Jaz se s sladkorjem več ne hranim, zato težko pojasnim razliko. Trenutno imam tekočo stevio od NOW (brez alkohola), ki je taka lepljiva in meni odličnega okusa. To naročam preko neta.
Prej sem imela neko nemško/avstrijsko (?) stevio iz trgovine na BTC tržnici, ki je imela dodan alkohol. Tista je imela priokus po "zdravilih".
Stevio v tekočini uporabljam za peko pirinih piškotov (pirina moka, zmleti mandlji, 100% kakav, žitno mleko, kokosovo olje) in za mešanico semen (chia, malo kakava, stevia, sončnična semena, drobljeno laneno seme, ovseni kosmiči + čez jogurt). V bistvu je uporabna za vse živo.
Imam pa tudi eno v prahu (zmleti listi, torej zelene barve), ta pa ima tak zeliščen okus in jo zato uporabljam za čaje. Če jo dam v karkoli drugega, smešno izpade.
Glede na to, da so nas celo življenje zastrupljali s sladkorjem, smo se na okus le-tega odlično privadili in zato nam je okus stevie precej tuj. Vendar pa me to več ne gane in stevia mi je zakon. Bi pa predlagala, da kot so že nekatere druge uporabnice rekle, kupujete stevio brez nepotrebnih "primesi". Ponavadi uporabijo alkohol ali pa maltodextrin.