Glede prehrane:
60% ogljikovih hidratov, 40% beljakovin in maščob. Oh naj bodo predvsem polnozrnata žita, zelena in kruh ter suho sadje, sadne rezine, čokolada (najbolje 70% kakav). Maščobe predvsem ribe in hladno stiskana olja. Beljakovine predvsem puranje in ribje meso, jogurti in nemastni siri. Od vlaknin je fino jest jabolka, paradižnik in papriko.
Pijača: se priporoča mineralna voda ( z kalcijem in magnezijem glej da je), sadni in zeliščni čaj, sadni in zelenjavni sokovi, mogoče kakšni energijski napitki.
Tole je en kratek povzetek članka, ki sem ga naredila že pred časom, tako da ne vem vira. Je pa na raznih straneh o hribolazenju še več o tem

Jaz jem ponavadi ko pridem do vrha, če je daljši vzpon še vmes (ob koči, če je). Piješ pa vmes, da ne dehidriraš, a ne pretiravati.
Glede hoje v hribe je pa tako: zmernost in oprema. Začneš z manjšimi hribi in nadaljuješ z višjimi. S tem postopoma pridobivaš kondicijo. Dobri gojzarji so tako ali tako nujna oprema. Me kar zmrazi, ko nekateri v supergah lezejo na razne Češke koče in podobno.
Sama še nisem bila na Triglavu, sta bila pa lani poleti moja starša, šla sta preko Tominškove gor in nazaj.
Še to: zmeraj je treba gledati kakšno bo vreme. V hribih postane hittro oblačno in pridrvi nevihta. V hribe se hodi zelo zgodaj, predvsem pa to velja poleti, ko so pogoste popoldanske nevihte.
Veliko užitkov v gorah
