Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Feyst ličila

Pojdi na stran 1 , 2
m_z
Starost: 41Pridružen: 17. sep 2006Prispevkov: 192Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. jun 2013 20:27
Povezava do prispevka

Danes sem ugotovila, da imamo očitno slovensko znamko ličil Feyst. Pozna katera?

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jun 2013 20:49
Povezava do prispevka

Sem pogledala in je kar nekaj.

To zame ni slovenska znamka, če printaš svoj naziv na tuje izdelke (narejeno je vsepovsod).

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 11:31
Povezava do prispevka

Drago, nič posebnega, kar naj jo imajo.

0
Nazaj na vrh
Minta
Starost: 43Pridružen: 21. jan 2010Prispevkov: 825Kraj: Sever EvropeStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 11:53
Povezava do prispevka

Tudi jaz se po pregledu spletne strani pridružujem mnenju, da je tale znamka kar nekaj (že ime, Feyst, ojoj). smiley Za slovenske razmere popolnoma predrago - če je že "domača" znamka, potem naj bo vsaj cenovno ugodna. Tule ima ena trgovska veriga podobno linijo ličil z imenom We Care Icon, kreirano na Finskem in izdelano v tujini, ampak so zadeve občutno cenejše (in prav tako brez parabenov in ostale navlake).

Kaunis on joka kauniisti tekee.
0
Nazaj na vrh
sweet666
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2009Prispevkov: 477Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 15:33
Povezava do prispevka

Sem si ogledala njihovo stran in res nisem navdušena. Cene absolutno previsoke, že embalaža izgleda cheap, ime daluje še bolj ceneno, če že ne smešno. Tudi na strani uporabljena slovenščina je katastrofalna smiley  Kaj jim pomaga slovenska znamka, če ni nič narejeno v Sloveniji, mi tudi ni jasno. Da ne omenim, da so na nekem drugem forumu nekomu celo grozili s tožbo, zgolj zaradi mnenja! Zanimiva poslovna politika, res smiley

0
Nazaj na vrh
m_z
Starost: 41Pridružen: 17. sep 2006Prispevkov: 192Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 15:43
Povezava do prispevka

Aha, torej se strinjamo Smile meni tudi deluje popolnoma ceneno vse skupaj, cene pa take kot za mac/ud/nars/višjecenovna naravna ličila Confused a celo grozijo al kaj? wtf? pa bi se bolj potrudili s svojim izdelkom...

0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 15:56
Povezava do prispevka

Ja, fajn reklamo si delajo, ni kaj.smiley Kar tako naprej.

Za ta denar grem raje MAC ali UD kupit.

0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 18:04
Povezava do prispevka

.

Nazadnje urejal/a MeiMei 27. jul 2022 12:32; skupaj popravljeno 4 krat
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Keks
Starost: 33Pridružen: 28. jan 2010Prispevkov: 988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 22:06
Povezava do prispevka

Cene so najboljše.smiley

Forget what has hurt you in the past, but never forget what has taught you.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. jun 2013 22:56
Povezava do prispevka
Ne vem, na pogled mene spominja na izdelke iz kakega "vse po 1€" shopa. Če bi bila cena v mejah normale in izdelki narejeni v Slo bi pa verjetno se hotela kaj preizkusiti. MeiMei, dober komentar!
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jun 2013 17:09
Povezava do prispevka

Pazite na komentarje smiley (ironično govorim), saj so eni punci, ki je o njih napisala post na nekem  drugem slo forumu (sicer je tudi tle aktivna če se ne motim...) so zaradi njenega mnenja,zagrozili s tožbo smiley smiley

To je mene popolnoma odvrnilo (poleg cen, in ostalega....) sploh od pregledovanja njihove strani oz.fb profila.


All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jun 2013 17:20
Povezava do prispevka

kokola, najbrž misliš sarkastično. smiley

Meni se že barve ličil zdijo tako cenene in neuporabne, da težko verjamem, da je kvaliteta kaj boljša, žal. Sigurno si ne bi sama nič kupila.

0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. jun 2013 17:28
Povezava do prispevka

Jap Tongue Sam to o grožnji s tožbo je pa resnica .


