SADNA TORTA
SESTAVINE ZA BISKVIT:
Premer 28 cm: Premer 26:
6 JAJC 6 JAJC
20 žLIC SLADKORJA 18 žLIC SLADKORJA (240 g)
20 žLIC MOKE 18 žLIC MOKE (200 g)
Narediš sneg (v posodi zmešaŠ 6 beljakov in prav toliko žlic vode), ko je sneg narejen, dodaš sladkor, premešaš, nato dodaš rumenjake, premešaš. No tukaj lahko tudi probaš maso in vidiš če ti je slučajno premalo sladka
. Potem pa dodaš še moko in seveda premešaš.
To tekočo maso zlij v pomaščen tortni model in daj pečt na 200 stopinj (v neogreto pečico) za približno 40 min ( proti koncu malo glej barvo biskvita in probaj z noževo konico, če je biskvit že narejen).
Ko je biskvit narejen, ga pusti, da se ohladi (jaz ga pustim kar čez noč), potem pa ga prečno 2x prereži, da dobiš 3 plasti.
NADEV:
1 KOMPOT JAGODE
1 KOMPOT MARELICE ALI BRESKVE
2x 0.5L SLADKI SMETANI - Alpska smetana
4 UTRJEVALCE SMETANE (kremfix)
SLADKOR
1 VANILIJ SLADKOR
KREMA ZA TORTE VANILIJA
MALO MLEKA
Najprej naredi smetano (+ sladkor+vanilin po okusu+kremfixi) ter nareži jagode (prihrani jagodni sok) in marelice.
Spodnjo plast biskvita navlažiš s tem jagodnim sokom, potem namažeš s smetano, daš gor jagode in že spet smetano.
Vzameš naslednjo plast, navlažiš, daš gor smetano, pa marelice.
Zadnjo (vrhnjo) plast najbolj prepojiš s sokom (pa ne preveč) in jo položiš na torto.
Potem lahko s smetano še malo popraviš robove torte.
Zdaj pa narediš še kremo za torte (prah zmiksaš z nekaj mleka-125ml) in z njo premažeš torto po vrhu in ob stani.
Nato sledi meni najljubši del - okraševanje
. Ponavadi torto ob strani vedno okrasim z barvnimi mrvicami, po vrhu pa pač primerno temu, komu je namenjena.
Pa dober tek, ker ta torta je meni res najljubša
.
Jutri jo bom že spet naredila, tako da sledijo fotke!
Nazadnje urejeno 7. okt 2006 12:45; skupaj popravljeno 2 krat