Nekaj moji bolj kot ne brzinskih....
Tunina omaka s kislo smetano
Na olju prepražiš čebulo, da postekleni (po želji tudi česen).Dodaš tunino iz pločevinke, malo prepražiš vse skupaj in dodaš kislo smetano.Preliješ preko testenin, njokov in je to to.
Vse skupaj traja nekaj minut, količino določiš po okusu.
Zelenjavna omaka
Čebulo prepražiš, da postekleni.Dodaš papriko in bučke, narezano na kocke.Dušiš nekaj min, zatem dodaš paradižnik (spet, na kocke).Po okusu dodaš začimbe.Jaz na koncu primešam kislo smetano, gre pa tudi brez nje.Hitro in dokaj lahko za poletne dni.
Pečen riž
Skuhaš željeno količino riža in počakaš, da se ohladi.V ponvi prepražiš čebulo in česen. Dodaš riž in ga "prepečeš".Dodaš jajce, dve in počakaš, da zakrkne.Po želji lahko dodaš zelejnavo.
Puranji trakci v smetanovi omaki
Puranje prsi narežeš na trakce in jih zmariniraš.Trakce prepražiš do zlato rumene barve (praktično gledano da spustijo vodo in da ta povre).Čebulo prepražiš in dodaš trakce.Zaliješ s takšno količino vode, da je meso pokrito.Začiniš s malo soli in popra.Počakaš, da povre in doliješ sladko in kislo smetano.Odstaviš preden zavre.Zraven gredo kakšni njoki ali pire krompir,ter seveda zelena solata.