Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

misija: stegna

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. nov 2003 21:13
Povezava do prispevka

Fant pravi,da imam postavo plesalke iz Ria de Janierano,s tem se delno strinjam,moti me edino notranja stran stegen in to zelo - cetudi se ukvarjam s fitnesom,pazim na prehano in delam na tem,da bi se tisti mali spehec na notranji strani malo zmanjsal-pa se ne!! V fitnes hodim zdaj 8 mesecev in nameravam se dolgo,imam ful voljo in motivacijo tako da to ni problem; problem je v tem,ker si ful zelim odpraviti tisti spehec ki me moti,ampak s fitnesom nazalost tega ne dosezem (pa ce se na glavo postavim).Saj ful ni tako opazen,sploh ne,ampak mene MOTI.Opazam,da nikjer ni kaksnih vaj,ki bi bile namenjene temu delu...stegna so krepka in cvrsta,ritka tud - edino notranja stran je malo bolj svoh


Stasa,morda ti poznas kaksne vaje izkljucno za ta del ? vesela bi bila kakrnsega koli predloga.


 


Aja pa se nekaj: kaj beljakovinskega se priporoca za jesti,ker jaz jem se vedno premalo beljakovin in prevec OH? A mi lahko kdo napise kaj vec take hrane,ki vsebuje veliko B? Rib ne maram ravno,pa piscanca tudi ne....tako da je stvar bolj tezavna.


 


Prosim za kakrsnekoli predloge!

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2003 0:54
Povezava do prispevka

Najprej te moram žal razočarati - vaj, s katerimi bi izgubljal maščobo na določenem delu telesa, NI! Z vajami za posamezne dele telesa le krepiš mišice, nikakor pa ne kuriš špeha na tem mestu.


Lotiti se moraš torej odprave maščobe, kjer je spet več dejavnikov:


- prehrana


- trening z utežmi


- aerobne


Najboljša je seveda kombinacija vsega trojnega.


Pri prehrani poskrbi, da zaužiješ dovolj beljakovin - priporočam ti, da dnevno poješ 30-40% kalorij iz njih. Potrebne so za pridobivanje in ohranjanje mišične mase, ki pa pri izgubi maščobe igra kar veliko vlogo. In ne si sedaj predstavljati ženskega Švarcija... govorim o normalni količini, kar v praksi pomeni lepo oblikovano in čvrsto telo (izrazitih mišic se ne da kar tako pridobiti). Več imaš mišic, lažje hujšaš - mišice so namreč največji porabnik kalorij v telesu. Beljakovin je veliko v skuti (ki se jo da pripraviti na 1001 način), jajcih, soji, stročnicah, seveda tudi v mesu in ribah ter morskih sadežih. Najdeš jih tudi v oreščkih in sirih, s tem, da se tam poleg beljakovin pojavlja vsaj še enkrat toliko maščob, kar ni preveč zaželjeno


Od ogljikovih hidratov jej predvsem kompleksne - torej polnozrnate zadeve (s tem ne mislim hlebčkov, ki imajo po vrhu posutih nekaj semen, kar jim da "status polnozrnatosti", v resnici pa gre za čisto navadno belo moko, ampak polnozrnate zadeve v pravem pomenu). Super so ovseni kosmiči, jaz jih jem vsak dan za malico ali zajtrk, Če ješ mueslije, ti priporočam take brez dodanega sladkorja. Predvsem se izogibaj beli moki in sladkorju. OK so tudi testenine, riž, razne kaše,... vendar v zmernih količinah in ne preveč pozno (recimo najkasneje za kosilo). Seveda pa veliko zelenjave, s katerimi v telo vneseš veliko vlaken. S sadjem ne pretiravaj - le nekaj sadežev dnevno.


