Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Preprosto, dobro in hitro kosilo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Jelenckova
Starost: 40Pridružen: 24. okt 2007Prispevkov: 35Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2007 12:57
Povezava do prispevka
Drugače pa je zelo hitro kosilo tudi soja na 101 način. Še posebno tisti medaljoni, ki jih kupiš suhe v trgovini, potem pa samo namočiš v slano vodo (ali vodo z vegeto), potem pa na olju zapečeš kot zrezke. Jaz jih naredim v vegetini omaki, kar pomeni, da uporabim kar vodo v kateri so se madelajoni namakali. Zraven pa kuskus. To je eksta hitro kosilo.
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 29. okt 2007 13:58
Povezava do prispevka
Še moje... danes pripravila za kosilo in je superr!
Piščančje zrezke popopraš in daš tudi malo vegete. Na olju jih lepo prepečeš nato jih daš ven. Na olju prepražiš čebulo dodaš gobovo juho v vrečki ter zaliješ z približno dva deci vode. Dodaš šampinjone,sladko smetano ter zrezke. Kuhaš približno še 15min da se omaka lepo zgosti.

Lp
0
Nazaj na vrh
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2008 12:21
Povezava do prispevka
Tole je pa ena od mojih najljubših jedi!
 
Skukam njoke, medtem pa stepem sladko smetano (samo toliko, da ni več tekoča), jo posolim, vmešam en rumenjak in na koncu dodam še na koščke narezan pršut. Ko so njoki kuhani, jih dam v keramični ali stekleni pekač, jih prelijem s smetano ter potresem z naribanim sirom. Vse skupaj gre v vročo pečico, kjer je nato dokler se omaka ne zgosti (cca. pol ure).
 
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2010 10:34
Povezava do prispevka
Še moja varianta hitre in okusne pašte:
Na olivnem olju prepražim eno čebulo, dodam nasekljani česen in pražim cca 1/2 minute, dodam na koščke narezano mortadelo in pražim še cca minuto, pač toliko, da se malo popeče in da česen še ne potemni. Nato dolijem paradižnikovo mezgo, dodam malo popra, soli, bazilike in origana. Počakam, da zavre. V to omako stresem kuhane špagete, mešam in še malo zapečem. Dam na krožnik in posujem s parmezanom/drugim naribanim sirom.
Mnjami .
Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 13:02
Povezava do prispevka
Mmm, jaz sem pravkar pojedla kvinojo s špinačo in tuno - našla včeraj en recept in ga po svoje spremenila: skuhala sem pol kavne skodelice kvinoje (dodala sem četrt jušne kocke in pikico kečapa, bolj zdravo bi bilo seveda brez ali s pravo jušno osnovo). V ponvi sem segrela konzervo tune v ekstra deviškem olivnem olju, dodala špinačo, malo podušila, na vse skupaj vrgla skuhano kvinojo, dobro premešala in vsula na krožnik. Vse skupaj sem potresla še s parmezanom in je bilo njami Big smile
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 13:51
Povezava do prispevka
Sydelle to mora biti okusno.

Kvinoja mi je super; boljša kot riž. Ponavadi jo skuham več in jo uporabim za različne  (sladke in slane) jedi. Včeraj sem jo skuhala okoli 300g. Zjutraj sem si jo pripravila s svežimi slivami, wheyu in oreščki, popoldan pa z zelenjavo za vse ostale. Nekaj jo bom jutri uporabila za muffine, nekaj pa za solato s paradižnikom, papriko, gobicami, olivami, mozarelo ( vse v stilu - kar imam v hladilniku). . Enkrat sem poskusila narediti tudi narastek in je več kot odličen.

Medtem ko amaranta se še moram malo navaditi

Kot hitro kosilo si večkrat rada pripravim slane palačinke ali omlete, polnjene z zelenjavo. Če so sladke, pa s sadjem
Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 20:39
Povezava do prispevka
Mi je v temi recepti Ursqua dala idejo, da poslikam kvinojine muffine oz. meni bolj delujejo kot rožice






Prišlo pa jih je več kot jih je na sliki


Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 21:11
Povezava do prispevka
A se ti da napisat recept v tisto temo, prosim? Pa kako ti uspejo take rože 
0
Nazaj na vrh
TjasaXS
Starost: n/aPridružen: 13. jun 2010Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jun 2010 11:40
Povezava do prispevka
Ko kuham samo zase, ponavadi spackam kaj s tunino in testeninami...
- Na olivnem olju popražim na drobno zrezano čebulo, dodam olive, tunino, svež paradižnik, začimbe, vse pražim da ni nikjer nič vode, potem dodam za cca 4 žlice vode in zmešam. Tačas skuham testenine, potem pa vse skupaj zmešam, potresem s sirom in voila. Zraven blazno paše zelena solata.
Ali pa tale:
- Piščančji ali puranji file natrem z začimbami, popečem v ponvi, zraven pa velika skleda solate Big smile
- Dostikrat pa zdej poleti, ko je vroče, naredim preprosto solato, zraven kos domačega kruha, kakšno kuhano jajce in to je to. Solatke delam različne, npr.; rjav fižol+rukola+paradižnik+čebula, zelena solata+bučno olje, paradižnikova solata+paprika+čebula+bučno olje, rjav fižol+koruza+rukola, zelena solata+paradižnik+tuna+koruza,...


