Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vedno vecje nezadovoljstvo s Planetom lepote

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
1_girl
Starost: 32Pridružen: 24. sep 2006Prispevkov: 1010Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 14:51
Povezava do prispevka

Zdravo!

Ne vem sicer ali imate moj post namen zbrisati-ampak tukaj gre za grajo portalu smiley

Na vas portal sem se vclanila ze pred leti in ga tudi redno obiskovala. S forumom sem bila zelo zadovolna.

Dokler vas portal ni postal popolnoma usmerjen v dobicek. To me zadnje case tako moti, da vas portal precej redko se obiskujem. Zal mi je, ker sem sicer zelo rada brala vase clanke in komunicirala s ostalimi clanicami. Prav tako sem na forumu lahko nasla zelo uporabne nasvete.

Ampak to, da se zadnje case (skoraj) ne moremo vec odkrito pogovarjati o kozmetiki, me zelo odbija. To, da se skoraj ne sme govoriti o kozmetiki, trgovinah itd., ki niso vasi sponzorji oziroma delajo kokurenco vasim sponzorjem se mi zdi naravnost zalostno. Najbolj zalostno tu pa se mi se vedno zdi to, da ce ste tako usmerjene v zastopstvo svojih sponzorjev in dobicka, ali so vasi nasveti res se objektivni? 

To se je dolgo ze kuhalo v meni pa nikoli nisem utegnila najti casa, da zadevo napisem javno.

Prav tako, ko obiscem vaso spletno stran in me zadeva premetava iz ene reklame na drugo in moram nenehno klikati na gumb "Nadaljuj na planet lepote", pri meni povzroci, da me mine obisk in da zaprem vsa okna v katerih imam odprto vaso spletno stran.

To vam pisem, ne za to, da bi vas le grajala itd., ampak da bi vam dala malce za razmisliti. Mislim, da nisem edina (dolgoletna) clanica vasega portala, ki jo te zadeve skrajno odbijajo.

Rada bi le nazaj normalen form, kjer smo se lahko odkrito pogovarjale o raznoraznih zadevah in nismo morale "ultra merkati" kaj napisemo.

Lp, 1_girl

0
Nazaj na vrh
Lana34
Starost: n/aPridružen: 25. okt 2012Prispevkov: 539Kraj: On a different planeStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 15:08
Povezava do prispevka

Hmmm... 1_girl, ti si pa tole kar dolgo kuhala, kaj? :wink1:Meni se ne zdi, da se ne moremo odkrito pogovarjat o kozmetiki... smiley Pa tudi nasploh se mi zdi vzušje bolj "sproščeno" kot kakšno leto ali dve nazaj. God knows, da jaz ravno ne hodim po jajcih, :lol1:pa me zato še niso skenslali. Pridi bolj pogosto na obisk.:wink1:

“It's called logic. It will help you." Bill Hicks
0
Nazaj na vrh
1_girl
Starost: 32Pridružen: 24. sep 2006Prispevkov: 1010Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 15:29
Povezava do prispevka

Meh, ce so res tako objektivni jih naj ne bi smelo motit, ce se kjerkoli kadarkoli omeni iH*** (kjer se tudi prodaja Derma E kozmetika). Prav tako se mi zdi, da se pretirava ze s tem, kako ultra in nujno potrebni so prehranski dodatki. Mislim, da bi moral biti poudarek na tem, da se je biolosko pridelano hrano- da se podpira Slo kmete. Ker pac moje mnenje je, da ce bi jedli cimbolj zdravo hrano, prehranski dodatki ne bi bili potrebni. Treba se je pa zavedati, da kakor so prehranski dodatki ok in super, jih (vsaj vecina) vsebuje tudi kaksno drugo snov (razen sinteticnih vitaminov), ki pa vprasaj, ce je tako super. Saj veste, pred leti smo brali kako cim pogosteje uporabljati soncne kreme, po parih letih smo pa prebrali, da vecina sonckih krem vsebuje rakotvorne snovi. In ja vem, da je se vseeno bolje uporabiti taksno soncno kremo, kot biti opecen, ampak dejsto je, da takrat nismo bili opozorjeni na nevarnost, ki jo tudi soncne kreme lahko prinasajo in smo morda le te vcasih preveckrat uporabljali (tudi ko ni bilo potrebe)- recimo, ko smo sli zvecer ven, ker se je soncna krema zdela dobra podlaga za make up. Se kdaj vprasate, kaj, ce bomo cez 2-3leta izvedeli, da je vecina prehranskih dodatkov, ki smo jih jedli vsebovala (pa tudi ce naravno) snov, ki je blazno slaba za nase zdravje. Mi smo pa nepremisljeno jemali po 20-30 tablet na dan?

