Eno vprašanje za poznavalke

. Ogledala sem si predavanje na linku, ki je objavljeno v prvem postu. Zdaj pa me zanima naslednje: fruktoza v sadju ni toliko nevarna (kot predelana in dodana v razne druge izdelke), saj so zraven tudi vlaknine, ki izničijo "negativne" učinke fruktoze. Kako je s temi vlakninami, če si doma iztisnem sok pomaranč oz. pripravljam sadne smoothie-je? Ali so vlaknine še vedno prisotne ali jih uničim? Sem brskala po internetu pa nikjer ne najdem eksplicitnega "da, to je ok" ali "ne, ni ok".
Nekje dva meseca nazaj (začetek septembra) sem tudi sama zmanjšala vnos sladkorja: kave in čajev si ne sladkam, ne jem čokolad, tortic, piškotov, torej nikakršnih sladkarij, ne pijem sadnih sokov (razen omenjenih smoothi-jev) in gaziranih pijač,... Sem pa še naprej jedla sadje, mueslije, cornflakes, pri čemer sem zbirala takšne, ki so brez dodanega sladkorja, oz. bolj zdravi, npr. pirin muesli (al nekaj podobnega), ki pa vsebujejo trsni sladkor ali kakšen podoben sladkor. Vmes sem si enkrat privoščila kos priljubljene tortice - domačo čokoladno tortico v eni čajnici -, ki mi je, kljub majhnosti, bil prevelik in sploh ne čutim nobene potrebe po sladicah ... razen, če grem lačna v trgovino

. Hkrati sem zelo zmanjšala tudi razne čipse, smokije, ipd.
Kako pa je z medom? Ali tudi ta vsebuje velike količine fruktoze?