Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tašča se vmešava v vse

Pojdi na stran 1 , 2
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2013 18:47
Povezava do prispevka

Ojoj, Niika! smiley

 

Situacije ti res ne zavidam. No, nisem imela take izkušnje kot ti, ampak poznam veliko ljudi,. ki jo je imelo (moja mama s svojo taščo, to je mamo od mojega očeta, potem še ena prijateljica s fantovo mamo).

Glede na slišano ti bom rekla takole. Zelo malo je možnosti da se v tem primeru ne bi zgodila vsaj minimalna stvr, ki bi vodila v zamero. Ali drugače, bo0lj smo daleč, raje se imamo. Verjamem da ste imeli najlepše upe in pričakovanja, da bo preživljanje prvih dni pri tašči najboljša rešitev, ampak kot vidiš ni bila. Ne imej slabe vesti, saj veš da je zgidb od taščah miljon in niso izmišljene.

Del težav je sedaj vsaj rešen, saj imata možnost biti na svojem. Jaz bi ti predlagala da zaenkrat pustiš da se situacija malo pomiri. Ker sedaj je preveč hude krvi. In kot vidiš, čeprav si tašči lepo povedala kaj si misliš, je nastalo akr je nastalo. Počakaj da se umiri, da začne pogrešat vnukinjo in se (upam) zaveda kaj je delala narobe. Nažalost je tako, da smo ene ženske naravno konfliktne in netimo prepire, ampak upam da se ti bo vse uredilo. Počakaj zaenkrat. Vem da te kuha, ampak vseeno poskusi. Če ej bila prej super tašča, ne razumem zakaj en bi bila še naprej,kljub temu lapsusu. Moja mama in ta prijateljica sta imeli popolnoma enako situacijo. Z izjemo prijemanja za jošk, kar se meni zdi tako vsiljivo da bi se v tistem trenutku pobrala in šla, še prej pa ji zrekla vsega. Še svoji mami tega nebi oprostila. Tako da si zelo potrpežljiva snaha.

Za naprej pa si le zapomni, še enkrat - bolj smo daleč, manj se vidimo, bolj se imamo radi. To velja predvsem za družino Smile

Sedaj pa ne imej slabe vesti, ti si naredila prav, kar si mogla. Sedaj pa je sve stvar odločitve tvoje tašče kako želi, da se bo odvijal vaš odnos. Ti si storila kar je bilo najbolj prav s tvoje (vajine) strani.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2013 23:03
Povezava do prispevka
niika je napisal/a

je enkrat ona zagrabila moj jošek in ga držala mali pred usta...

OMG smiley

Dobra si bila, da si to prenašala, res. Jaz sem slišala, da se dobri odnosi s taščo dostikrat skrhajo, ko pride na svet prvi vnuček. Pa dobronamerni nasveti, ki se obrnejo v ukazovanje, potem pa užaljenost, ker je ne poslušaš in občutek zapostavljenosti, ker bi bila rada mlada družina sama ... Ne vem, kako ti svetovati, ker še nisem v tem, imam pa občutek, da se tudi jaz temu ne bom izognila. 

Lahko si vesela, ker ne živiš z njo, če pa misli igrati žrtev, pa naj jo, samo upam, da bo partner na tvoji strani. Meni se zdi super, da si se ji zahvalila za pomoč, ker če ti je res toliko pomagala, je roko na srce, naredila veliko. Ampak očitno je res užaljena. Mogoče počakaj še malo, pa boš videla, kako se bodo stvari odvijale naprej. Mislim, da se bo sprijaznila ... A živite blizu drugače? Kolikokrat se vidite? Če ne bo šlo drugače, se pač videvajte redkeje. 

