Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

KOKICE

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 17:19
Povezava do prispevka
Ariana,
 
tako, kot je rekla tinna - za čips bi se lahko dejalo, da je hujši, ker vsebuje ful več maščobe.
 
čeprav, očitno je tudi pri kokicah za v mikrovalovno že dodana rastlinska maščoba (sodeč po tem, kar si prepisala iz vrečke).
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 17:22
Povezava do prispevka
Se da kako narediti kokice brez maščobe?
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 18:12
Povezava do prispevka
Seveda se da. Kupiš teflonsko ponev in vanjo vsuješ kokice. Samo moraš stalno mešati, da se ne zažgejo.
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 18:13
Povezava do prispevka
Mama je enkrat kupila kokice, ki se jih pripravi v mikrovalovki, in na
vrecki je pisalo, da vsebujejo 25 g mascobe. Ampak se ne spomnim, ali
na vrecko ali na 100 g - no, v obeh primerih je dosti in slabo, ker gre
za slabe mascobe.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 18:16
Povezava do prispevka
Ariana, na teflonu se da, samo kupi tiste, ki niso za v mikrovalovko,
ampak tako, da jih spečeš - tista zrnca, ponavadi so v prozorni
vrečki.  Tista so 100% fat free.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 18:47
Povezava do prispevka
ja jaz sem tudi cisti usekanec na kokice, ma sploh na vse slano. Ampak na vsake toliko si pa privoscim, pa zato toliko bolj treniram.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 57Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 18:56
Povezava do prispevka
V bistvu se mi zdi, da niti ne daš veliko olja v kokice (če jih delaš
sam), saj je dovolj, da je pokrito dno posode, to pa najbrž ni tako
pretirano?
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:00
Povezava do prispevka
Iree, to je full veliko. že kapljice rastlinskega so preveč. pa ne me
imet za pikolovsko, ampak menda je RES tako. Malo boljše je olivno,
ampak pri segrevanju tudi to, ne kaj dosti. Zato je najbolje brez olja.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 57Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:13
Povezava do prispevka
Aha, razumem, torej naj bi uživali samo tiste maščobe, ki si jih
naštela v drugi temi (ribe, laneno olje, olivno olje) - zaradi zdravja
na splošno ali zaradi kaloričnosti?

Kaj pa potem uporabljate za kuhanje? Če se dobro spomnim, je Staša
napisala, da uporablja kokosovo olje (če nisem čisto mim usekala)?
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:17
Povezava do prispevka
za kuhanje jaz ponavadi maslo. oz. maslo samo pomazem po teflonski ponvi.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:28
Povezava do prispevka
Iree, to kar sem naštela je samo en del teh zdravih, nenasičenih
maščob. To uživamo zaradi zdravja, ne zaradi kaloričnosti. Te maščobe
so za naše telo koristne, pomembne so tudi pri hujšanju. Kokosovo olje,
ne spremeni "strukture" pri segrevanju, za razliko od olivnega, katero
je v redu le hladno stiskano...Podobno kokosovemu je še palmovo
olje...v glavnem taka eksotična, ki se jih pri nas težje dobi. Kokosovo
maslo in olje se dobi v nekaterih trgovinah pri nas in je naboljše za
segrevanje, saj maščobe še vedno ostanejo "prave". Vsa "klasična"olja,
masla, margarine in masti, ki so pri nas v široki uporabi, pa niso v
redu. 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 57Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:38
Povezava do prispevka
Hvala, moramo tudi mi preizkusiti kokosovo olje. Ali ima kak poseben okus?
0
Nazaj na vrh
Trinity
Starost: 43Pridružen: 27. sep 2004Prispevkov: 442Kraj: Okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 19:49
Povezava do prispevka
To pa tudi mene zanima...
 
Ker okusa kokosa ne maram...
Best men are like coffee: rich, warm and can keep you up all night!
0
Nazaj na vrh
Metka
Starost: 45Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 1272Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 20:00
Povezava do prispevka
Uporabljam kokosovo maslo in le-to je brez okusa.
"Rule your mind or it will rule you." (Horace)
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 20:39
Povezava do prispevka
sonjavo je napisal/a
Seveda se da. Kupiš teflonsko ponev in vanjo vsuješ kokice. Samo moraš stalno mešati, da se ne zažgejo.
 
Kako jih pa naj mešaš če skačejo?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
KOKICE
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
To sezono ni ene same barve, ki bi prevladovala, ampak je na voljo celotna mavrica barv, iz katere lahko izbirate.