Dons sm tud jest kupila od Edna kokosovo maščobo, sporbam pa v kratkem. Samo cena se mi je zdela malo visoka 471 sit pri sosedu, ampak za zdravje , rade volje tud kakšne tolar več
Sej se ga ne porabi toliko. Jaz ga še nisem od takrat ko sem slikico prilepila - februarja. Imam še 2 kocki, vsega skupaj jih je pa okoli 8. Odvisno tudi od tega koliko pečeš na maščobi.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
Ja, meni se je tudi čudno zdelo, ker ga niso imeli shranjenega v hladilniku.
Pa še nekaj me zanima: npr. za speč zrezke, a daste v ponev celo kockico ali po potrebi ?
Ali ga je katera že uporabila za peč pecivo ?
Jaz sem ga že hotela kupiti, vendar sem se potem premislila, ker nisem vedela kako naj primerjam količino maščobe v receptu, kjer piše npr. maslo z količino kokosovega masla, ker je le-ta verjetno "drugače masten" kot "navadno kravje maslo". Kaj pravite na tole ?
Za pečenja mesa uporabljam teflom ponev, ki jo na tanko namažem s kososovim maslom (vzamen košček masla in ga podrgnem po celotni površini ponve). Po moji oceni je to dovolj, sicer pa količino masla prilagodiš mesu (npr. pri pečenju celih rib uporabim več k. masla, ker imam rada dobro zapečeno kožico). Če npr. kuham rižoto in moram prepražit čebulo, dam toliko k. masla, da mi omogoča praženje. Sprva sem bila tudi sama v dvomu glede doziranja, a ščasoma dobič občutek, koliko k. masla rabiš za pripravo določene jedi. Sicer pa vedno začnem z manjšo količino maščobe in jo dodajam, če je to potrebno. Pekla z njim še nisem, je pa to poskusila moja mama (k. maslo sem odkrila s pomočjo PL in bila nad njim navdušena, zato sem ga kupila tudi za mamo in taščo). Recept za piškote je vseboval običajno maslo, ona pa je v testo dala 1/2 običajnega in 1/2 k. masla. Piškoti niso bili nič slabši kot samo z običajnim maslo. Meni se zdi to maslo povsem brez okusa. Tudi pri pečenju nima kakšnega posebnega vonja. Kupim ga v Marcatorju (Edel Kokosfett ali nekaj takega), mislim, da na embalaži celo piše, da ga ni potrebno shranjevati v hladilniku (sama ga imam v hladilniku).
Dina, v Ljubljani kokosovo maslo znamke Eden zagotovo dobiš v trgovinici Zrno do Zrna na Trubarjevi (zraven Calzedonie ), pa v Kalčku imajo tudi kokosovo maslo, vendar je nekoliko dražje.
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)