Maščobe so tretja in ponavadi najbolj reducirana (ali pa preveč konzumirana) stvar. Niso vse naščobe slabe - izogibaj se nasičenim, ki jih najdeš v mesu in mlečnih izdelkih, poskušaj pa pojesti čimveč omega 3 maščob, ki imajo med drugimi pozitivnimi učinki tudi ugoden vpliv na hujšanje. Najdeš jih v lanenem in ribjem olju (ja, vem, ne sliši se preveč privlačno, ampak žlica ali dve dnevno ti postane stvar navade in je praktično zelo majhna "žrtev", ki ima ogromen preventiven vpliv pred boleznimi srca in ožilja). Priporočljivo je tudi olivno olje (omega 9). Da ne pozabim - vsa našteta olja je potrebno uporabljati HLADNA!!


Če praviš, da imaš super postavo in le nekaj dekagramčkov špehca preveč , bi bilo pri tebi verjetno že dovolj, če bi na fitnessu dodala 3-4x tedensko cca 40 minut aerobne vadbe (kolo, steper, hitra hoja ali lahkoten tek na stezi). Vendar pa pri zgornjem načinu prehrane ne gre le za hujšanje, temveč tudi za zdravo prehranjevanje, česar seveda ne gre zapostavljati. V vsakem primeru pridobiš - pa če gre za hujšanje ali ne.


Dalje - trening z utežmi. Kot sem ti napisala že pri beljakovinah , je pri kurjenju špehca zelo pomembna količina mišične mase... no, pa da se ne bom ponavljala - trening je vsekakor priporočljiv. 


Mimogrede, na fitnessu se mi zdita popolna bedarija med ženskami ravno najbolj priljubljeni napravi, imenovani abduktor in adduktor (jaz jih imenujem ginekološli stol - pri eni sediš in potiskaš noge navzven, pti drugi pa ravno obratno, torej skupaj). Se spomnim, ko sem začela hoditi na fitness... seveda sem najprej, tako kot ostale ženske, planila na ti dve napravci - stegenca so pač ponavadi malo obložena, a ne?  Na srečo sem si dala dopovedati, da s tema vajama ne bom storila prav nič (kar se tiče kurjenja maščobe), vse, kar bom dosegla, je krepitev dveh majhnih mišic, ki sploh nimajo ključnega pomena pri izgledu stegen... če delaš konkretno vaje za rit, sprednji in zadnji del segen, potem sta ti dve vaji popolnoma odveč.


Upsa, sem se razpisala... upam, da sem ti kaj pomagala. Samo da ne boš potem čez nekaj mesecev zaradi upoštevanja vseh nasvetov v Rio de Janiero pobegnila .


 


 

0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2003 12:30
Povezava do prispevka

Stasa,najlepsa ti hvala za tako izcrpen odgovor!! Hvala za trud


tudi jaz sem bila do danes ena izmed navdusenk "ginekoloskega stola" v fitnesu,se mi je zdelo,da bom s tem kaj naredila,pa se ni v teh 8 mesecih na notranji strani stegen prav nic spremenilo..


Ja,shujsala bi kilogramcek do dva,vec pa ne,ker sem ze zdaj na uni meji k je se lih zdrava (177cm-62kg),ceprav ne izgledam tako suha,imam pa na visino ful malo kg.


Vcasih se mi zdi,da dnevno pojem prevec OH in v bistvu nic beljakovin.Recimo,do nedavnega sem imela muslije,ki so vsebovali toliko cukra,da me je kar zmrazilo,ko sem preverila sestavo.Groznfora je v tem,da jaz ne maram rozin in tezko se najdejo musliji,ki jih nebi vsebovali.Katere muslije jes ti in ko si ze omenila ovsene kosmice,a lahko napises ime te skatlehvala ti res.


Ja dnevno res pojem prevec OH.Moj jedilnik je povprecno tak: musliji zjutraj,frutabela opoldne,za kosilo krompir/testenine (kuhan krompir,pa testenine tudi samo s paradiznikovo omako),za malico spet kaksna frutabela ali pa sadje,zvecer pa recimo jogurt+banana (od tega se ful najem,ampak nisem prepricana a je to dobra izbira za zvecer?)


