1. mariniraj nakoščkano meso (sol, poper, kkšna paprika v prahu, žlica olivca). reži navpik čez vlakna in ne vzporedno. daj v plastično vrečko in noter stresi začimbe in malo zgneti čez vrečko - zakaj bi packala če ni treba

1.a. daj kuhat riž
2. ogrej lonec/ponvo in vmes nasekljaj čebulo in česen
3. popeci piščančje koščke
4. daj jih ven iz ponve v skledčko
5. v ponvo daj čebulo, česen in ko je čebula rahlo rjava osoli, popopraj in dodaj korenček narezan NA KOCKE in ne NA KOLEŠČKA! malo prepraži kkšno minuto in zalij z ostanki goveje župce, al pa daj not pol kocke ali pa samo vodo: sam naj ne plava, lih tolk vode, da ti ni treba nonstop mešat
6. kuhaj dokler korenje ni mehko.
7. noter vrž popečene piščančje koščke, odstavi z ognja in vmešaj žlico kisle smetane in prgišče origana
8. polij čez riž
(jaz ne jem rižot ampak vedno riž z omako, sovražim pocaste gmote)
aja pa riž je najboljši bali divja verzija ali basmati. razna zlata razkuhana polja so fujto!
aja pa nekateri ljudje ne morejo jest banan za zajtrk, ker jim obležijo na želodcu. jej kakšno bolj žmohtno sadje, da se lažje prebavi...