Jaz bom čudna, ampak dam glas za plin

Zadnje dve leti imam steklokeramično in kake 2x sem kuhala na indukcijski, in mi plin absolutno zmaga, ker imam več kontrole nad kuhanjem, ampak to je čisto osebna preferenca. Kar se tiče čiščenja se meni nikoli ni zdelo preveč problematično, mi pa steklokeramika para živce glede tega, saj je cela procedura, da je lepa svetleča in meni se to več ne da

. Če je ne počistiš vsakič in slučajno kuhaš na kakih 'ostankih' pa je sploh štala, kar jaz sicer piskam doma, ampak moj preprosto pozabi počisiti od prej in kuha na napol umazani plošči in jaz se lahko dam na pol, pa se to ne bo spremenilo.
Običajen šporhet mi tudi ne izgleda grdo, moja bivša tašča je imela čudovitega, tudi večina kuharjev ki jih poznam, prisega na plin. Indukcijske bi se najbrž morala navaditi, a mi je scary ker se vse tako hitro segreva in nimam občutka za to. Pri ognju točno vem kako in koliko in hitreje je bilo kadar je bilo treba da je hitro, nekako bolj enakomerno, ko je bilo potrebna konstanta pri kuhanju. Ravno nasprotno kot pravi Skyle se meni zdi da se da bolje in precej natančneje regulirati moč ognja, s posodami - da bi počrnele pa tudi ne pomnim, da bi imela težave, nič bolj kot sedaj vsaj.
No, ne glede na vse zapisano je pomoje to bolj stvar navade in preferenc, kot neke dejanske prednosti. Jaz skoraj upam da naša plošča crkne da dobim šporhet kot se spodobi

, tudi moj je že parkat rekel da ko tale reč crkne, damo plin.
Pred nakupom se je nekako smiselno vprašati koliko se bo kuhalo in kdo kuha ter kdo skrbi za vzdrževanje, pa se potem odločiš. Teme nisem brala od začetka, ampak meni so tisti, ki veliko kuhajo in so strastni kuharji ponavadi odsvetovali plošče in jaz bi se v tem strinjala, glede na svoje izkušnje. Jaz osebno sem še veliko raje kuhala na plinu (tudi zaradi čiščenja, ker na plošči se takoj vidi da je usr*, pri plinu pa lahko tudi kak dan počaka in ni hudega).