Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bezeg

Pojdi na stran 1 , 2
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 13:24
Povezava do prispevka
Sedajle je ravno sezona bezga, pa me zanima kaj se iz njega da vse nardit...mi delamo samo sirup, in sicer:
Prekuhaš 3 litre vode in pa 3 kg sladkorja, še v vročo prekuhano vodo daš od 35-40 cvetov in pustiš da se ohladi, ko je stvar že precej shlajena dodamo še 4 citronke (80g) in pa limonin sok 8 limon. Potem pa pustimo stat to 24 ur, potem pa to fino premešamo, precedimo, nalijemo v steklenice in dobro zapremo.
 
Baje se dela tudi šebesa, ampak ima mogoče katera še kak drug dober recept?
Nazadnje urejeno 24. maj 2007 15:32; skupaj popravljeno 2 krat
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 41Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 13:33
Povezava do prispevka
Meni je dedek včasih delal bezgov šmorn in je bil zelo okusen. Enaka
masa, kot za navaden šmorn, le da notri namočiš bezgove cvetove.
0
Nazaj na vrh
Anina
Starost: 122Pridružen: 15. jan 2006Prispevkov: 7001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 13:54
Povezava do prispevka
Poznam isto zadevo kot Anastazija. Čeprav jedla pa še nisem 
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 13:58
Povezava do prispevka
Iry,koliko sladkorja pa date v 3 litre vode? Naju z mamo zelo mika ta sirup .
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -14Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 14:01
Povezava do prispevka
alecia, mislim da 3kg, vsaj v večini receptov je tako. Smile
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 14:25
Povezava do prispevka
Hvala,strella .
0
Nazaj na vrh
*em*
Starost: 34Pridružen: 21. jan 2006Prispevkov: 3239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 15:01
Povezava do prispevka
Iry, ravno včeraj je moja mami tale sirup nardila ga imamo kar nekaj litrov, je to zakaj?
*em* vas ma rada :P
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 15:14
Povezava do prispevka
Meni je zakon, ga ravno pijem.
0
Nazaj na vrh
*em*
Starost: 34Pridružen: 21. jan 2006Prispevkov: 3239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 15:26
Povezava do prispevka
Mami hodi okoli mene in se hvali kako je dober naj probam Smile Samo ponavadi jaz nisem za tako.
*em* vas ma rada :P
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 15:29
Povezava do prispevka
Alecia 3 Kg sladkorja daš ja, sem pozabila napisat
Drugač pa se mi zdi da okrog 5 litrov pol pride sirupa...
Pa čist simpl je za narest..ni tko kot če bi torto peku
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 16:35
Povezava do prispevka
Ja ocvrto bezgovo cvetje je res njamiiii, enako šebesa. Čeprav se pri nas večina cvetja posuši in ga imamo za čajno mešanico. Bezgove jagode pa damo v skrinjo in pozimi iz njih skuhamo čaj.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 16:43
Povezava do prispevka
Drugače sem jaz delala sirup brez limoninega soka, samo citronko sem dodala, a ve tud oboje daste? K mam občutek kot da se bo sirup skisov...
Jaz bi drugače šebeso delala tud, samo baje zelo rada zavre...a ima mogoče katera kakšen sproban in dober recept za šebeso?
 
Mi drugače cvetja nič ne hranimo...mi samo potem, ko so jeseni jagode...jih oberemo in posušimo in jih imamo za čaj...a če so sveže, pa v skrinji so tudi dobre???
Mi drugače iz svežih nismo nikol kuhal čaja, zato pa ne vem
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 16:49
Povezava do prispevka
Hehe, pr nas pa samo iz svežih jagod kuhamo čaj
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -14Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 16:50
Povezava do prispevka
Iry, dosti ljudi dela brez limone, citronka pa je obvezna.

Kolikor vem šebesa vedno zavre.

Mene pa cvetovi še čakajo namočeni v vodi. Smile
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2007 17:11
Povezava do prispevka
Aha...no dobro da vem da vedno zavre...tako da se mi ne splača tega delat, ker se prepočasi pijejo sokovi.
Mene tudi že čaka lonec v kuhinji...se moram čez ene 2 uri lotit precejat pa v steklenice nalivat...
 
Lumpa jaz sem od malega mislila, da so sveže jagode strupene  brihta jaz...pa nikoli nisem nobenega slišala da bi tud iz svežih kuhal čaj...no to je pa to če si na kmetih doma, pa maš 1. soseda 1 km stran, pol pa nič nisi na tekočem kaj drugje delajo 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bezeg
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.