Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mozzarella

Pojdi na stran 1 , 2
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2005 19:12
Povezava do prispevka
V hladilniku imam polno mozzarelle, ki ji bo kmalu potekel rok
trajanja. Ali ima kdo kakšen recept, ki vsebuje mozzarello? Jaz jo
delam panirano, ampak sem se že malo naveličala, v sendviču mi pa ni
preveč všeč. Lahko bi jo naredila v solati, samo bi mi jo še veliko
ostalo. 
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2005 19:29
Povezava do prispevka
Kaj pa v omleti? Spečeš mini omlete (ali malo debeljše palačinke), na eno polovico nadevaš paradižnikovo mezgo + začimbei n mozarello, prepogneš in daš za par min. v pečico.
Sasha
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2005 19:31
Povezava do prispevka
SIROVI MAKARONI:
 
Sestavine:

vrečka makaronov (1/2 kg)
2 jajčki
200 g masla
700 ml mleka
300 g sira (cedar, lahko pa tudi drugega)
150 g mozarelle
sol, poper

Postopek:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Makarone skuhamo do polovice. Precedimo jih in zmešamo z naribanim sirom (2/3), stepenima jajčkoma, mlekom, maslom, narezano mozarello. Začinimo s soljo in poprom. Pokrijemo s pokrovko ali alu folijo in pečemo približno pol ure. Nato po vrhu potresemo preostalo tretjino naribanega sira in pečemo še 15 minut.

 

0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 36Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2005 21:53
Povezava do prispevka
kaj pa pica z mocarelo?
al pa tko si skuhaš zelenjavo(oz. samo popariš brokoli, ohrovt, korenje ipd..) pol pa to lepo odcediš, daš v kakšeno posodo za v pečico(kakšen majhen pleh ipd), potem pa čez(pa tut umes že lohka) daš mocarelo, daš pečt v pečico, tolk da se ti lepo stopi in to je to...
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2005 12:55
Povezava do prispevka
kaj, pa če jo daš v zamrzovalnik?
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2005 19:29
Povezava do prispevka
Super nasveti , hvala. Tudi tole z zamrzovanjem mi je všeč, ali je katera že kdaj zamrznila in kako se obnese?
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 12:24
Povezava do prispevka
Jaz vedno kupim malo večji kos sira Jošt. In ko ga imam že kakšne štiri dni in ga ne porabim, ga naribam,spravim v steklen kozarec s pokrovom in dam v zamrzovalnik. To potem uporabim za pizzo, ali za testenine, ker je skoraj takoj, ko ga vzamem iz zamrzovalnika, že odtajan. včasih ga vzamem čisto malo ven iz kozarca, pač toliko, kot ga rabim pri kuhi.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 12:25
Povezava do prispevka
Kaj?
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2005 12:29
Povezava do prispevka
Jerca, izgleda, da si pomotoma kliknila na
0
Nazaj na vrh
Lubyka
Starost: n/aPridružen: 10. feb 2005Prispevkov: 85Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 10:38
Povezava do prispevka
poznam en super recept za mozzarelo, čist simpl ampak zelo dobro...
 
-francoska štruca
-svež paradižnik
-zeleni pesto
-mozzarela
-lahko dodaš tudi kako drugo zelenjavo(npr. paprika)
-začimbe(po želji, zelo paše origano)
 
Francosko štruco prerežeš najprej navpično na 2 kosa, potem pa še ta dva kosa vodoravno prerežeš.Namažeš z zelenim pestom in na to položiš 2-4 kar debeli rezini mozzarele in enako število rezin svežega paradižnika(narežeš ga na kolobarje), če želiš vse skupaj pokapaj z olivnim oljem in potresi z začimbami.Daj v pečico, za okoli 15 minut na 180-200 C(oz. toliko dolgo, da se mozzarela lepo raztopi)
To pride res super, pa še enaostavno je za pripravo
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 13:15
Povezava do prispevka
neleja je napisal/a
al pa tko si skuhaš zelenjavo(oz. samo popariš
brokoli, ohrovt, korenje ipd..) pol pa to lepo odcediš, daš v kakšeno
posodo za v pečico(kakšen majhen pleh ipd), potem pa čez(pa tut umes že
lohka) daš mocarelo, daš pečt v pečico, tolk da se ti lepo stopi
in to je to...




Tole sem jaz danes jedla, ker za par dni odhajam in sem mogla "pospravit" hladilnik in je blo ful dobro.
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 13:35
Povezava do prispevka
Mozzarela je meni tudi super za tako mimogrede prigriznit-  pokapljas jo z olivnim oljem, posolis, popopras in to je to. Spodaj lahko se na tanke rezine narezes paradiznik in imas mnjami vecerjico.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:03
Povezava do prispevka
Lubyka je napisal/a
poznam en super recept za mozzarelo, čist simpl ampak zelo dobro...
 
-francoska štruca
-svež paradižnik
-zeleni pesto
-mozzarela
-lahko dodaš tudi kako drugo zelenjavo(npr. paprika)
-začimbe(po želji, zelo paše origano)
 
Francosko štruco prerežeš najprej navpično na 2 kosa, potem pa še ta dva kosa vodoravno prerežeš.Namažeš z zelenim pestom in na to položiš 2-4 kar debeli rezini mozzarele in enako število rezin svežega paradižnika(narežeš ga na kolobarje), če želiš vse skupaj pokapaj z olivnim oljem in potresi z začimbami.Daj v pečico, za okoli 15 minut na 180-200 C(oz. toliko dolgo, da se mozzarela lepo raztopi)
To pride res super, pa še enaostavno je za pripravo
 
 
Lubyka kaj je to zeleni pesto??
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:13
Povezava do prispevka
image file name: 2k6a3042980e.gif 

Pesto (začimba)

P

0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. feb 2005 15:17
Povezava do prispevka
Hvala Miškolina za razlago. Tole sem pa že videla pa nikoli poizkusila. Sliši se zelo okusno.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mozzarella
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.