All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 27. jun 2013 14:08
Povezava do prispevka

... že ene tretjič berem to temo in kar nekako ne mnorem verjeti svojim očem.smiley Ja, fino je imeti svoje mnenje; ampak fino je tudi vsaj malo poznati področje, o katerem se ima tako jasno izoblikovano mnenje. Fino je izdelke tudi preizkusiti, preden se kar določi, da so zanič ali slabši od npr. MAC-a. Da malce človečnosti niti ne omenjam - se je katera od vas že lotila svojega posla, da ve, koliko denarja, dela, odrekanja, neprespanih noči, stresa ... to vključuje? Dam roko v ogenj, da ne, če ne ne bi takole ostro udrihale vsepovprek.

Pa pojdimo kar po vrsti (prosim, da napisanega ne jemljete kot osebni napad - želim le pojasniti dejstva, kako te reči gredo, ker je več kot očitno, da jih ne poznate):

V Sloveniji ni podjetja, ki bi imelo primeren proizvodni obrat za proizvodnjo dekorativne kozmetike. Edino slovensko podjetje, ki je pred tridesetimi leti proizvajalo ličila v Sloveniji, je bilo Ilirija Vedrog, ki pa so po vsej verjetnosti s proizvodnjo zaključili, ko je razpadla Jugoslavija in so izgubili trg.

Nobeno svetovno znano kozmetično podjetje nima lastnih proizvodnih obratov, vsi (tudi MAC, Smashbox, Nars, Stila, Bobbi Brown, Urban Decay ... da ne naštevam vseh) dajejo dvoje izdelke v izdelavo drugim podjetjem - pogodbenim proizvajalcem. To so megalomanska podjetja iz različnih koncev sveta, ki se ukvarjajo izključno s proizvodnjo točno določenih produktov po naročilu/recepturi lastnika določene blagovne znamke (po želji jim tudi recepture tam tudi izdelajo). Zato se tudi npr. MAC, ki je kanadsko podjetje in ima sedež v ZDA, proizvaja tako v ZDA, Kanadi, Nemčiji, Italiji, Franciji ... V Kanadi npr. proizvajajo tekoče pudre in šminke, v Nemčiji proizvajajo barvice za oči, v Italiji 'baked' izdelke - seveda pa tudi drugo, MAC-u konkurenčno in prav tako svetovno znano kozmetično podjetje svoje izdelke proizvaja pri čisto istem proizvajalcu kot MAC, le po rahlo drugačni recepturi.

Pogodbeni proizvajalci imajo poleg vse potrebne mašinerije (ki stane nekaj milijonov evrov) zaposleno tudi četo strokovnjakov, kemikov, farmacevtov, formulatorjev, birokratov, ki po navodilih oz. željah določene blagovne znamke formulirajo izdelek in ga toliko časa popravljajo, dokler ni naročnik zadovoljen. Ko je enkrat zadovoljen, po tej recepturi proizvajajo njihove izdelke. Če želi naročnik proizvodnjo preseliti kam drugam, npr. na Kitajsko, mora odkupiti formulo, ki stane celo premoženje, šele nato jo lahko odnese k drugemu proizvajalcu na drug konec sveta. Poleg same proizvodnje mora lastnik blagovne znamke plačati tudi izdelavo varnostnih in tehničnih listov, plačati laboratorijske analize varnosti, testiranje SPF-ja, prijavo blagovne znamke, vse ostale birokratske zadeve in še marsikaj. Za vse to mora imeti na voljo strokovnjake in laboratorije.

Ni možno, da bi v Sloveniji obstajal proizvodni obrat takih razsežnosti, zato dekorativne kozmetike v Slo tudi nikoli ne bo možno proizvajati. Poleg tega bi bil to čisti nesmisel, saj nihče ne želi vložiti nekaj mio eur v mašinerijo in četo strokovnjakov, da mu razvijejo linijo petih artiklov. Tega ne počne niti Estee Lauder, ki je med drugim tudi lastnik MAC-a in Smashboxa. Oboje se proizvaja na različnih koncih sveta, pri za to usposobljenih specializiranih proizvajalcih, nemalokrat celo pri istem.

