Da še jaz povem svoje:
- kuskus - 5 minut
- ajdova kaša - 10 minut (noro okusna in zdrava!)
- spaghettini - 5 minut
Glede omak pa se držim načela paradižnikova omaka (najboljša mi je Star z baziliko v ta velikem steklenem kozarcu) + karkoli

Smetanovih omak ne maram.
Pol je še varianta, če se ti res mudi, da ne kuhaš kuskusa posebej, ampak ga kar streseš malo k omaki. Če rata pregosto, dodaš malo vode. Počakaš, da se kuskus zmehča in tadaaam - kosilo je narejeno

Na enak način lahko streseš v omako tudi malo ovsenih, pirinih... kosmičev - sploh ni slabo

Pol so pa še raznovrstne solatke. Npr. paradižnik, naribana bučka, malo surove cvetače, če hočeš malo pikantno, dodaš malo nasekljanega ingverja, lahko potreseš s semeni (mleto laneno seme je fajn, ker ni treba toliko gristi

).
Če si pa malo bolj lačen, pa lahko v solato zmešaš še malo ohlajene ajdove kaše ali pa pire, če ti je recimo ostala od prejšnjega dneva.
Ufff...postajam lačna
