Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Spodbuda za hranjenje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 18:27
Povezava do prispevka
Katero sadje je žmohtno?
Sicer so pa res banane precej težke. Jaz se jim na veliko izogibam. Razen ko mi zapa
še kaj sladkega
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 18:41
Povezava do prispevka
jabolka granny smith, fajn zmedene hruške, citrusi, breskve, nektarine, grozdje, jagode, borovnice itd...

meni včasih zjutraj paše kakšen ledenomrzel sadni napitek, samo pomoje to ne bo za glisto še, ker ni vajena zjutraj jest... top notch so borovnice s hruško, še malo vode dodam, mljask!

glista, kaj pa če bi zjutraj popražila kosce jabolk z veliko cimeta, dodala mleko, počakala, da se segreje  in dala not še žlico kuskusa da bi nastal tak topel kašast obrok za v skledico, ki bi ga lahko pol pojedla zjutraj pol pa za malico?

ali pa sadna omleta: 2 jajci, malo moke in pol žličke pecilnega in mini koščke ali naribana jabolka in malo sladkorja in malo mleka zmešaš (kot za palačinke, ampak bodo bolj omletaste zaradi pecilnega in še prijetno sočne zaradi jabolk) in si spečeš mini ameriške palačinke, ki jih lahko tudi zaviješ v folijo in ješ za malico.

pa obvezen recept: bučkini polpeti: naribaš bučko, posoliš, počakaš, ožameš, dodaš jajce in malo nadrobljenega starega kruha in sol in poper in timijan ali origano ali baziliko in oblikuješ polpete, ki jih popečeš brez olja na teflonki. če boš doma cel dan lahko v zmes dodaš praženo čebulo. to lahko glodaš v vseh obdobjih dneva samostojno, lahko pa polpete naložiš v žemljo in dodaš malo heinz barbecue omake ali sirnega namaza in list solate ali rezino paradižnika.
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 19:16
Povezava do prispevka
ninnnnnnnna! tak te bom na rit kušnla, da bo odmevalo do prekmurja! 
tako rada berem, ko mi pišeš recepte! in neverjetno, kako ti zaupam! čist vse ti verjamem. celo predstavljam si, kako bi to kuhanje izgledalo. tudi česen že voham...  in komaj čakam jutri, da vse sprobam.

zdele sem pa takooo prijetno sita. uf, je pasalo. sem deca pohopsala (resistance is useless)  in sva imela cel žur v kuhinji.  ni se upal preveč upirati, ko sem mu dodelila postranska dela. sicer mi gre na živce, ker vse dela takooo počasi, da.... tu sem se naučila, da mu pač pustim svoje veselje, od njega se učim, kako se reči delajo počasi, ne pa, da divjam po kuhinji kot hurikan. vmes je take vice pokal, da sva se režala ko dva pečena mačka.

jutri pa upam, da bo meri trebila solato poleg mene.


PL POWER!
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 19:26
Povezava do prispevka
dečki so res zelooo počasni, zato sem svojega raje kot v pomoč pri kuhi preusmerila v pomivanje posode oziroma zlaganje v stroj Smile

tako sva oba srečna Smile

zato tudi rada kuham...

aja drug teden lahko pridem še jaz k tebi kaj skuhat. bom prinesla vok, bomo mal po kitajsko...
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 19:29
Povezava do prispevka
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
al še nisem videla pravega voka. kaj se pa kuha v voku?
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 21:31
Povezava do prispevka
ja res ni omejitev... kar imaš doma pač vržeš not in začiniš po kitajsko in to je to... bom začimbe prnesla sabo...

drugač pa jem solatko zdajle: ta bi bila takisto primerna zate

motovilec, opražene pinjole, češnjevec in zelena leča potem pa čez preliv iz ačeta balzamika, olivnega olja, soli, popra, limetinega soka in žličke dijonske gorčice in polovice žličke medu

pa par skobljancev parmezana po vrhu, mljac!
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 21:39
Povezava do prispevka
izmed naštetega poznam samo: motovilec, češnjevec, sol, poper, med, parmezan.

takoj dodajam opozorilo: nikar ne pripravljaj kaj preveč eksotičnega. bova kaj takega naredili, kar bom kasneje sposobna tudi sama naredit. (čeprav bi rada poizkusila kaj tajskega recimo) 
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 21:44
Povezava do prispevka
glista, kar poslušaj ninnno, imam že kar nekaj kilometrine v kuhinji, pa se mi njeni recepti zelo slastno berejo! (tako bi jaz kuhala, če bi se mi dalo, pa se mi večino časa ne, ker sem preveč lačna, dokler začnem)
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 21:46
Povezava do prispevka
sej ji res vse verjamem, ampak itak se hrane bojim, pa se branim z vsemi štirimi.  
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 22:22
Povezava do prispevka
saj ti verjamem, ampak razumela te pa nikoli ne bom - se mi mogoče dvakrat na leto zgodi, da kak dan res nimam apetita, pa še takrat jem iz navade. saj bo, počasi se daleč pride.

