Čaji so načeloma boljši taki "razsuti", še največ o njihovi kakovosti pove oblika lističev samih, oz. to, da se vidi, da so lističi. O tem obstaja cela znanost, od tega, za katero obiranje ("trgatev") v sezoni gre, kako se te lističe zvija (če se jih, denimo gunpowder-ji v bunkicah), ali so ti lističi z vršikov vejic (ie. manjši, bolj kakovostni - posledično dražji, ker jih manj pride - laično si jaz to razlagam kot razliko v ceni mesa kakega odojka in odraslega prašiča
), do dodajanja kakih cvetkov, puščanja čaja na kakem dežju (taka obstaja tudi moja omiljena kava, ki je slana, ker jo pustijo na monsunskem deževju nekje zunaj),... Čaj v filter vrečkah je dejansko najslabši, bolj (skoraj) že stranski izdelek. No, ampak še vseeno daje blagodejne take in onake učinke.
@Zoey: meni imajo v čajnici bistveno večjo in boljšo izbiro (je pa res, da sem jaz tak človek, ki tudi na ambient pada, ki mi je v čajnici - trgovinici sami, ne celotnem lokalu, bistveno bolj všeč kot tam na prepihu v Slamiču. V cha imajo tudi bolj obsežen spremljevalni program, prodajalci pa dejansko znajo svetovati in veliko vejo o čajčkih.
PS: tudi sosednja kofetarnica je za kavopivke pravi posladek - sicer si pri količinah kofeta, ki jih spijem, ne morem samo tistih privoščiti, ampak 