Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bele laži

Pojdi na stran 1 , 2
niika
Starost: n/aPridružen: 20. avg 2008Prispevkov: 486Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2011 18:06
Povezava do prispevka
Vsi vemo, da ni človeka, ki se ne bi vsaj vsake toliko nekaj zlagal... Mene pa zanima vaše mnenje o belih lažeh, torej lažeh, ki naj bi koristile vsaj enemu in ki naj bi jih izrekli zato, da koga ne prizadenemo ali pa da se sami zavarujemo pred tem. Pa je res, da nam t.i. bele laži olajšajo življenje? Ali je to samo prikrivanje nečesa, ali mogoče to, da kolegici rečemo, da "ne izgleda debela v teh kavbojkah", mogoče laganje o številki spolnih partnerjev itd.? Ali so te laži res najboljše sredstvo za zaščito zasebnosti in nas samih pred morebitno nevarnostjo? Kaj pa ko bela laž z odkritjem resnice postane "črna laž"? Zakaj dejansko lažemo? Ali to pogosto počnete in v kakšnih situacijah?
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2011 18:28
Povezava do prispevka
Jaz imam zelo nizko toleranco do laganja. Ravno danes me je prav zbodlo, ko se je fant kolegu "zlagal" po telefonu, da ne more na kosilo z njimi ker 'že jaz doma kuham' - v resnici sva pa naročila pice, ko je on prišel domov. Pač, sploh zdaj v retrospektivi vidim, da je malenkost, ker za kolega je bilo bistveno le to, ali se bo moj fant lahko udeležil kosila ali ne, ampak takrat me je pa vseeno zmotilo. Vedno si mislim - če ti gre z jezika enostavno taka mala laž, zakaj ti ne bi šla tudi hujša?

Seveda pa ne bom trdila, da sem jaz vedno popolnoma iskrena - toliko sem pa tudi kritična Smile prav lažem se ne nikoli, se pa znam dokaj spretno izogniti direktnemu odgovoru, preusmeriti pogovor ali sem pač preprosto tiho in si mislim svoje ipd. Mogoče kdo to že enači z laganjem, ampak kaj pa vem, to je pač zelo subjektivno. Ampak nekako dvomim, da si lahko do čisto vseh, v čisto vsaki situaciji popolnoma iskren ... ali pač?
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 9:52
Povezava do prispevka
Tudi mene t.i. "bele laži" motijo in do njih nisem tolerantna. je pa res, da v partnerskih zvezah partnerji lažejo o majhnih stvareh zato, ker se bojijo reakcije partnerjev. Ampak ali je a slednjim izgovorom partner/prijateljica upravičen do tega? Sama menim, da ne. Temlje zveze je zaupanje, iskrenost ter odprtost tudi v najmanjših stvareh. Točno to kar je napisala Sydelle, moti mene: če se je zlagal glede kosila (po pravici sama ne vidim niti koristi od tega kar se je zlagal fant, a ne bi bilo vseeno, da bi rekel, da si bosta naročila pice? Ne vem sicer kakšno je ozadje, ali se je hotel pohvaliti, da kuhaš ti, ali pa prijatelja ni hotel prizadeti v smislu, da si jemlje več časa za punco kot prijatelja).
 
Tudi mene majhne laži, pa čeprav mogoče v določeni situaciji komu olajšaš zadevo, motijo. Nenazadnje gre vseeno za laž in neiskrenost. Kaj pa menite dejstvo, da partner obljubi, da ne bo več kadil, pa to vseeno počne na skrivaj? najdeš nekaj vžigalnikov v omari, pa trdi, da ne kadi, prav tako na vprašanja zatrjuje, da je to navado opustil, potem ga pa zalotiš?
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 10:49
Povezava do prispevka
Jaz mislim, da je v primeru belih laži (dokler gre res za bele laži in ne full blown velike laži) glavna stvar namen.
 
Če nekdo laže zato, da nekoga drugega (ne sebe) zaščiti, mu polepša dan, omili neko grdo dejstvo itd., s tem nimam problemov. Sama tako "lažem" v primerih ko kakšna kolegica, za katero vem, da je čustveno labilna, nesamozavestna itn. sprašuje, če je lepo oblečena ali kaj podobnega - rekla bom ja, čeprav sama tistega niti mrtva ne bi oblekla. Vendar vem, da v tistem trenutku potrebuje mojo podporo, ne makeoverja ali pogovora o nizki samozavesti.
 