Se mi zdi, da bi lahko bili tudi bolj objektivni o tem, da je vecina Derma E krem vsaj potencialno komedogenih.  Sama sem sicer zadovoljna uporabnica Derma E Soothing tonerja, ampak roko na srce-vse Derma E kreme so mi masile pore. In vecino tonikov mi je razdrazila kozo, razen omenjeni. In to da obstajajo lestvice za komedogenost, kjer je 0-nekomedogeno in 5- zelo komedogeno. In ce Derma E kreme vsebujejo sestavine, ki imajo stopnjo komedogenosti 2 ali 3, bi vsaj po mojem mnenju morale biti potencialno komedogene in ne nekomedogene.

Nazadnje urejal/a 1_girl 1. dec 2014 15:42; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45017Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 15:40
Povezava do prispevka
1_girl, hvala za tvoje mnenje. Mi lahko prosim samo utemeljiš napisano z:
 
 • Navedbo, kje, kdaj in o čem natanko 'nisi smela' debatirati'? Namreč edina cenzura, ki je bila (iHerb), je bila že pred skoraj letom dni umaknjena.
 • Po čem sklepaš, da je portal 'usmerjen v dobiček'? Ne gre za dobiček, ampak preživetje.
 • Glede reklam: ne veš, koliko so plačane, koliko jih je treba odvrteti za minimalno plačilo in, ponovno: portal mora preživeti, nima nobene članarine ipd. – vse info, članki, portal kot celota so vam na voljo brezplačno, kar pomeni, da je treba sredstva dobiti drugje – torej prodaje oglasnega prostora. Poleg tega je tako na vseh spletnih medijih, s tem, da nekateri pobirajo še članarino oz. druge oblike plačil, PL pa ničesar.

Osebno stojim za izdelki PC in Derma E kot sestavinsko najboljšimi, delno tudi Clinique in Estee Lauder, ampak nimam časa vsega spremljati - prav tako ni nobena cenzurirana (in nikoli bila), če je priporočila katerikoli izdelek, sestavinsko slab ali dober, ne glede na firmo. In pri tem ni nič pristranskega. Tudi to, da tebi določeni izdelki ne ustrezajo, ne pomeni, da so slabi in naša priporočila zato 'pristranska'.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
1_girl
Starost: 32Pridružen: 24. sep 2006Prispevkov: 1010Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 16:13
Povezava do prispevka

-Edina cenzura je bila Iherb, se strinjam, ker sem bila takrat tudi opozorjena in so mi bili poslana tudi "navodila za uporabo foruma", ki sem jih skrbno prebrala in se navodil v naprej tudi drzala, ceprav bi nestetokrat si zelela na tem forumu o cem podobnem vprasati pa sem za to odsla na drug forum, sprasevat za nasvet

-razumem, da gre zgolj za golo prezivetje (vsi delamo za denar), ampak vcasih se mi zdi, da zelja po denarju pripelje predalec. Potrebno bi bilo ustvariti neki zdravo razmerje med zasluzkom in tem, da bi bili uporabniki zadovoljni s portalom. Spodaj sem tudi ze nasla temo, kjer so se pritozevali glede reklam, na portalu

Vem, da pred 8 leti, ko sem se jaz vclanila na forum, ni bilo nikoli tako veliko reklam.. Kako, da se je zadeva tako drasticno spremenila v zadnjih 3(priblizno?) letih, medtem, ko je na zacetku kar ok funckionirala tudi brez toliko reklam.

Se popolnoma strinjam, da so izdelki PC,derma E itd. sploh glede antioksidantov zelo dobri izdelki(jih tudi sama uporabljam)-ceprav sem velikokrat mnenja, da za ljudi z zelo obcutljivo kozo nikakor niso primerni. Ampak dejstvo je, da ima vsak uporabnik izbiro narociti izdelek kjer zeli. in mislim, da dandanes noben ni tako "nevedoc", da za vsakim izdelkom ne bi malce "pogooglav". Zato se mi je zdelo, takrat tako nesmiselno, da ste tudi cenzurirali mojo temo-v smislu, gremo skrivat, da se to drugje dobi ceneje.