Ni mi jasno, zakaj hočejo biti starši vedno pametni, ko pride otrok. Saj če kaj rabiš, vprašaš. Jaz ne bom tako potrpežljiva kot ti, že vidim smiley

0
Nazaj na vrh
timi25
Starost: 42Pridružen: 11. jun 2007Prispevkov: 87Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2013 18:04
Povezava do prispevka

Naj ti povem da sem tudi jaz julija rodila in imam trenutno obdobje ko imam občutek da so vsi proti meni, da me nihče ne mara in se cele dneve jokam. Živim doma z svojimi starši in ne veš kakšna muka je tudi meni. Pri prvem sinu sem bila zelo mlada ko sem ga rodila in mama mi je pri vsem pomagala za kar sem ji bila neizmerno hvaležna. Vendar je ona to svojo pomoč vzela tako da mi že celih 12 let sponaša kaj vse je ona zame naredila, da brez nje bi vsi pomrli in da nisem nič hvaležna. Njo sem morala vprašati če sem sina zvečer odpeljala ven in ji poročati kdaj se bomo vrnili da ne bi tamali bil slučajno predolgo pokonci, če ne je bil celi joj. Sina je navadila da je spal zraven nje v spalnici medtem ko sva si midva z partnerjem urejala na podstrešju stanovanje. Big mistake. jaz sem ji bila hvaležna da mi je pomagala in kaj je sledilo, dolg nos ko je sin dobil svojo sobo in sem zahtevala da spi v svoji sobi. Ker se je tamali jokal da ga je strah splati v svoji sobi - star je bil že 10 let, mi je zagrozila da bo šča na socialno ker otroka tako mučim. Halo? ko sem drugič zanosila in nato v 6. mesecu zgubila otroka sem bila pa zelo razočarana ker od staršev nisem dobila nobene podpore. Ko sem prišla iz bolnice in sem cele dneve prejokala je vse kar sta mi rekla da nisem ne prva in ne zadnja ki se mi je to zgodilo ter zakaj zganjam tak kraval da oni zaradi tega ne bodo trpeli in da mučim vse okoli sebe za nekaj kar še sploh ni bilo nič. Skoraj me je kap. Ni bilo nič, za njih mogoče jaz sem pa tega otroka 8 ur rojevala in jim v življenju dokler bom živa tega ne odpustim. Še ko sva šla na pogrebno slovesnost v Park zvončkov še vprašala nista kako sva otroka poimenovala, saj sva naročila spominsko tablico.

 

Zdaj v tretji nosečnosti ko sem zadnje tri mesece preležala pa se nihče za mojo kazen ni hotel v nioč vmešavati pa bi še kako prav mi prišla kakršna koli pomoč. Rekla sta mi da sem nehvaležna kar sta izkusila že pri prvem sinu in si naj sedaj sama skusim kako in kaj. Naj povem da sta oba brezposelna in ne vsesta kam bi se dala, sponašata pa popolnoma vse. Po porodu ko sem prišla iz bolnice čisto zašita in sem komaj hodila sta mi res parkrat pomagala oprati perilo in skuhala kosilo. To je pa vse. Mož ima takšno službo da dela od zore do mraka, fraj ne dobi tako da mi kaj veliko tudi ne more pomagati. Poleg tega ga razumem da je utrujen ko pride domov saj ima težko fizično delo. Od poroda kar je mesec dni se še nisem naspala, čez dan ko mali spi pa letam da vse pospravim, operem, speglam....medtem ko naša dva ležita in jesta čips. Tako sem živčna da sem se teden dnio jokala za kar sem izgubila še mleko tako da sem v čisti grozljivki.

