Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Gibanje za dobro delujoče možgane!

9. mar 2012 13:23
0

Oglasno sporočilo

Ja, redno gibanje ni pomembno le za ohranjanje zdrave telesne teže in zdravja na sploh, temveč tudi za optimalno delovanje naših možganov.

gibanje_pozitivno_1

Raziskave, ki so jih o vplivih gibanja na ljudi opravili v preteklosti, so pokazale, da redno gibanje zmanjšuje utrujenost, saj so mišice odpornejše. Gibanje vpliva tako, da spodbuja proizvodnjo mitohondrijev, struktur v celicah, ki proizvajajo energijo. Skupina znanstvenikov z univerze v Južni Karolini pa je ugotovila še, da redna kardio vadba spodbudi možgane, da delajo hitreje in učinkoviteje.

Vodilni raziskovalec dr. mark Davis je dejal: "Čedalje več raziskav potrjuje, da gibanje ohranja možgane mlade. Dolgoročno gledano se na ta način nabira velika 'rezerva' mitohondrijev v možganih, ki bi imela lahko tudi preventivni učinek na nastanek možganskih bolezni kot je npr. Alzheimerjeva bolezen." Dr. Davis zato priporoča, da vsak dan opravite vsaj 30 minut kardio vadbe za izvrstno delovanje vaših možganov in izboljšanje povezav med možganskimi celicami.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.