Enako je tudi s starši. Sem kadilka. Dedek je vse življenje kadil in je tudi umrl od bolezni, povezane s kajenjem, Moja mati je zaprisežena sovražnica cigaret in kadilcev. O tem, da kadim, ji ne govorim, se pravi lažem, ker bi se v primeru, da bi vedela, samo sekirala in delala scenarije, kako bom umrla kot dedek. Ker jo želim pred tem zaščititi, lažem.
 
Ker tukaj gledam na namen in je laž dobrohotna, je ne morem enačiti s lažjo, zaradi katere imamo slabo vest. Tudi sama imam raje ljudi, ki so toliko taktni, da v primeru, ko vidijo/slišijo nekaj na meni, kar jim ni všeč, to ignorirajo oz. ne omenjajo, kot pa tiste, ki so v imenu "radikalne resnice" pripravljeni vse povedati (recimo starejša ženska iz mojega kraja, ki me sreča in namesto pozdrava reče "oh, ti si se pa tako zredila") in tako v mojih očeh izpadejo skrajno vsiljivi, nevzgojeni in brez občutka za ljudi.
 
Mislim pa, da ni enako, če lažeš zato, da nekoga zaščitiš ali pa če se zlažeš o navidez mali oz. nepomembni stvari. Recimo Sydellin primer po mojem mnenju ni "bela laž" (razen, če bi si od fanta kolega žile prerezal, če bi vedel, da bosta naročila pico) ampak je pač navadna laž o razmeroma nepomembni stvari.
 
Prav tako ne vidim razlike med laganjem in "lying by omission", se pravi z izmikanjem, neodgovarjanjem itd. Tako če se zlažem, kot če nečesa ne povem pa bi morala, imam slabo vest.
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 11:06
Povezava do prispevka
V Sydellinem primeru bi jaz rekla, da danes pač ne morem na kosilo, da pa lahko drugič. Pika.
Saj je dosti povedanega ali kako - in nobene laži ni tako!
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 11:35
Povezava do prispevka
jaz iz tega ne delam drame. t.i. bele laži (btw, ta izraz slišim prvič :D) so sredstvo za lajšanje določenih okoliščin v katerih se znajdemo. če to ne bi obstajalo, bi bilo čisto vseeno, če bi se nam kar v glave videlo o čem razmišljamo. take "laži" pa niti pod razno ne gre enačiti z lažmi, ki komurkoli od udeleženih škodujejo, ga prizadanejo ipd.
 
sama imam veliko stopnjo morale in nikoli ne naredim česa takega, da bi se sama okoristila ob enem pa nekomu škodovala - z dejanji ali z besedami. ob tem pa "bele laži" sploh ne dojemam kot laži oz. kot škodovati nekomu, kvečjemu mu koristiti, ga ne po nepotrebnem prizadeti, saj iskrenost v takem primeru ne obrodi nobenega pozitivnega rezultata. tudi ceniti se iskrenosti ne da, ker ne predvidiš, da bi se ti ta ista oseba v tej situaciji lahko zlagala.
 
in reči, da si doma pripravil kosilo in ne moreš ven, ni niti pod razno nič dramatičnega, tragičnega, žaljivega, nespoštljivega. rezultat je situacije je isti, kot če bi sydellin fant rekel, da je pozabil na dogovor s tem prijateljem in ga s tem še po nepotrebnem prizadel (oh, kako je lahko pozabil na najin dogovor, prijatelj pa takšen, sedaj pa raje z njo doma je ... kaj je in kdo je to pripravil, je pa še bolj postranskega pomena :D). 
 
končno stanje bi bilo isto, na kosilo z njim ne bi šel, bi pa jedel z njo doma. zatorej je boljše, če je malo olepšal situacijo in vse udeležene ohranil v pozitivnem razpoloženju. dobro, razen sydelle, ki se je zato malo "zasekirala" Wink
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 11:51
Povezava do prispevka
gita je napisal/a
...
in reči, da si doma pripravil kosilo in ne moreš ven, ni niti pod razno nič dramatičnega, tragičnega, žaljivega, nespoštljivega. rezultat je situacije je isti, kot če bi sydellin fant rekel, da je pozabil na dogovor s tem prijateljem in ga s tem še po nepotrebnem prizadel (oh, kako je lahko pozabil na najin dogovor, prijatelj pa takšen, sedaj pa raje z njo doma je ... kaj je in kdo je to pripravil, je pa še bolj postranskega pomena :D). 
 
No, to je meni recimo malo iffy.
 
