Sydney, za zeleni čaj v filtrih, da bo res dober, ga pusti v vodi največ minuto (eno), prelij pa z vodo, ki ima ca. 75 stopinj, to je toliko, da še lahko prst pomočiš vanjo, ne da bi te speklo (kako boš to izvajala, prepuščam tvoji iznajdljivosti). Jaz običajno vode za zeleni čaj niti ne prekuham, le pustim teči (iz pipe) zelo vročo vodo, ki ustreza zgornjim kriterijem in prelijem. Za liter čaja zadoščajo že tri vrečice. Preden jih po tej pretečeni minuti vzameš iz vode, jih še malo "potresi" v vodi. Potem ga pustiš, da se ohladi, lahko piješ, jasno, tudi toplega, lahko dodaš še limono ipd., treba ni. Na čaju se naredi tak prozoren film (podobno kot koža na mleku), ki je skoraj koncentrat antioksidantov

Meni sprva nearomatizirani zeleni/črni čaji niti rooibos niti od daleč niso bili dobrega okusa, ampak sem se navadila in pijem skoraj samo to, vsekakor vsaj kak liter črnega (čaja!

) na dan, in mi prav manjka. Pa ta Kirkin vanilijev rooibos je tudi super za "začetnike", ker utegne imeti sam rooibos sicer sprva rahlo nenavaden okus. PuErha pa jaz skoraj ne morem, le redko, v vrečici mi fino prekajeno diši, ampak ohlajen ima pa vonj prav po ribah, fej