Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Marmelada

Pojdi na stran 1 , 2
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 16:01
Povezava do prispevka
Pičilo me je, da bi letos sama naredila kakšen lonček marmelade. Glede vrste sadja sem popolnoma brez idej, vem samo, da ne bi rada kakšne klasične, ki jo lahko kupim v vsaki trgovini (marelična, slivova ipd). Ker se iz določenih vrst sadja (npr. grozdje ipd) sploh ne da narediti marmelade, sploh ne vem, iz česa bi jo naredila. Kakšen predlog? Da bi bila taka fina, slastna, njamsi Smile ....
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 16:04
Povezava do prispevka
Ful dobra je pomarančno-figova
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 16:05
Povezava do prispevka
Slivova, breskova, marelična, breskve+ribez, figova (meni je presladka)
 
Lahko pobrskaš po temi Domače marmelade
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
octopussy
Starost: 122Pridružen: 8. jan 2009Prispevkov: 100Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 16:43
Povezava do prispevka
Jagodna, borovničeva, borovničevo-ribezova marmelada; marmelada oz džem od vrtnic.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 17:13
Povezava do prispevka
Borovničeva je najboljša. 

Moja mami je letos delala marmelado. Kao. Na koncu je prišel ven žele. Taka gumijasta marmelada, ki jo lahko samo režeš.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 18:40
Povezava do prispevka
Kiely: stopiš jo pa uporabiš za palačinke, rolade in ostalo pecivo Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 19:15
Povezava do prispevka
Korenčkova marmelada Wink

Drugače se pa iz grozdja tudi da naredit. Sicer je sama še nisem delala, vd tašča pa vsako leto Smile
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 20:34
Povezava do prispevka
AngelEye je napisal/aKiely: stopiš jo pa uporabiš za palačinke, rolade in ostalo pecivo Big smile


Če jo stopim, recimo v mirkovalovni, nastane temno roza obarvana voda.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 21:48
Povezava do prispevka
Grozno, pa sem dala v iskalnik 'marmelada', ne vem, ali sem slepa. Res se opravičujem, ker je že ta tema.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 23:00
Povezava do prispevka
Gumijasta marmelada ahahahaha... tole me je nasmejalo ful... No take gumijaste marmelade se same od sebe stopijo, ko jih das na toplo podlago - recimo palacinke. Verjetno jo je prevec casa kuhala. Marmelada je narjena, ko se ne razleze vec po krozniku. Vsaj tako jo moja mama preverja.

Drugace pa... hm ekstra marmelade? Ribezova, brusnicina, jagodna, iz gozdnih sadezev mogoce? Priporocam slivovo, pa ne jo s palicnim mesalnikom zmiksat... tisti olupki so ful dobri, posebej pridejo do izraza v palacinkah!
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2009 10:00
Povezava do prispevka
Baje se figova dela kar brez sladkorja.... Jaz bi kar iz banan naredila, me zanima, kaj bo ratalo Wink
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 10. sep 2009 18:08
Povezava do prispevka
Kiely je napisal/aKiely: stopiš jo pa uporabiš za palačinke, rolade in ostalo pecivo Big smile


Če jo stopim, recimo v mirkovalovni, nastane temno roza obarvana voda.


Pol pa ne vem...mami je letos naredla iz domačih breskvic cc 10l marmelade tako, da jo je dala kuhat proti večeru, potem jo je pustila čez noč, da se je ohladila, potem jo je naslednji dan s paličnjakom razpasirala, ker je bila fajn meška od segretja, naslednji dan spet kuhala in voila...sladkor je še dodala, drugače pa mi ne dodajamo žele ipd. stvari kot nekateri. marmelada ni ravno tako trda kot ona iz trgovine, ampak ni pa voda, ko se stopi na palačinki Smile Preverja pa gostoto tako, da s kuhalnico dvigne pa sousti v lonec Big smile Pa vidi ali je čista ali je izparela.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Ninelle09
Starost: 37Pridružen: 7. sep 2009Prispevkov: 45Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. sep 2009 11:03
Povezava do prispevka
Marmelada se topi v majhnem lončku na štedilniku, majhna temperatura, obvezno je mešanje. Se sigurno ne bo naredila roza voda Big smile
 
Sicer pa slivovo-čokoladna marmelada, bananina, breskova...
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 11. sep 2009 20:48
Povezava do prispevka
Rada imam domače marmelade, zelo.
Najljubši sta mi borovničeva in kakijeva (mogoče ima kaj veze s tem, da ta dva sadeža naravnost obožujem ).
 
Ampak pri kakijevi pazi - sladkaj jo le malenkost ali še bolje sploh nič.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2009 21:22
Povezava do prispevka
Poročam, da sem potem vendarle ustvarila limonino marmelado, ampak sem žal dala preveč lupin noter, tako da je pregrenka. 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Marmelada
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.