Če sem zmenjena s prijateljico za kosilo in se mi ne da z njo ven, potem pa ji v pogovoru rečem, da je moj fant kuhal kosilo in zato ne grem z njo, se to meni zdi laž. Jasno pa je, da po magnitudi ni primerljiva s tem, da recimo varaš partnerja in o tem lažeš.
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 12:00
Povezava do prispevka
ja saj na tak način gledano je vse laž, kar ni opis dejanskega stanja Smile
 
in rezultat, ali boš prijateljici rekla, da ti je fant doma pripravil kosilo in da ne moreš, čeprav se ti ne ljubi, ali pa če ji poveš, da se ti ne ljubi, je isti. ta dan ne bosta skupaj jedli Smile
 
to je samo racionalen pogled na situacijo. koliko pa posamezniku morala dopušča je pa odvisno od situacije, osebe, vrste odnosa itd. Smile
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 13:22
Povezava do prispevka
Jaz si ˝belo laž˝ predstavljam tako kot MeiMei, večinoma so izrečene zaradi dejstva, da nekoga nočeš prizadeti, spraviti v skrbi in tako. Nič dramatičnega. Ampak vseeno pa bela laž ni enaka stvar kot majhna laž. Na začetku zveze mi je npr. moj fant natvezil, kako je šel sam na Češko na nek koncert, kjer so potem žurirali s tipom iz benda, da je šel na turnejo spet z nekim drugim bendom ipd. Glede na to, da sama nimam potrebe po tem, da bo komu lagala, da bi se mu zdela zanimiva, sem mu pač verjela. Da pa je to laž, sem izvedela šele pred kratkim, po dveh letih. Nisem bila jezna, samo resnično nisem vedela kaj naj si mislim. Pač tista logika, če se mi zlažeš o taki stvari, zakaj se mi potem ne bi še o drugih? Sicer mi je rekel, da si je to izmislil zato, ker sem bila ˝hladnokrvna žival˝ in ni vedel s čim bi mi vzbudil zanimanje zanj. Isto je bilo takrat, ko mu je medtem ko sva bila na morju pisala bivša in mi je rekel, da mu je pisala prijateljica. Ampak to sem takoj vedela, da ni res. Saj je imel vsakič dober namen, ampak zame to vseeno ne spada v kategorijo belih laži. Ali pa mogoče samo preveč čustveno vzamem vse skupaj.
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 25. feb 2011 13:38
Povezava do prispevka
Jaz se strinjam z Gito. Zame ni edini 'opravičljiv' razlog, da gre lahko izključno samo zato, da nekoga ne prizadeneš - lahko gre za to, da nekoga pač nekaj ne briga; ali se ti ne da razlagati; ali veš, da bo lažje/boljše, če del zamolčiš ali poveš drugače, ker s tem se situacija ne bo zakomplicirala (npr. dodatna vprašanja firbcev, neumni/neumestni komentarji ipd.) ...
Meni se to ne zdi nič takega, temu ne bi posvečala posebne pozornosti niti zamerila oz. se sploh ubadala s tem, ker ni ne zlonamerno, nima neg. posledic, nikogar ne prizadeneš ipd. Se mi zdi delanje iz muhe slona. MHO seveda.

(Grozno oblečeni prijateljici pa bi na pozitiven način povedala, npr. "ja, ok je, ampak se mi zdi, da če bi tole zamenjala s tem, bi pa prav zasijala". In sama zamerila, če mi, čeprav bi bila kakšen dan v bedu, kdo ne povedal, da sem ga vizualno kje po**ačkala in morda niti ne opazila, ker bi se s tem blamirala okoli.)

Pa naj kdo reče, da ne velja '100 ljudi, 100 čudi'.

P.S. Odvisno pa tudi, za koga gre; razlika je med partnerjem/prijateljicami in 'kr enimi', npr. sodelavci, sosedi, znanci, raznimi firbci ... ki ti v bistvu niso nič. Pravzaprav se mi zdi ključnega pomena, za koga gre.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 14:23
Povezava do prispevka
Jaz sem načeloma proti tem belim lažem vem da so včasih nujne ampak drugače jih pa zelo redko uporabljam.

Se mi včasih zgodi da me kdo vpraša kakšni se mi zdijo kakšni čevlji, obleka itd. in če povem po resnici v teh primerih ne moram lagati. Če ima oseba gor balerinke z živalskim vzorcem in me vpraša če so mi le-te všeč pod nobenim pogojem ne bom rekla ja. Ne morem lagati o takih stvareh, sem raje kar tiho. Pa četudi vem da čudno izgleda ko kar naenkrat utihnem se ne morem prisiliti da bi se pretvarjala.