Zavedati se je treba, da se bo vsak po svoji presoji odlocil kje to vzeti. Vi nam omogocate hitro in zanesljivo dobavo, medtem, ko nam narocanje iz tujine omogoca cenejso dobavo, vendar na njo lahko cakamo tudi vec, kot mesec dni, treba je imeti VISO, znati je potrebno angleski jezik in paket se lahko na poti izgubi. Vse ima svoje prednosti in slabosti, zato se mi zdi enostavno nesmiselno prikrivati ostale trgovine. Vsak se potrudi, da ima cim vec prednosti in tako bo najboljsi ponudnik zmagal.

0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2014 17:35
Povezava do prispevka

Zadnje čase je vzdušje res bolj sproščeno kot je bilo prej, kar se definitivno kaže tud v tem, da je na forumu bolj živahno in da vsi več sodelujemo.

Mene tudi motijo določene stvari - sploh članki, kjer se promovira, kar se, a ker se jim lahko - se jim izognem.

Na PL hodim zaradi nasvetov, ki jih ne jemljem za svete, ampak bolj v smislu izhodiščne točke; živimo v času interneta in s par kliki lahko sama poskrbim za to, da bom vedla o neki stvari (čim)več in da bom zvedla obe plati neke zgodbe in pa - zaradi nekaterih punc. smiley

 

Nazadnje urejal/a kokola 2. dec 2014 13:56; skupaj popravljeno 1 krat

All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
Ninque
Starost: 42Pridružen: 27. feb 2012Prispevkov: 565Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 8:26
Povezava do prispevka

Meni se tudi zdi, da je tu zadnje čase bolj sproščeno in zabavno. Mi je kar žal, da sem tako na tesnem s časom, da ga večkrat ne obiščem. Tu in tam so tu pravi večerni online partyji smiley

Bolje ispasti glup nego iz aviona :)
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 8:41
Povezava do prispevka

A se ni s cenzuro Iherba končalo?  Kolikor vem, obstaja sedaj celo posebna tema o tej spletni trgovini??

Glede prehranskih dodatkov - zakaj to sploh bereš? Jaz jih uporabljam minimalno (ker enako kot ti mislim, da je prva raznolika prehrana) in pač ne prebiram debat, kjer se te dodatke kuje v zvezde.

Glede tega, da se reklamira samo sponzorje - jaz največ kupujem in izbiram po lastni presoji in po preučitvi KMM.

Glede reklam - se strinjam s tabo. Najbolj me motijo tiste, ki zakrivajo zaslon in to vedno znova med pregledovanjem portala.

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Keks
Starost: 33Pridružen: 28. jan 2010Prispevkov: 988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 8:50
Povezava do prispevka

Meni je PL super fajn, tiste teme, kjer se pomojem mnenju pretirava ne berem (prehranski dodatki, vitamini etc.).

Reklame me ne motijo na računalniku, edino na mobitelu, ko grem včasih med službo pogledat in mi začne oglas glasno igrati za par sekund. 

Mogoče bi pa lahko uvedli prostovoljne prispevke in mogoče vsaka uporabnica daruje nekaj evrov, pa bi bila verjetno kakšna reklama manj Smile

Forget what has hurt you in the past, but never forget what has taught you.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 9:12
Povezava do prispevka

Na reklame se ne da prav zelo vplivat, ker so pogoji na drugi strani. Tudi ne moreš primerjat foruma, potem prvega portala in trenutnega portala po kvaliteti, funkcijah, delovanju,...za vse to pa je potreben denar. Noben ne naredi take strani zastonj. Če pa jo kdo, javi. 

Tem, ki te ne zanimajo oz. so po tvojem mnenju pretiravanje pač ne beri. Jaz sicer preletim večino, ker sem moderatorka, berem pa tiste, ki me zanimajo. Tudi meni so kakšne mimo, pa kaj potem. Če se ne strinjaš z jemanjem prehranskih dodatkov, tvoja stvar. Če ti ne ustreza Derma E še ne pomeni, da je kaj narobe z njo. Tudi najbolj kvalitetne kreme ne ustrezajo vsakemu. Logično. Sama sem sicer na DE že nekaj let, pa ne zato, ker jo je Tanja tako hvalila, ajd probala sem jo zaradi tega. Ker pa mi super ustreza, jo uporabljam še naprej in tudi hvalim. Od tega hvaljenja nimam popolnoma nič. Bi bilo pa fajn, ja.smiley

Reklame tudi meni kdaj na živc stopijo, ampak se takoj spomnim zakaj so, jih zaprem in je mir. Treba je mislit tudi na to, da smo v krizi, s portalom so neki stroški in jih je treba z nečim pokrit. In seveda tudi živet zraven. Nič ni zastonj. 

