razgovorih, kjer smo imeli v skupini neko nalogo za opravit in so nas medtem opazovali, kjer so bili pol urni psihološki testi itd.
0
Nazaj na vrh
elizabeth a.
Starost: 39Pridružen: 10. maj 2007Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 12:59
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi bila na razgovoru za kadrovsko štipendijo-kasneje garantirana zaposlitev. Imeli smo 5 krogov izborov. Prvi so bili psihološki testi (logika in osebnostni test), nato jih je določeno št izpadlo, naslednji krog je bil z psihologinjo, nato z vodjo kadrovske, nato pa še finalni v katerem je bilo  10 najboljših z vodjo informacijskega sektorja. Vprašanja so različna od tvojih pričakovanj, delovnih navad, kako se spopadaš z stresom, koliko praktičnega znanja maš na tem področju, delovne izkušnje... Šlo pa je za mesto sistemskega analitika.
0
Nazaj na vrh
alya27
Starost: 44Pridružen: 11. mar 2007Prispevkov: 391Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:30
Povezava do prispevka
Razgovorov za službo sem dala že veliko skozi. Zadnje čase so vse pogosti skupinski pisni preizkusi. Na enem razgovoru (to sem prvič tako doživela) nas je pisalo 140 ljudi. Od teh so potem izbirali 10 ljudi, ki so šli v zadnji krog. Vprašanja so se nanašala na delovanje državne uprave, tudi zadnje vprašanje o tem, kaj vse zahteva tisto delovno mesto.

Na enem razgovoru pred kratkim je zajemalo delovno mesto z komercialo -a večji del povezano sodelovanje s tujino in tam smo imeli potem zopet pisni preizkus nekih člankov in pravnih vsebin, ki smo jih morali prevajati v hrvaški, angleški, italijanski ter nemški jezik. Potem se je vsebina nanašala v obratni nalogi (kjer je bilo treba tuje tekste prevesti v slovenskega).

Zdaj na zadnjem razgovoru, kjer sem bila sprejeta, je bilo pa zopet potrebno prevajati v tuje jezike (že zgoraj našteti), spet opisati naloge za to delovno mesto, našteti vrste upravnih služb v Sloveniji, našteti ministrstva, opisati njihova dela, opisati kaj veš o administraciji, preizkus v hitrosti tipkanja (ni šlo na udarce, vendar so bili zraven in ti narekovali tekst -in so potem ocenili na oko tvojo hitrost).
Potem sem pa še govorila z glavnim direktorjem, ki me je spraševal: če imaš lasten prevoz, če si pripravljen delati tudi od doma, če si pripravljen tudi delati nadure, kakšno soboto, če imaš že otroke, koliko si na splošno bolan (verjetno ga zanimalo -koliko bi potem bil odsoten, če te zaposlijo), kako imaš doma glede družine (če že imaš partnerja).... Kako bi se znašla v določenem problemu (navedel in sem potem morala situacijo opisat, tudi vprašanja navesti -kaj konkretno bi me zanimalo, kaj bi vse spraševala, da bi dobila določene odgovore)...To se mu je zlo dopadlo, me je ocenil zelo uspešno.
Vprašanje je tudi bilo: o vestnosti, zanesljivosti (zopet eno situacijo opisal in sem morala se vanjo vživeti, pred njim reševati) -in je bil zelo zadovoljen.
Ta vprašanja, ki sem jih naštela, so se pojavljala tudi skozi druge razgovore, ki žal niso bili uspešni.
Zdaj torej delam večji del dela od doma,  na kake sestanke redno...in tako mi je tudi všeč.

Mislim pa, da je veliko odvisno od sreče, poznanstva in še marsikaj pri pridobivanju službe. Tudi ni vse v znanju, ki ga na začetku tudi ne morejo čisto natančno izvedeti. To se pokaže potem z delom, ko z osebo delaš in vidiš, kako je človek dojemljiv, spreten, vesten, natančen, zanesljiv, inovativen... Lahko imaš še ne vem kakšno znanje, pa ni nujno, da boš sprejet. Spomnim se, da je bila na enem izmed razgovor punca, ki je resnično obvladala tisto delovno mesto, ki je imela dolgoletne izkušnje in je bila občudovanja vredna -a žal ni dobila potem tistega delovnega mesta.