Laganje prijateljem je zame načeloma velik no-no. Se pa strinjam z Tanjo da to kar te moti poveš na drugačen, lepši način. Ko meni kdo pove kakšno belo laž (tudi prijateljica) tega ne cenim ker hitro prepoznam neiskrenost. Vsi delamo napake če kaj storim narobe mi to povej na lep način pa bom vedela za naslednjič.

Kar se tiče resnejših stvari npr. ko se mi prijateljica joče da jo je fant prevaral medtem ko jaz vem da je ona storila isto njemu tu... pa se stvari malo zapletejo. Če bi jaz povedala resnico bi tole zvenelo nekako takole: "Ne razumem zakaj se pritožuješ in jočeš nad tem da te je prevaral če pa si ti isto storila njemu in že tistim pred njim, kar se mene tiče vidva spadata skupaj ker sta si enaka." Halo?! Jasno je da ji tega ne bom rekla. Lažem takrat ko vem da bo druga oseba v nasprotnem primeru prizadeta.

Ko kdo sili vame z vprašanji na katera nočem odgovoriti je pa običajno moj odgovor takšen: Zakaj tebe to zanima? Ne sprašuj me takšnih vprašanj ker ti na njih ne bom odgovorila. -> Problem solved. Če mi je oseba všeč, bom seveda bolj prijazna.

Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
Tuilwen
Starost: 44Pridružen: 24. jun 2008Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 17:09
Povezava do prispevka
Jaz se enostavno ne znam lagat. Tudi, če sem kdaj hotela povedat takoimenovano belo laž, mi enostavno ni šlo z jezika.
Zato me zelo moti, če koga ujamem na laži, pa če je še tako nedolžno, ker takoj pomislim, da če se nekdo zlaže tako bedarijo, ki ubistvu ničesar spremeni, kaj je potem šele z bolj resnimi stvarmi.

0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 17:47
Povezava do prispevka
Jaz se popolnoma strinjam z Gito in Tanjo. Bele laži se meni ne zdijo nič takega in jih niti ne dojemam kot ''polnopravne'' laži, slednje se mi namreč zdijo zlonamerne, medtem ko se mi zdijo bele ''laži'' pač stvar vsakega posameznika. Meni enostavno ni do tega, da bi me vsak bral kot odprto knjigo in če mi kakšne malenkosti recimo ni za povedat (sploh če gre za neko postransko stvar, ki nima velike teže), si bom pač pomagala z belo lažjo. Ne vem, koliko natanko ima to veze z moralo, sama se imam namreč za poštenega človeka, ki ni nikoli nikogar prizadel namerno in tudi laganje mi ni v veselje ter se ga izogibam. To pa še ne pomeni, da moram vedno vse povedat oz. da sem slab človek, če se kdaj izvijem iz kakšne situacije tako, da se izognem popolni iskrenosti. Naj bo zato, ker nočem prizadeti sogovornika, ali pa zato, ker mi o nečem enostavno ni za razpravljati, pa me k temu precej posiljeno sili sogovornik.

Če gledamo tako strogo, kot nekatere od vas, je torej vse, kar ni izrečeno 100% iskreno, dejansko zelo negativno ovrednoteno laganje. Pa menda ne bo nihče tle trdil, da popolnoma vedno vse pove iskreno. Kje pa je potem taktnost? Torej čut za to, kakšen je tvoj sogovornik, kaj se mu lahko reče (ter na kakšen način) in kaj ne? Uglavnem, menim, da je 100% iskrenost nek namišljeni konstrukt, ki v realnosti ne vzdrži pri nikomer.

Meni recimo je ena od bežnih znank precej neprijetna sogovornica, nimava skupnih tem, ne počutim se lagodno ob njej, me je pa nekaj časa nazaj povabila na pijačo. Čeprav to ni bilo res, sem ji rekla, da sem že dogovorjena z nekom drugim. Resnično se raje zlažem na tak način, kot pa da ji rečem, da mi je nezanimiva in neprijetna, ter jo tako po nepotrebnem zelo prizadanem. V tem primeru bi se počutila kot veliko slabši človek.