V bistvu so mi frutabele ful dobre,pa se tezko uprem (edina dobra stvar za posladkat,ki ni tako mastna in cukrasta),zdaj pa sem se odlocila da bom le 1 frutabelo/dan.Boljse a ne? Smile
Ja vode pa spijem ogromno.Kave skorajda ne sladkam,tudi cajev ne.V bistvu je pri meni vse bolj ali manj brez cukra,soli in mascob.


A potem mi priprocas,da naj nekaj malega shujsam in se bo tudi ta mali spehec odpravil? do spomladi bi rada dosegla tale moj zeljeni rezultat,ker pol bi bila pa res zadovoljna


 


aja pa se nekaj: zadnjic sem telovadila 5 dni zaporedoma na orbitreku 50 min in sem vceraj (ko sva sla s fantom na neko druzabno prireditev) obula skornje,pa so bila meca taksna,da nisem mogla zapet skorenjckov cisto do konca.Ves kok mi je blo grozno!!!!No pa saj sem potem zrihtala,samo vseeno me jezi,kako so se mi lahko tako povecala?


Ja pa se glede fitnesa: a je uredu,ce hodim 2x tedensko (cetrtek-nedelja) in ostanem dlje,recimo vsakic po uro pa pol ali dve? imam ful malo casa in to,rada pa bi maksimalne rezultate.Seveda,telovadila bi tudi doma,na orbitreku,dvakrat bi sla pa na fitnes.Kaj pravis?


 


Joj,sem ti pa natrosila vprasanj!! Te stvari so zame ful pomembne in bi ful rada nekaj odgovorov nanje...saj ves,zenske nismo nikoli zadovoljne s svojo postavonajlepsa ti hvala!!


 


Lep dan ti zeli


Cokoladna

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2003 13:27
Povezava do prispevka

Staša, a lahko našteješ nekaj primerov živil z ogromno beljakovinami?


Pa še to; zakaj vedno praviš, da s sadjem ne pretiravajmo, medtem ko zelenjave naj pojemo veliko? Zaradi sladkorja?

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 0:34
Povezava do prispevka

Evo me, spet sem pozno gor...


Čokoladna,


Sicer kg ne povedo kaj dosti , vendar glede na tvojo višino res nimaš veliko kg, verjamem pa ti, da moraš "zadeve malo učvrstiti", konec koncev si v letih, ko se začnemo spreminjati, če ne naredimo nekaj zase... vsaj jaz sem tako opazila pri sebi.


Vidim, da res poješ veliko premalo beljakovin... pri vegetarijancih je to pogost pojav. Ce jes mlečne izdelke, potem ni tak problem, kar se tiče potrebne količine beljakovin... skuta ti je dobra? Jaz bi brez nje kar umrla . Frutabelle pa imam tudi jaz rada, vendar je njihova edina prednost le v tem, da ena tehta le cca. 25 g, kar je majhna količina, ne glede na sestavo. Sestava namreč še zdaleč ni OK (čeprav vsebuje kosmiče...). Dejstvo je, da vsebuje 1/3 sladkorja... Ampak 1 na dan se ti ne bo poznala (tudi jaz velikokrat zmažem kakšno - mimogrede, katera ti je najboljša? moja favoritka je trenutno ta nova z mlečnim oblivom... NJAMI).


Res je, da večina kosmičev vsebuje rozine. Jaz jem SPAR kosmiče, ki vsebujejo ovsene, pšenične, ječmenove in ržene kosmiče, laneno in sončnično seme ter lešnike in rozine. Če ne najdeš nobenih brez rozin, kupi posebej npr. ovsene, pšenične, semena, oreščki, koščki kakega suhega sadja... v glavnem to, kar imaš rada.


Mislim, da ti ni potrebno načrtno hujšati, jaz bi pri tvoji prehrani le zamenjala nekaj OH z beljakovinami. Trening v četrtek in nedeljo je OK (najbolje, da si razdeliš telo na 2 dela), če boš pa dodala še Orbitrek ob dnevih, ko ne greš na fitness, pa bo še sploh OK.