evo še od mene en recept za ekstra hitro kosilo ali večerjo s kitajskim pridihom (če je treba v 10 minutah skuhat z malo sestavinami):
v ponvi/voku popražiš česen, lahko prej tudi čebulo, če imaš še ingver je super (jaz goljufam in uporabljam olje za vok, ki ima česen in ingver že not ), dodaš nakockano začinjeno piščančje meso za ne-vegi varjanto, malo popražiš in dodaš zmrznjeno kitajsko zelenjavo iz spara (za bonus točke se potrudiš in zraven nakockaš svežo bučko), pustiš da se odmrzne in pokuha, zaliješ z vodo, vržeš not instant kitajske nudlce (tiste ta vijugaste, ne riževih), ko popijejo tekočino in so skuhani (par minutk), pogumno dodaš sojino omako in žlico ali dve kečapa, še malo premešaš in pregreješ, in je gotovo. če imaš rada arašide, jih komot not vržeš, ali pa žlico arašidovega masla vmešaš, njami!


0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 22:25
Povezava do prispevka
to, kar sem zdaj prebrala, je zame znanstvena fantastika. 
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 4. nov 2010 22:37
Povezava do prispevka
Glista, ker imaš rada česenček, bi ti morda bile všeč tele testenine. Jaz ne maram česna, ampak takole pripravljeno pašto pa obožujem. Pa lahko še malo z origanom/majaronom začiniš.
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2010 9:17
Povezava do prispevka
Glista, če znaš dobre goveje zrezke narest, pa tole res ne more biti ZF. Jaz zrezkov še nikoli nisem delala, ker mami tako dobre naredi.
Ja ja, saj vem, da se samo delaš, da bi še eno kuhar'co k sebi zvabila
 
Oh, "pašta s paradajzom", moja večna odrešiteljica pred hudo lakoto
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 5. nov 2010 23:22
Povezava do prispevka
pašta s paradajzom je res famozna... sicer je lahko omaka zelo hitro kuhana in je super, ampak jaz se najraje ravnam po starih italijanskih mamkah, ki jo počasi mehurčkajo par ur na šporgetu... najbolje bi bilo sicer kuhati na šporgetu na drva, samo mi je ta privilegij odvzet odkar ni več babice, pri tašči pa ne upam, ker bi mi ziher špricalo naokoli in bi prejemala serijo zgroženih pogledov izpod njenega budnega sovjega pogleda, ne moreš pol kuhat po italijansko, če imaš za ritjo obsedence s čistočo Smile

ob hitri kuhi popražim za 2 osebi par strokov česna v lističih, dodam pixno pelatov in timijan, sol, sveže zmlet poper, seveda malo čilija in malo jušne osnove in malo pokuham in polijem na špagete + dodam parmezan.

ob slow food verziji pa  skuham kar en mega lonec omake in potem ohladim, nalijem v plastične kozarčke (2dl) in zamrznem najprej na pladnju, potem pa naložim v skrinjino korito. tako da če se mi mudi, samo defrostam in vmes skuham špagete pa natrebim solato in imam v 6 minutah kosilo. (med kuhanjem vsakih par minut pomočim nekaj v omako in preverjam, če je že Tongue )

(seveda po kozarčkih naložim vsaj 6 verzij začinjene omake: osnovni dodajam:

- mega količine čilija in jo uporabim za chilli con carne
- rožmarin: da malo prekinem obsesijo s timijanom
- origano: za bolonjez, pa tudi kakšne filane paprike
- majaron: za kakšne mesno gobje in krompirjeve golaže in boranjo
- dodaten timijan in kozji sir (to je ubijalska kombinacija za k špagetom s tuno)
- špric rdečega vina za malce sladkast okus

smiselno je označit kozarce tako, da na vrh omake položiš iglico rožmarina, par listkov timijana... je vabljivo tudi, ko so zmrznjeni...








How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2010 8:55
Povezava do prispevka
Ninnna, a grem lahko k tebi živet? čisto po mojem okusu kuhaš (vključno s čilijem)
No, v paradajz pašto bi lahko kdaj dodala še olive
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Spodbuda za hranjenje
Stran 6 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.