0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:39
Povezava do prispevka
alya27 je napisal/a

 koliko si na splošno bolan (verjetno ga zanimalo -koliko bi potem bil odsoten, če te zaposlijo), kako imaš doma glede družine (če že imaš partnerja)....



No, na vprašanja takega tipa ti ni potrebno NIKOLI odgovoriti - in pravno podkovani kadroviki oz. tisti, ki vodijo intervju tega ne sprašujejo.

0
Nazaj na vrh
baba
Starost: 45Pridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 505Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:44
Povezava do prispevka
ponavadi je super če se ne pretvarjaš in da si sproščen, če bo bo, če ne bo pa kaj dugega je bil moj moto Smile
0
Nazaj na vrh
alya27
Starost: 44Pridružen: 11. mar 2007Prispevkov: 391Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:47
Povezava do prispevka
Uuuu, Ally hvala za tvojo prijaznost. Vidiš, sem že to slišala ja, da ti ni nujno odgovarjati. Vendar ko so mene zdaj spraševali; za to sedanjo službo, me je tudi to vprašal. Hm, saj niti nisem vedela, kaj naj mu rečem. 
Na Zavodu so mi rekli ja, da tega ni treba odgovarjati. Vendar jaz sem kar odgovorila po pravici: da pač imam fanta, da živiva skupaj in otrok pač še nimava. Potem me je vprašal; če načrtujeva...Juj, mi je kar vroče postalo. Ja nič...rekla sem da ne.
V meni sicer je že mala želja, da bi bila mamica, vendar bom zdaj počakala, da vidimo, če bo potem za redno.

Kaj bi pa ti na mojem mestu na to odgovorila? če bi te to vprašali? Si morda kdaj doživela kaj takega?

0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:53
Povezava do prispevka
ravno to zna človeka postavit v dilemo ... teoretično je sicer povsem jasno, na takšna vprašanja se ne odgovarja.
 
praktično pa, ko ti gre za službo, ko želiš narediti čimboljši vtis, se pa postavi vprašanje, ali je boljše odgovoriti ali se je boljše "upreti". morda celo preverjajo tvoje meje, ali pa to, koliko poznaš svoje pravice ...
 
govorim hipotetično, ker v taki situaciji še nisem bila.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 13:56
Povezava do prispevka
Na tako vprašanje odgovoriš, da je tvoje osebno življenje urejeno v taki meri, da ne vpliva na tvoje delo ali pa da ne želiš odgovoriti na vprašanje, ki ni v povezavi s tvojo sposobnostjo in usposobljenostjo za delo.
 
Mene nikjer niso vprašali tega, pa imam za sabo kar nekaj razgovorov.  
 
 
Še ZDR - A - 6. člen

(prepoved diskriminacije in povračilnih ukrepov)

(1) Delodajalec mora iskalcu zaposlitve (v nadaljnjem besedilu: kandidatu) pri zaposlovanju ali delavcu v času trajanja delovnega razmerja in v zvezi s prenehanjem pogodbe o zaposlitvi zagotavljati enako obravnavo ne glede na narodnost, raso ali etnično poreklo, nacionalno in socialno poreklo, spol, barvo kože, zdravstveno stanje, invalidnost, vero ali prepričanje, starost, spolno usmerjenost, družinsko stanje, članstvo v sindikatu, premoženjsko stanje ali drugo osebno okoliščino v skladu s tem zakonom, predpisi o uresničevanju načela enakega obravnavanja in predpisi o enakih možnostih žensk in moških.

0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 14:01
Povezava do prispevka
gita je napisal/a
 
 morda celo preverjajo tvoje meje, ali pa to, koliko poznaš svoje pravice ...

