Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rakovi repki

penelopa
Starost: 39Pridružen: 27. jan 2005Prispevkov: 206Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2005 13:06
Povezava do prispevka
Zanima me kako se pripravijo rakovi repki. Na kaksne nacine jih lahko pripravimo? 
Lepe brunarice in lesene hiše: brunarice.org
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2005 13:34
Povezava do prispevka

250 g steklenih rezancev
250 g rakovih repkov
1 por
1/2 čebule
1 zelena paprika
1/2 bučke
kurkuma
curry
poper
sojina omaka
sezamovo olje
pest indijskih oreščkov

Papriko in bučko narežemo na koščke. Por in čebulo nasekljamo.
V vročem kropu zakuhamo steklene rezance. Odcedimo.
V voku na sezamovem olju prepražimo čebulo in por, dodamo rakove repke, začimbe in premešamo. Na hitro dodamo še ostalo zelenjavo, steklene rezance in vseskozi mešamo. Na koncu dodamo še indijske oreščke in malo sojine omake.

avokado polnjen z rakci in mangom

sestavine za 4 osebe:

100 g olupljenih rakovih repkov
425 g manga iz pločevinke
2 večja avokada
4 žlice kisle smetane
1 drobno sesekljana šalotka
1 limeta ali limona
2 žlici konjaka
2 žlici oljčnega olja
ščepec rdeče paprike v prahu
ščepec soli
ščepec čilija v prahu
ščepec svežega kopra za okrasitev
PRIPRAVA:
Skutni njoki s pršuto
Avokada razpolovimo, odstranimo koščici in delno izdolbemo. Avokado na zraku hitro oksidira oziroma spremeni barvo. Da to preprečimo, ga pokapamo z limetinim ali limoninim sokom.
Rakove repke operemo, osušimo s papirnato brisačo in opražimo v oljčnem olju. Nekaj rakcev predenemo na krožnik in jih prihranimo za okrasitev.
Mangovo meso narežemo na koščke, dodamo avokadovo meso, rakce, kislo smetano, konjak, rdečo papriko, čili, sol in vse premešamo.

Polovice avokada napolnimo s pripravljenim nadevom, okrasimo s shranjenimi repki in sesekljanim koprom ter damo v hladilnik najmanj za 1 uro.

 

 

 


Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2008 21:35
Povezava do prispevka
Obujam temo Smile

Na kakšne načine in kje vse uporabite rakove repke/repke kozic? Meni so izredno dobri, ampak mi pa malo manjka idej, kako vse jih uporabiti (brez drugih vrst mesa ;)). Ideje?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2008 7:37
Povezava do prispevka
Doma jih najraje jem v paradižnikovi omaki (pelati) z veliko česna in petršilja ter gratinirane v pečici. Zraven pa basmanti riž.
Sva pa za novo leto s kolegico delale repke na žaru in divji riž s suhim sadjem...zeeelooo dobra kombinacija
Pa enostavno za pripravit: repke mariniraš v mešanici olivnega olja, limoninega soka, petrpila, česa, ingverjeve korenine, soli in popra približno 1 urco. Posebej skuhaš divji riž (se kuha kar 40-50 min). Potem pa na olivnem olju prepražiš suho sadje (rozine in brusnice) in dodaš kuhan riž. Škampe pa samo na hitro popečeš in dodaš rižu. Na koncu pa potreseš s petršiljem.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2008 11:18
Povezava do prispevka
Ta tazadnja Lumpina varianta se je sigurno huda, delam podobno (brez ingverja in suhega sadja - moram poskusit) in je seveda odlično.
 
image file name: 2k6f8d263042.jpg
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rakovi repki
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.