Ja, na začetku bi bilo nekaj prispevkov, kaj pa kasneje? To ne gre. Vsaj jaz nisem za. Pa bi dala, če bi bilo treba, dvomim pa, da bi bila večina za.

Tema iherb je pa odprta in nihče ne prepoveduje v njej pisat in spraševat.

0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 9:53
Povezava do prispevka

Želja po denarju 1_girl?

smiley

Pred osmimi leti niti ni bilo toliko reklamne tehnologije kot je je sedaj, ni bilo take krize v oglaševanju, PL ni bil edini prihodek ustvarjalcev. Stvari se spreminjajo. Tudi ne gre enačiti količine ali zoprnost reklam s prihodki, posebno pa ne dejansko prejetimi plačili. To so čisto poslovne zadeve, ki tu niso na mestu,  sam določene izjave so res mimo!

Razumem, da so reklame moteče (mene niti ne osrečujejo), ampak kot je zapisala Alena, zaprite in get over it. Reklame so povsod, na vseh portalih, spletnih straneh. Jaz kar delam za PL delam ker mi paše, brez plačila, zato ne me take sila nepremišljene izjave res pogrejejo.

 

 

 

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
LiliMarlen
Starost: n/aPridružen: 29. nov 2008Prispevkov: 576Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 10:49
Povezava do prispevka
Prav tako, ko obiscem vaso spletno stran in me zadeva premetava iz ene reklame na drugo in moram nenehno klikati na gumb "Nadaljuj na planet lepote", pri meni povzroci, da me mine obisk in da zaprem vsa okna v katerih imam odprto vaso spletno stran.

To je tudi meni izjemno moteče. Sploh tiste, ki vsebujejo zvok in se pričnejo same predvajat ob obprtju strani. Res neprijetno presenečenje - sploh, če imaš vklopljene zvočnike full volume. Takrat tudi jaz po hitrem postopku zaprem planet lepote. 

 

Ostale stvari, ki so bile izpostavljene, pa me ne motijo oziroma jih nisem niti opazila.

0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 34Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 12:18
Povezava do prispevka

Meni se je cenzura zgodila samo enkrat. V malih oglasih sem objavila oglas za lak za nohte, kjer sem dodala sliko iz nekega bloga (!). Takrat so me prosili, če lahko sliko odstranim, ker avtorica bloga ne sodeluje na PL ampak na nekem drugem forumu. Še danes ne razumem točno zakaj sem morala to sliko zamenjat (saj je samo slika nalakiranih nohtov?), jaz osebno v tem nisem videla nobene reklame. Sem pa seveda zamenjala.

Zanimivo, kako vas tu ne moti "vsiljevanje izdelkov", na blagajni v trgovini je pa čisto drugače smiley Jaz se še vedno držim svoje presoje, ta izdelek je samo ponujen, tisti, ki ima nekaj volje, pameti in časa, se bo že malo razgledal naokoli...

O težavah z reklamami žal ne vem nič  smiley Že 3 leta jih nikjer ne vidim, enkrat je že ena omenila nekaj o tem, pa je bil post kmalu izbrisan. To mi je seveda čisto jasno.

0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 12:27
Povezava do prispevka

No, kar vem, se tudi fotk iz lastnega bloga ne sme objavljat. Naj me kdo popravi ce se motim.


All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2014 13:39
Povezava do prispevka

Tudi jaz precej manj zaidem gor. Ravno zaradi reklam, ki se nenehno pojavljajo čez ekran. In ker me vsakič "buzerira" pojavno okno "všečkajte nas na FB". Ne, tam sem planet lepote odvšečkala, ke renostavno nisem želala videvati člankov, s katerimi se v večini sploh nisem strinjala ali pa so bili skrajno reklamni.

Pa vem, da je mogoče urediti zadeve glede reklam.  Vem, da je mogoče urediti tako, da je reklamna pasica ob strani  in da ne skače.

Saj zato pa je izbira možnosti... Pač manj časa zapraviš tukaj in ga nameniš za kaj drugega. Po možnosti nekaj telesu in duhu koristnega.

 

 

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vedno vecje nezadovoljstvo s Planetom lepote
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.