Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nova zvezdniška obsesija: Gundry dieta navdušuje zvezdnike

26. feb 2019 14:22
0

Oglasno sporočilo

... po njej naj bi shujšala Kelly Clarkson – se imenuje Gundry in jo je ustvaril dr. Steven Gundry, nekdanji srčni kirurg.

Za kakšno dieto gre?

Po besedah dr. Stevena Gundryja gre za skupino proteinov, imenovanih lektini, ki uničujejo naše zdravje. Nekdanji srčni kirurg poudarja, da bi morali lektine, ki se nahajajo (predvsem) v mlečnih izdelkih, žitaricah in razhudnikih, izločiti, da bi zmanjšali vnetne procese v telesu, shujšali in poskrbeli za svoje zdravje.

Zagotavlja, da takšna prehrana ne le prepreči, temveč celo pozdravi artritis, odpravi visok krvni tlak in migrene ter pripomore, da drastično shujšamo. Njegova knjiga, v kateri podrobneje razlaga tovrstni način prehranjevanja, The Plant Paradox, je izjemna uspešnica.

PREBERITE TUDI: Z izločitvijo zgolj teh 3 živil boste ogromno naredili za svoje zdravje in počutje

In kaj, torej, lahko jemo?

Hrano, ki vsebuje zelo malo škodljivih lektinov, med njimi zeleno-listnata zelenjava; križnice (ohrovt, brokoli, cvetača …), ki so tudi sicer najbolj zdrava zelenjava; avokado; olivno olje; oreščke in semena; ekološko meso živali proste reje in divje ulovljene ribe.

Odsvetuje pa razhudnike (kamor sodijo paradižnik, krompir, paprika in jajčevci), mlečne izdelke, žitarice, surove stročnice, konvencionalno vzrejeno meso ter sadje, ki ni sezonsko.

Je ta metoda učinkovita?

Teorija dr. Gundryja se sklada z več drugimi, preverjeno učinkovitimi načini prehranjevanja, ki dajejo izjemne rezultate kar se tiče hujšanja in izboljšanja zdravja in počutja, zato če bi radi nekaj naredili za svoje zdravje in počutje, je vsekakor vredna preizkusa. Ob tem pa ne pozabimo, da vsaka stvar deluje le dokler se je držimo – če se vrnemo na stara pota, pozabimo tudi na rezultate. Za vsako trajno spremembo v življenju je potrebno trajno spremeniti življenjski slog.

PREBERITE TUDI: Kaj je dieta 131 in ali jo je vredno preizkusiti?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če rade prilagajate barvo las glede na trende in letne čase, potem je čas za spremembo.