Je pa lepo slišati, da si nasplošno zadovoljna sama s sabo, saj je to pri puncah tvojih let prava redkost . Mislim, da ti tudi teh nekaj dekagramčkov ne bo problem izgubiti.


 


  

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 0:41
Povezava do prispevka

Zvezdica,


veliko beljakovin vsebuje meso, ribe in morski sadeži, jajca, skuta in ostali mlečni izdelki, soja, stročnice, oreščki,...


Pomembno je tudi, da izbiraš takšna živila, ki hkrati ne vsebujejo veliko maščob (torej pusto meso - puranje, piščančje, divjačina,..., robe in morski sadeži, posneti mlečni izdelki, beljaki,...)


Sadje se v velikih količinah na dietah oz. pri prehranjevanju z namenom izgube maščobe ne priporoča zaradi vsebnosti fruktoze (sadnega sladkorja), ki niti slučajno ni dober vir OH (razen za diabetike), sploh ne pri hujšanju.

0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 10:09
Povezava do prispevka

Stasa,


tudi jaz sem ljubiteljica furtabel,najraje imam tisto ta novo s kosmici in oblivom (mislim da imava v mislih isto) mmm,ko so pa tako dobre!verjamem pa,da so polne cukra...zato zame samo se 1 frutabela na dan


ok,zdaj kmalu bom letela v nabavo po kosmice - probala bom kupit vse posebej,tako bo najboljse.


Pa tudi manj OH in vec B bom poskusala popapat.Zacnem ze danes


eno vprasanjce bi imela se glede vadbe: a je sigurno dovolj 2x tedensko fitnesa,pa recimo 1-2x orbitrek ali je premalo? ker eni so mnenja,da manj kot trikrat na teden (fitnesa) je cisto brez veze...jaz seveda nisem takega mnenja,ker je tonus misic skoraj identicen po 2x vadbi ali pa 3x.Mogoce mi 2x-na se toliko bolj ustreza,ker nimam prevec trdih misicKaj pravis?


Pa najlepsa hvala za vse odgovore,pojasnila si mi mnogo stvari in zdaj se jih bom poskusala drzati lep dan se naprej

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 12:48
Povezava do prispevka

Če te zanimajo kake posebne vaje za stegna idi pogledat na www.msn.com, na Healt&Fitness (vsaj mislim, da je to tam), pa so ful dobre vaje (opis + slikice)


Jaz sem si dol potegnila, kako dobiti noge kot plesalka, ker sem včasih plesala, pa poznam vaje, ne spomnim pa se več kolko jih je treba dela, pa pravilne izvedbe itd.


Če pa ne boš nič našla, ti lahko jaz po mailu pošljem, če boš zaintresirana

0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 20:19
Povezava do prispevka

joj,a bi lahko poslala prosim? mateja.bedrac@email.si je moj mail  pa res najlepsa hvala,bom pa pogledala tudi na internetu.


sicer sem pa danes kupila kosmice za v mleko (skoraj brez rozin),sojino meso v kosmicih,skuto in jajca - ful sem se oborozila z beljakovinami


jutri bom zacela res na hard tale svoj beljakovinski jedilnik

življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 20:33
Povezava do prispevka

Hvala tebi, da si se oglasila, ker če malo okrog pogledaš boš ugotovila, da jaz umiram tu od dolgčasa


že pošiljam

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 20:45
Povezava do prispevka
že poslano
0
Nazaj na vrh
Cokoladna
Starost: n/aPridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1919Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 20:52
Povezava do prispevka
hvala pikica
življenje je cukrček!
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 20:55
Povezava do prispevka
NI zakaj
0
Nazaj na vrh
spely
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 978Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. nov 2003 23:03
Povezava do prispevka


Spela
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. nov 2003 11:38
Povezava do prispevka

Seveda je OK.


S čimbolj navadnim, ta z 0,1% je OK, meni osebno je najboljši ta tanov DUKAT v plastenki.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
misija: stegna
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.