Tudi to, da akopač nekoga ujameš pri majhni laži in na podlagi tega sklepaš, da je verjetno tudi sicer v splošnem nek hardcore lažnivec, mi je zelo mimo. To je tako, kot da bi trdila, da moj fant, ki kdaj ubije molja, v resnici vsepovprek kolje živali, saj se za tako malo stvarjo zagotovo skriva nekaj večjega.
Nazadnje urejeno 26. feb 2011 11:42; skupaj popravljeno 1 krat
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 17:56
Povezava do prispevka
niika, zanimiva tema!

Najprej malo pokomentiram...
Sydelle je napisal/a
...se je fant kolegu "zlagal" po telefonu, da ne more na kosilo z njimi ker 'že jaz doma kuham' - v resnici sva pa naročila pice, ko je on prišel domov.

tole malo diši po prenosu  odgovornosti na žensko, češ, saj veš kakšna je; če ni po njeno, bo užaljena. Se zgodi, da useka iz podzavesti in ni, da bi delala slona iz muhe, ampak bi se o tem z njim prijazno pogovorila.

majckena je napisal/a
Tudi mene majhne laži, pa čeprav mogoče v določeni situaciji komu olajšaš zadevo, motijo. Nenazadnje gre vseeno za laž in neiskrenost. Kaj pa menite dejstvo, da partner obljubi, da ne bo več kadil, pa to vseeno počne na skrivaj? najdeš nekaj vžigalnikov v omari, pa trdi, da ne kadi, prav tako na vprašanja zatrjuje, da je to navado opustil, potem ga pa zalotiš?

Hm, odvisnosti in odvajanje od njih... Jaz že nekaj let skrivam nove čevlje, lake in šminke. MeiMei tudi na skrivaj kadi

MeiMei je napisal/a
Prav tako ne vidim razlike med laganjem in "lying by omission", se pravi z izmikanjem, neodgovarjanjem itd. Tako če se zlažem, kot če nečesa ne povem pa bi morala, imam slabo vest.

Uhh, ta vzgoja! Pri malih, nekultiviranih otrocih lepo vidim, kako jim je prav vseeno, če vljudnim tetam NE odgovorijo na vljudna vprašanja . MeiMei, sočustvujem s tabo, tudi meni se zdi, da moram odgovoriti in z odgovorom pomagati vsakemu, ki me kaj vpraša, pa tudi, če zame ni najbolj koristno.

gita je napisal/a
ja saj na tak način gledano je vse laž, kar ni opis dejanskega stanja Smile

In vsi tisti, ki ti iščejo dlako v jajcu, te zaradi malenkosti (vljudnost, pozabljivost, poenostavljanje) lahko razglasijo za mega lažnivca

Tanja je napisal/a
Zame ni edini 'opravičljiv' razlog, da gre lahko izključno samo zato, da nekoga ne prizadeneš - lahko gre za to, da nekoga pač nekaj ne briga; ali se ti ne da razlagati; ali veš, da bo lažje/boljše, če del zamolčiš ali poveš drugače, ker s tem se situacija ne bo zakomplicirala (npr. dodatna vprašanja firbcev, neumni/neumestni komentarji ipd.) ...

Odvisno pa tudi, za koga gre; razlika je med partnerjem/prijateljicami in 'kr enimi', npr. sodelavci, sosedi, znanci, raznimi firbci ... ki ti v bistvu niso nič. Pravzaprav se mi zdi ključnega pomena, za koga gre.

Ja, zelo res!

Še moj piskrček: naša življenja so dragocena in kratka, naenkrat se zavemo, da je za nekatere ljudi in teme škoda tratiti čas.
Zame je iskrenost med prijatelji pot do večje povezanosti in osebne rasti, v tem krogu se res potrudim, da si povemo, kaj mislimo. Seveda se ne vtikam v male laži, ki se mi ne zdijo bistvene za prijateljevo ali naše skupno boljše življenje. Ne bom bentila, če se zlažejo zaradi olepševanja zgodbe in junačenja , mi pa smrdi do neba, če se poskušajo izvleči na tuj račun . Tudi sebi redno navijam ušesa, ko me zanese . Tudi če mi prijateljica danes malo zameri, vem, da je to za najin odnos dolgoročno boljše.

Ko gre za ljudi, ki mi niso blizu, se prav mirno odločim za umik ali vljudnostno laganje. Življenje je lažje, če se takšni ljudje ne počutijo ogroženi... Torej, lažem ali pa sem iskrena predvsem zaradi sebe, da imam boljše prijatelje in da imam mir pred tistimi, ki to niso.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2011 20:01
Povezava do prispevka
Podpis pod DiLeMo. 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bele laži
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.