"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2010 14:40
Povezava do prispevka
Šmorn Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
_pety_
Starost: n/aPridružen: 25. dec 2004Prispevkov: 443Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2010 23:17
Povezava do prispevka
Rižota z gamberi. Hitro, enostavno in zelooo dobro
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2010 11:30
Povezava do prispevka
Domači mlinci, preliti z govejo juho. In skleda zelene solate.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 34Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 5. jul 2010 22:25
Povezava do prispevka
Nekaj moji bolj kot ne brzinskih....

Tunina omaka s kislo smetano
Na olju prepražiš čebulo, da postekleni (po želji tudi česen).Dodaš tunino iz pločevinke, malo prepražiš vse skupaj in dodaš kislo smetano.Preliješ preko testenin, njokov in je to to.
Vse skupaj traja nekaj minut, količino določiš po okusu.

Zelenjavna omaka
Čebulo prepražiš, da postekleni.Dodaš papriko in bučke, narezano na kocke.Dušiš nekaj min, zatem dodaš paradižnik (spet, na kocke).Po okusu dodaš začimbe.Jaz na koncu primešam kislo smetano, gre pa tudi brez nje.Hitro in dokaj lahko za poletne dni.

Pečen riž
Skuhaš željeno količino riža in počakaš, da se ohladi.V ponvi prepražiš čebulo in česen. Dodaš riž in ga "prepečeš".Dodaš jajce, dve in počakaš, da zakrkne.Po želji lahko dodaš zelejnavo.

Puranji trakci v smetanovi omaki
Puranje prsi narežeš na trakce in jih zmariniraš.Trakce prepražiš do zlato rumene barve (praktično gledano da spustijo vodo in da ta povre).Čebulo prepražiš in dodaš trakce.Zaliješ s takšno količino vode, da je meso pokrito.Začiniš s malo soli in popra.Počakaš, da povre in doliješ sladko in kislo smetano.Odstaviš preden zavre.Zraven gredo kakšni njoki ali pire krompir,ter seveda zelena solata.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2010 15:53
Povezava do prispevka
Žar varianta svinjskih ali piščančjih zrezkov:
Zrezke najprej malo potolčemo na srednje tanko, nato na vsako stran zrezka posujemo: vegeto ali sol, poper, čili, rdeča paprika, ipd. po želji, vmes položimo rezine čebule in česna ter pustimo kakšno uro...lahko tudi čez noč, da se fajn prepojijo začimbe med sabo.

Nato segrejemo malo olja ali pa kar brez olja, dodamo zrezke, na zgornjo stran zrezka pa lahko damo česen in čebulo, ki je ostala, da se ne žge v ponvi. Zgornjo stran zrezka namažemo na tanko s senfom in jih popečemo, ker so tanki so zelo zelo hitro pečeni.

Zraven zelo paše sezonska solata: kumarice, paradižnik, paprika. Pa tudi lahko poleg jemo kisle kumarice, ajvar... Zaradi teh začimb je zelo okusno.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2010 16:11
Povezava do prispevka
Eto še moja super hitra kosilca:
Bučke z širokimi rezanci: na olivnem olju in čebuli (polovica čebule) prepražiš bučko (olupljeno in narezano na kolobarje ali trakove), dušiš nekaj časa (5-10min), daš Vegeto in še malce podušiš, toliko, da je bučka mehka. Nato zraven naredim še široke rezance. In je zelo dobro, zdravo kosilo!
 
Kuhana cvetača z drobtinami: skuhaš cvetačo v posoljeni vodi (+ malo mleka in muškatnega oreščka), v drugi posodi na maslu prepražiš drobtine in jih malce sladkaš in daš noter kuhano cvetačo. In voila!
 
Polenta v pečici: skuhaš polento po navodilih z embalaže. Naribaš sir in ga že med pripravo polento daješ noter. Ko je polenta narejena, jo daš v ognjevarno posodo, počakaš nekaj časa, da ni tako vroča, in jo daš v vročo pečico, zgoraj pa posuješ s sirom. Počakaš toliko časa, da se sir razstopi (okrog 5min).
 
Paradižnikova juha: kupiš pelate (lahko jih zmiksaš, da bo juha bolj gosta in da ne bo vidnih paradižnikov) in jih zliješ v posodo, noter daš še malce paradižnikove mezge, soliš ali uporabiš Vegeto ali kakšno drugo začimbo in zaliješ z vodo, da bo tako kot juha...(če želiš pa bolj gosto juho, pa daš manj vode). Malce prekuhaš (10min) in jaz na koncu naredim še take jušnike (zmešam moko, vodo, malce soli in iz tega delam kroglice), ki jih nato dam v paradižnikovo juho. Počakam, da pridej na vrh oz. da zgledajo kuhani..
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Preprosto, dobro in hitro kosilo
Stran 4 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.