Zakaj naj bi bilo bolje, če ima indukcijska rob, kot pa če ga nima?
kakšne naj bodo komande - mislim, da so zdaj večinoma "digitalne" (in ne več na gumbe), ali je to pri indukcijski v redu? Tovrstne komande sem preizkusila na Bekovi steklokeramični plošči in so bile katastrofa, saj se je pri kuhanju tudi ta del plošče segrel in me je vsakič peklo, ko sem pritiskala nanje.
Glede roba - ker vsaj malo zadrži, če ti gre kaj čez.. Poleg tega ščiti rob pred krušenjem.
Sicer se enim niti goli stekleni rob nikoli ne okruši, medtem drugim pa se in to hitro. Jaz imam zaradi svojega občutka raje varovalo.
Glede upravljanja plošče - sistem je treba preizkusiti.
Sama imam izkušnje s 3 steklokeramičnimi (2x Bosch, 1x Candy) z gumbi na pritisk (v ravnini plošče, nič dvignjeni) - nikoli niso vroči. Če te je peklo, je bilo ali nekaj narobe s konkretno ploščo, ali pa je na sploh bila slabe kvalitete.
Drsnega sistema - kot pri telefonu - za upravljanje štedilnika jaz ne maram.
Meni se je zdelo tudi pomembno, da ni treba dosti pritiskati, da "dosežem" želeno kuhališče. Ene plošče imajo tak sistem, da se moraš prej s pritiskanjem sprehoditi po vseh kuhališčih, da dosežeš, meni bi šlo to zelo na živce.