Če bi imela denar in ne bi plačevala kredita z bedno plačo 500 eur bi se odselila. Obžalujem dan ko so me prepričali da živim doma z svojo družino. Pred tednom dni npr. sem se z sinom doogovorila da mi bo malo pomagal,s aj ima počitnice pa tudi dovolj je že velik na kar moja mama zažene cel kraval ker si je sprdnala da pa ravno tidi dan pelje sina pred šolo po nakupih za cel dan in to nisem vredna da bi mene kot mamo vprašala in sploh povedala. jaz sem iz jeze prepovedala sinu da gre z njo in da pomaga meni kot sva se dogovorila. Cel dan mi je pila kri da sem najslabša mama, da sovražim sina in ga kaznujem da mora biti zraven mene. Celo moža je šla v službo klicat da naj ukrepa ker mu jaz ne dovolim iti z njo. Skoraj bi jo zadavila tako sem bila jezna, še cel dan sems e tresla od jeze in razočaranja. Muka mi je živeti tako ko se ti nekdo skoz vtika v tvoje življenje in si ga lasti ter podreja. Bolj ko se kregam in hočem stvar razčistiti nikamor ne pridem samo kregamo se ker vse vzameta za slabo in za obtožbo tako da je verjetno bolš a sem tih in se umaknem ter mislim svoje, če ne se še z može skoz kregava.

 

Je pa tudi moja mama pri prvem sinu cele noči zraven naju prebila v spalnici tako da vem kako se počutiš. Tak da nobena situacija ni prijetna ne vtikanje takšno in drugačno. nasveta ti ne vem dati ker ga še sama potrebujem. Kakorkoli vzameš bo en ali drug vihal nos in bil užaljen. Vsaj pri nas je tako če nisem vse požrla sem se lahko pod nosom obrisala da bi mi še kdaj za kake pol ure popazila na otroka da bi jaz šla v trgovino ali na banko oz. kamorkoli po kakšnih nujnih opravkih.

0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2013 20:17
Povezava do prispevka

Grozljivo. Sploh nimam drugih besed za vse skupaj. Toliko očitnih travm, frustracij in psihične neuravnovešenosti je razbrati iz dejanj vaših mam, da je res žalostno. Vidi se, da so jim vnuki "projekt", na katerem hočejo popraviti "napake" pri vzgoji, ki so jih naredile na lastnih hčerah, ker so se razvile v samostojna bitja, sposobna skrbeti za koga drugega, z delujočimi možgani in zdravo pametjo (kar je seveda povsem napačno, kajne?). Držite se, punce.

0
Nazaj na vrh
Ninque
Starost: 42Pridružen: 27. feb 2012Prispevkov: 565Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. avg 2013 22:28
Povezava do prispevka

Ojej, punce smiley Sama si tudi predstavljati ne morem, kako mora biti živeti v takem. Upam, da se vam uredi in da najdete način, kako komunicirati/živeti z čim manj stresa...

(Jaz sem tako srečna za svoje starše in taščo in tasta, so taki smiley).

Bolje ispasti glup nego iz aviona :)
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 16:33
Povezava do prispevka

S tem, ko si prijazna in pošlješ kak sms z vprašanjem...S tem se ji dejansko podrejaš. Ne delat tega. Ne rabiš sicer postati osorna in jo nazmirjat in poslat ne vem kam...Ampak nekaj ponosa vendar le imej. Partnerju sama nekaj nameni, ona pa naj za svojo del poskrbi. Čim manj španovije in sodelovanja, vsaj zaenkrat.

Malo se odmakni v odnosu in jo daj na hladno, kar pomeni-ne je klicat, spraševat etc. Komunikacija naj bo najosnovnejše in najnujneše kar pač je. S časom, če jo bo srečala pamet, bo ona nardila korak.

Pa začni uporabljat kamero in se posnamite, vaše izraze na obzaru, ton, besede....Pa ga ob priliki poglejte potem, znaš biti presenečena kaj vse se potem ugotovi in zgodi, večinoma v pozitivnem smislu.

 

Melissin čaj pij, sestrični in teti je dejansko pomagal pri težavah z mlekom + še sprošča nasplošno. Morda pomaga tudi tebi.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 16:38
Povezava do prispevka

O, kakšen psihič. (Sem še za nazaj brala).smiley

Jaz bi tako bitje dala na ignore. Ne hodila na obiske, vso komunikacijo odpovedala. Če ste na svojem sama sreča. In nič razlagat glede mleka, ne ti, ne tvoj.

