Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Priprava espresso kave

DeLilah
Starost: 33Pridružen: 11. jun 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2008 19:32
Povezava do prispevka
Mogoce malo amatersko vprasanje, pa vseeno. Kako pripravljate espresso v cafettierri (slika prilozena)?
Koliko vode za koliko žličk kave? A je res da je treba zrnca malo potlačit? Morajo bit zrnca zelo drobna - v primerjavi s kavo za filter aparat?
image file name: 2k6898939d2a.png
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2008 20:01
Povezava do prispevka
No,  v večini kafetjer je v spodnjem loncu črtica, do kam naliješ vodo.
Kave daš toliko, kolikor je velika posodica za kavo, ne tlačiš kaj preveč, vse skupaj sestaviš in skuhaš.
 
Jaz vedno skuham celo kafetjero, imam tako za 4 oziroma 6 kav od WMF.
Uporabiti moraš posebno kavo za espresso, v vsaki trgovini dobiš zeleno barcafe, jaz imam vedno nakaj sort kave na zalogi, običajno Illy, Lavazzo in Segafredo pa še kaj po trenutnem navdihu.
0
Nazaj na vrh
DeLilah
Starost: 33Pridružen: 11. jun 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 8:24
Povezava do prispevka
Trenutno imam Lavazzo. Pa nisem cist prepricana ce je ok. Na njej pise ''For all coffee makers''. Ne pise posebaj Espresso. hm? 
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 9:21
Povezava do prispevka
Na Lavazzi mora pisati espresso. Je take srebrne in rdeče barve se mi zdi. To je sploh ena mojih najljubših kav, poleg illy.
Pa za kafetjerco naj bi bila tista pakunga, ki ni zapakirana pod vakumom. Ne vem zakaj, samo tako sem slišala. Jaz vedno uporablajam to. Aja pa vedno malo potlačim kavo, tja v filter, ne premočno, samo toliko, da je bolj kompaktna.
Drgač imamo pa mi doma kar avtomat za espresso, je še najboljš.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 9:32
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, če se da v navadnem lončku skuhati vsaj približno tako kavo, ki pride iz avtomata? Recimo doma imam Illy kavo za kuhanje espressa, točno tako, kot jo imajo gostinci, samo je okus precej drugačen. Koliko kave je treba dati, da pride res taka močna, grenka?
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 10:38
Povezava do prispevka
Ne more priti ista, saj meni je popolnoma drugačna. Ker v lončku me moreš dobiti takega pritiska, kot v avtomatu. Pa tudi filtra ni.
Mogoče pride malo boljša če jo čimvečrat prevreš, s tem baje tudi največ kofeina sprostiš.
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 11:21
Povezava do prispevka
Jaz sem včasih delala tako, da sem jo res n-krat prevrela, tako da se ob vrenju ni čisto nič več penila. Ni pa to niti podobno kavi iz kafetjere. Najbolje, da kar kafetjero nabaviš, saj te čisto navadne oglate so čisto poceni.

DeLilah, kje si ta aparat kupila? S kafetjero jaz delam tako kod :dune:, vedno napolnim vmesno posodico, ni treba tlačit (če misliš tako kot pri profi espresso mašinah, ko vedno potlačijo, tukaj tega ni treba), samo lepo porazdeliš in poravnaš, da je res polno in ni zraka vmes. Pa menda se ne sme kafetjere dajat na previsoko temperaturo.
0
Nazaj na vrh
DeLilah
Starost: 33Pridružen: 11. jun 2007Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 19:08
Povezava do prispevka
Dobila sem jo v Merkurju. Še zadnja je bila! Je pa superca ker samo nafilaš in vklopiš in se kava skuha sama Aparat greje še 30 minut (kava ostane čist vroča), če ga ne ugasneš sam. Po pol ure pa se samodejno izklopi, tako da ni nobene panike, ce malo odmisliš da kuhaš kavo

Glede tlačenja kave pa sem zgleda imela v mislih te prave aparate, in sem zadevo kar posplošila na vse Pa smo se spet nekaj naucili.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 19:40
Povezava do prispevka
Jaz imam samo navadno kafetjero, vendar nikoli ne tlačim kave - bolje jo je dati noter narahlo, da gre voda lepo skozi.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Priprava espresso kave
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.