Gita, vem za ljudi, ki taka vprašanja postavljajo namenoma - ker trdijo, da mora vsak poskrbeti zase in poznati svoje pravice. ;)

 

0
Nazaj na vrh
Graci
Starost: n/aPridružen: 15. mar 2007Prispevkov: 360Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 14:01
Povezava do prispevka
Ne vem zakaj se potem zgražete/zgražamo, da žensk, ki načrtujejo družino v kratkem skoraj nihče ne želi zaposlit, po drugi strani pa na razgovorih prenašate in odgovarjate na takšna vprašanja. Razumem, da si službe želiš, jo potrebuješ....ampak še vseeno bi ti morale biti tvoje pravice na prvem mestu.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 14:16
Povezava do prispevka
Omg, ene tele zgodbe so pa dokaj scary..... 
 
Jaz sicer iščem pripravništvo (prva zaposlitev),univ.dipl. pravnica...... 
Samo me skrbi,ker sem dosti že pozabila snovi od izpitov. Čeprav po drugi strani mi ni noben problem potem obnoviti vse in še dosti več, kar bo potrebno..    
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 14:56
Povezava do prispevka
Jaz imam za sabo samo en razgovor za redno službo (za katero se je potem celo izkazalo, da ne gre drugače, kot da me vazmejo za pripravnico), pri ostalih ko je šlo za študentsko delo, so običanjo postavili par kratkih vprašanj.  Niso me spraševali nič posebnega, morda tudi zato, ker bom zaposlena samo 1 leto (nadomeščanje porodniške).
 
Vprašanja v zvezi z družino so zelo delikatna. Po mojem je še najbolje da odgovoriš na ta način, kot je predlagala ally. Lahko da te delodajalec na ta način samo preizkuša, koliko poznaš zakonodajo, lahko pa da ravno zaradi tega, ker na vprašanje ne odgovoriš ne dobiš službe. Samo da te sprašujejo o tem, če načrtuješ imeti otroke...je pa že malo prehuda. V takem primeru je po mojem čisto vseeno če se zlažeš, saj te tega po zakonu tako ne smejo vprašati.
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 15:20
Povezava do prispevka
Kot že omenjeno je problem, da si ponavadi službe res res želiš, še posebno če je iščeš kar nekaj časa.. potem začnejo padati visoke besede o pravicah kmalu pod mizo Smile Jaz mislim, da ker te tega pač nima pravice spraševati in torej ni etičen, ne more pričakovati od mene, da bom jaz etična in mu odgovarjala po resnici Wink
0
Nazaj na vrh
alya27
Starost: 44Pridružen: 11. mar 2007Prispevkov: 391Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 15:55
Povezava do prispevka
Nisem prej odpisovala nazaj, sem še nekaj mogla do konca narediti z delom. Vidim, da ste pa zelo prijazne
Hvala ti Ally za članek iz zakona. Danes se ja res dosti dogaja. In ko piše v zakonu; ne sme biti razlik v rasi, zdravsteno stanje, spolno usmerjenost... Pa tudi za zdravje vprašajo dostikrat: če imaš kakšne določene zdravstvene težave (glavoboli, psiha...)...Joj, saj ne veš kaj bi rekel.
Vse živo vprašanj sem že imela. In do zdaj sem kar na vsako odgovorila. Ker sem se bala, da če bi na to zatrokirala, da bi jim tako povedala, da ravno zaradi tega ne bom prejela službe -kot tudi razmišljaš Eovyn. Težko je danes ja, kako storiti. Vem, da bi si potem skoz očitala, zakaj sem npr. tako rekla, da mi na to vprašanje ni potrebno odgovarjati po zakonu....-zato npr. potem ne bi dobila službo....
 
In spet zdaj: če bom slučajno zanosila (kaj kmalu si niti ne upam)...kaj če potem vse propade z službo? Pa komaj sem jo dobila po dooolgem iskanju
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zaposlitveni intervjuji - izkušnje
Stran 0 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.