Tole je moj recept...preizkušen večkrat. 
 Ampak mislim, da bi tudi Barbarin moral uspeti...



Tole je moj recept...preizkušen večkrat. 
 Ampak mislim, da bi tudi Barbarin moral uspeti...
  | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
  SESTAVINE  |   POSTOPEK  | |
1 dcl vode  | Najprej skuhaš vodo in sladkor. V drugi posodi zmiksaš margarino in mleko v prahu. Potem temu dodaš ohlajen skuhan sladkor.   | 
kaj pa tale recept?


. mleko v prahu  | V 2 dcl vode zamešamo 45 dkg sladkorja ter pustimo, da med mešanjem zavre, nato stresemo zavitek mleka v prahu ter margarino, odstavimo s štedilnika ter dodamo še cca 35-40 dkg kokosove moke. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso, ki jo nato damo v hladilnik, da se strdi in ohladi. Mandlje olupimo s pomočjo vroče vode. Iz mase naredimo majhne kroglice, ki imajo v sredini olupljen mandelj, jih povaljamo v kokosovi moki in lahko takoj serviramo.  | 
 - sploh mi niso všeč! Najbrž zato, ker sem bolj sladkosnedka, te kuglce imajo pa tak značilen okus, kot bi kako skuto notri zamešal... Najbrž zaradi mleka v prahu?! In potem sem v del mase zamešala 3 vaniline, da bi vsaj malo izboljšali okus, pa se sploh ni poznalo... Ker sem bila kar slabe volje sem potem probala še eno varianto - v majhen del sem zamešala kakav, ampak se na okusu sploh ni poznalo..
 - olajšanje! Res pa je, da bolj teknejo tistim, ki niso tako zelo navdušeni nad sladkorjem.10 dag kokos moke
1/8 l sladke smetane
5 dag medu (akacijev da največ arome) po želji
1 vrečka vanilijevega sladkorja
8 dag mletega sladkorja
1 malo žličko ruma oz. po okusu 
Smetano zavremo z medom in vanilijevim sladkorjem. Dodamo 8 dag kokosove   moke (ostala moka je za pomokanje kroglic na koncu) ter kuhamo s stalnim mešanjem 5 min.
Odstavimo, dodamo rum in ohladimo. Najbolje, da postavimo za pol ure v zamrzovalnik.   Ko začnemo oblikovati kroglice pogledamo, če je masa dovolj gosta. Če ni, dodamo še malo kokos moke.
Oblikujemo poljubne kroglice, ki jih povaljamo v preostalem kokosu ter jih zlagamo na pladenj. 
Mase je za 15-20 kroglic, količino lahko poljubno povečamo. 
 Čeprav so mi všeč tudi recepti z mlekom v prahu.
 in je bil super!!
!!10 dag kokos moke
1/8 l sladke smetane
5 dag medu (akacijev da največ arome) po želji
1 vrečka vanilijevega sladkorja
8 dag mletega sladkorja
1 malo žličko ruma oz. po okusu 
Smetano zavremo z medom in vanilijevim sladkorjem. Dodamo 8 dag kokosove   moke (ostala moka je za pomokanje kroglic na koncu) ter kuhamo s stalnim mešanjem 5 min.
Odstavimo, dodamo rum in ohladimo. Najbolje, da postavimo za pol ure v zamrzovalnik.   Ko začnemo oblikovati kroglice pogledamo, če je masa dovolj gosta. Če ni, dodamo še malo kokos moke.
Oblikujemo poljubne kroglice, ki jih povaljamo v preostalem kokosu ter jih zlagamo na pladenj. 
Mase je za 15-20 kroglic, količino lahko poljubno povečamo. 

quote:a43b5b9540="Lai Ming"  Tistega z mlekom v prahu pa nisem še
poskusila, verjetno tudi ne bom, sem že od večih slišala, da so imeli
čuden okus, teli danes so bili pa
 
Čuti se mlekov prahu, ampak meni je to božansko 
Sem delala že po obeh receptih in so mi obojni božanski.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...