Njen problem je ona sama, in tega ne boš spremenila. 

0
Nazaj na vrh
Sanya_89
Starost: 34Pridružen: 3. apr 2013Prispevkov: 36Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 18:29
Povezava do prispevka

Js bi jo skenslala. Tko bo dojela, da ne dela prou.bi se že prj al slej začela drgač obnašat do tebe.Če ne pa pać neboste već hodil niti mel stikou...žou, nevidm razloga da to prenašaš, okej zrd moža itd.,ampk ni šans, da si ti zrd tega nonstop slabe vole,pod stresm...veš kaj, to pa pomoje ni nben vredn. Sploh pa,k po usm tem si še zmer Ti tista k hoče  use spore zglADit,pa ustraja, ona pa še kr fura svoje, katastrofa.

0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 18:46
Povezava do prispevka

Sanya 89 prosila bi te, da pišeš v pravilni slovenščini, tako kot se trudimo ostali člani. Hvala.

0
Nazaj na vrh
Sanya_89
Starost: 34Pridružen: 3. apr 2013Prispevkov: 36Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 19:45
Povezava do prispevka

In kakšna je pravilna slovenščina?

0
Nazaj na vrh
disketa
Starost: 32Pridružen: 15. nov 2012Prispevkov: 561Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 19:53
Povezava do prispevka

Resno? smiley

0
Nazaj na vrh
Sanya_89
Starost: 34Pridružen: 3. apr 2013Prispevkov: 36Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 22:49
Povezava do prispevka

ne ni resno,ampk sarkastično. Lepo slovensko sm napisala, ampk usak piše tko kot mu je lažje, tko da sory smešn mi je to,sej nam več pisala ker mi je bedn, da se morm neki trudt kao pist čist slovnično itd...bedarija ,bit neki kar nism,razume me  usak,nelogično.

Lp:)  

0
Nazaj na vrh
disketa
Starost: 32Pridružen: 15. nov 2012Prispevkov: 561Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 23:08
Povezava do prispevka

Oprosti, draga pupa, ampak pretirano narečje in 'svoboden slog' pač nista primerna za forum, ki je namenjen širšim množicam. Kako bi izpadlo, če bi vsak pisal 'po domače'?

Zdaj pa dovolj OT.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2013 23:09
Povezava do prispevka

Ne, sori, ampk nis lpo slvensk napsala in ne, ne piše usak tko kt mu paše, ampk v skladu s pravili PL (9. člen) usi pišemo tko da me md samo lohka razumemo ne glde na našo starost, s kterga konca slo smo ipd. in d ne rabmo 10 min za razvozlajne enga posta.smiley

To in kulturna komunikacija sta dva minimuma, ki ju pri pisanju pričakujemo od članov PL. Hvala razumevanje.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2013 21:32
Povezava do prispevka
Sanya_89 je napisal/a

ne ni resno,ampk sarkastično. Lepo slovensko sm napisala, ampk usak piše tko kot mu je lažje, tko da sory smešn mi je to,sej nam več pisala ker mi je bedn, da se morm neki trudt kao pist čist slovnično itd...bedarija ,bit neki kar nism,razume me  usak,nelogično.

Lp:)  

 

Haha, sej si si sama napisala odgovor! In to v enem stavku! Smile

Če združim: Lepo slovensko sm napisala...mi je bedn da se morm neki trudt kao pist čist slovnično itd... nelogično Wink

Ne resno te vprašam... Kaj bi ti blo urijdi č goworim kar tkw po domače s tabu? Nankr n vijš s kji sm doma an isto ku jst k nvijm s kji si ti t tudi n zstuwpim kej mi češ povijdt. Ztw j bujši an najbolj prow d pišemo an goworimo vsi lpw po slovensko.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tašča se vmešava v vse
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo