Sem se trudila biti čim bolj kratka, pa nisem prepričana, če mi je uspelo.
Akasha je napisal/aJaz sem tu že od 2004, pa se mi je zdaj začelo to dozdevati.
Pravzaprav so vedno nihanja in je bilo to tudi že nekajkrat omenjeno.
BlackCat je napisal/aJe pa tudi res, da smo že goromno te predelale, z bolj ali malo manj skupnimi zaključki. He he he.
Tudi to je res.
Res pa je tudi, da se redno pridružujejo članice, ki začnejo aktivno sodelovati na različnih temah, a ker ne 'ustrezajo' razmišljanju večine ostalih, kaj hitro postanejo tarča. No, ni čudno, da potem prenehajo sodelovati - jaz bi tudi. Nekaj je povedati svoje nasprotno mnenje, drugo je se spravljati na nekoga, ker ima - po našem - 'napačno' mnenje o določeni zadevi. Live and let live.
Aralyn je napisal/aMorda gre tudi za tako obdobje, tudi pri drugih forumih se vidi tovrstno nihanje. Ne vem, koliko je študentk na portalu, ampak zdajle je izpitno obdodbje že tretji mesec, in se IMO pozna. Pa poletje je pred vrati, dopusti bodo počasi, kakšna potovanja ... pomoje je tudi to faktor.
Vsekakor, to opažamo vsako leto.
Katrin je napisal/aJaz lahko iskreno povem, da me od prenove ni več toliko na forumu.
Enostavno se ne morem navaditi na pregledovanje foruma brez "poglej zadnje objave v 24 urah". Očitno sem prestara za spreminjanje navad 
Ja, ljudje slovimo po tem, da ne maramo preveč sprememb, četudi so pozitivne. Bolje nam je varno, udobno in poznano.
Ampak včasih so nujne, to, ali se bomo navadili na njih pa je zgolj stvar želje in odločitve.
Sicer mislim, da nekaj ne filtriraš prav, pa vsako sporočilo ima naslov teme, v kateri je.
Poskusi s tipko F5 in še enkrat preveri.
Dejstvo pa je tudi to, da je naravnost absurdno, da so se med drugimi tule 'pritožile' tudi članice, ki v isti sapi same priznavajo, da sem hodijo le po info, ali, še bolj absurdno, kopirajo poste s PL na FB in jih tam dalje komentirajo. Na to pravzaprav sploh nimam komentarja. Res zelo, zelo čudno, da se potem manj dogaja na forumu
... in ob takem početju se bo stanje tudi težko izboljšalo (kot bi se nekdo vsak dan basal s 3000+ kcal junka na dan in se hkrati čudil, da ne shujša. Mnja.) Pa to niti slučajno ni mišljeno kot očitek, ampak zgolj v razmislek.
Sem si tudi vzela čas in malo preletela naključno izbrane teme v zadnje pol leta in z izjemo tem "Kaj vam gre na živce?" in "Kaj vam je pokvarilo dan?" nisem opazila kakšnega posebnega negativizma (razen vzvišenega pametovanja dol. oseb, za katere zdaj že vemo, da vedo čisto vse o čisto vsem
, in ki se je stopnjevalo.).
Eden izmed dejavnikov je zagotovo tudi to, da so ljudje dejansko bolj zafrustrirani, depresivni in apatični zaradi stanja, dogajanja v državi. Če mesece ali celo leta neuspešno iščeš službo; če ti vsake 3 mesece nižajo plačo, pa že tako komaj shajaš; če ne veš, ali boš prih. mesec še imel zaposlitev; če ne veš, ali boš lahko preživel svojo družino ... pač nisi ravno dobre volje in optimističen oz. po določenem času optimizem mine tudi najbolj optimistične. Niso lepi časi, mnogi so konstantno pod stresom, ker ne vedo, ali in kako jim bo uspelo preživeti in tega se je treba zavedati.
Potem pa čedalje večji egoizem in brezbrižnost ljudi, pomanjkanje kolegialnosti (kaj je že to?
), pričakovanje, da vse dobijo na pladnju in negodovanje, če slučajno ne, samoumevnost vsega in odsotnost vsakršne hvaležnosti, preprosto želja pomagati nekomu z nasvetom ... pa še marsikaj bi se našlo. Mentaliteta ljudi se je v zadnjih letih izjemno spremenila - in žal ne na boljše. No, tako je vsaj moje opažanje.
Lubenica je napisal/aPač neke debate so enostavno zamrle zaradi mnenj, ki so se kresala in mislim, da se zadnje čase samo izogibamo tem, kjer je možnost kritike ali nesoglasij. Še vedno pa se mi zdi, da neko normalno zastavljeno vprašanje dobi normalen odgovor in v tem je tudi poanta portala. Pred časom me je imelo, da bi odprla kako splošno temo z namenom spodbujanja k bolj pozitivnemu mišljenju ali medsebojni podpori (npr. Za kaj ste danes hvaležne? ali pa Kaj dobrega ste danes naredile za soljudi?), pa sem se bala, da bo odziv v stilu, češ, še ena tema za nabijanje postov. Menim, da se bo splošno vzdušje na portalu izboljšalo, če bo vsaka malo naredila na svoji samopodobi in se bo namesto jamranja o banalnih zadevah debata razvila v kaj navdihujočega. Posledično bodo (upam) tudi izzivalni posti naključnih novih članov, ki jim je dolgčas do te mere, da trollajo po forumu, spregledani, ker se bo raje pisalo o čem bolj koristnem.
Prijetne nove članice mi še dajejo upanje, da se bo stari duh portala še kdaj oživil. Mogoče smo pa nekatere stare sablje portal enostavno "prerasle" in pač nismo več za sem.
Ja, ljudje težko sprejmemo, da imamo različna mnenja - imamo nekakšno potrebo po tem, da ostale prepričujemo v svoj prav (pa ne govorim to o neizpodbitnih dejstvih, ampak o stvareh, o katerih imamo lahko le mnenje). Ker za večino stvari ne obstja le ena resnica, en 'prav', ampak več njih.
Take teme so sicer zelo zaželene
(mislim, da celo so nekje, super zaprašene na dnevnih, če ima katera čas poiskati
...).
Portala pa ne morete prerasti, ker raste in se spreminja z vami, sodelujočimi. Prerasle bi ga lahko, če ga 3 leta ne bi obiskale, se nato vrnile in na njem ne bi našle nič 'sebi lastnega', ker v vsem tem času ne bi prispvale del sebe.
Starlight je napisal/aJaz tudi opažam, da je manj dogajanja, ampak to je odvisno od uporabnikov, torej vseh nas. Vsebina se ne generira sama od sebe, ustvarjamo jo mi in če vsi uporabniki samo 'pridejo malo počekirat in ugotovijo, da se nič ne dogaja',... potem se pač res nič ne dogaja. Če si vsi rečemo 'če nihče drug nič ne napiše, pa tudi jaz ne bom', potem bo forum pač neaktiven, kar bi bilo pa res škoda. Jaz mislim, da je treba začeti pri sebi in pač pisati na portal, ne pa s prstom kazati na druge, da so neaktivni. 
Torej, namesto da ugotavljamo, da 'se nič dogaja', začnimo pisati, potem se pa bo dogajalo. 
Word.