Navsezadnje se vsi izdelki, ne glede na branžo, proizvajajo tam, kjer je za investitorja razmerje med kakovostjo in stroškom najboljše.

Že nekaj časa je npr. na PL cela norija po smešno poceni kozmetiki iz Anglije - MUA, ki se proizvaja na Kitajskem. Ob to se pa nobena ne obregne? In več kot očitno nobena ne pomisli "jaz ne bom kupila, ker ni narjeno v Slo" in nobena ni obrnila izdelkov svojih blagovnih znamk in preverila, kje so proizvedeni.

Kar se tiče embalaže - kako lahko trdite, da je kozmetika "predraga za tako cheap embalažo", medtem ko se na kaki drugi temi pritožujete, kako so cene nabite samo zaradi bleščeče embalaže oz. imena, sam izdelek pa je ponavadi celo podpovprečen? Emalaža oz. njen dizajn je odvisen od okusa lastnika blagovne znamke in dokler je embalaža funkcionalna (kar je tudi namen embalaže), torej služi svojemu namenu in ščiti vsebino, potem razpravljamo le o okusih. Če bi videle vse slike, ki jih je narisal Picasso, bi vam bila zagotovo kakšna tudi grda, čeprav je vredna nekaj mio eur. Vsaj na PL bi lahko (po toliko slabih izkušnjah z dragimi izdelki) vedele za rek 'don't judge the book by it's cover'.

Najhujša od vseh pa se mi zdi izjava glede njihovih navitih cen in posledičnih zaslužkov, saj mislim, da nobena od vas niti približno ne more vedeti, kolikšni so stroški tega podjetja, niti kolikšna je marža, zato so vsa ugibanja v tej smeri (verjamem, da nenamerno) škodovanje podjetju (ker vam le to ni simpatično, oz. se ne proizvaja tam, kjer bi se po vašem moralo oz. ker embalaža ni dovolj lepa ...).

"Puder npr. stane toliko kot od MAC-a, s tem da so njihova ličila prav tako sestavinsko ustrezna, lepo zapakirana, da sploh ne omenjam, da so na trgu že skoraj trideset let in so najbolj pogosta izbira umetnikov ličenja, vsaj v ZDA pa tudi drugod."

  1. Zakaj pa ne bi smel njihov puder stati enako ali več kot MAC-ov? Kaj pa, če je celo boljši? Mogoče pa proizvodnja tega pudra stane več? Poleg tega je tudi MAC včasih proizvodnja na kos stala več kot ga sedaj, ko proizvedejo nekaj mio kosov istega izdelka, pa zato vseeno niso spustili cen.
  2. Ta puder ima ravno tako embalažo, ki ščiti izdelek in je zakonsko ustrezna, morda je celo dražja, kljub temu, da je nekaterim grša. Proizvodnja kartonaste škatlice določenih dimenzij stane približno enako, pa če je na njej narisan feyst obraz ali MAC-ov Hello Kitty. Gre izključno za okus in ne cenejšo proizvodnjo, zato ne morete soditi, koliko bi moral izdelek stati glede na embalažo, če sploh ne veste, kolikšna je cena embalaže.
  3. MAC je na trgu 30 let - a MAC ni imel svojega začetka, svojega prvega anonimnega dne? Najbrž ni že od začetka star 30 let in popularen.smiley
  4. Vse znamke, ki niso najbolj pogosta izbira umetnikov ličenja, ne smejo preseči cen MAC-a? MAC je torej merilo, šablona? Meni se zdijo to res neprimerne primerjave.

"Cene pa nabijemo v tri krasne, kot da smo na trgu prisotni že najmanj pol stoletja in smo blazno veliko časa in denarja vložili v razvoj in marketing izdelkov."
Kako se oblikujejo cene izdelkom: cene izdelkov se oblikujejo na podlagi predvidenih stroškov, želenih zaslužkov in želenega pozicioniranja znotraj cenovnega razreda. Torej je treba najprej vedeti, koliko boš zapravil za marketing (in ostale stroške), da sploh lahko oblikuješ ceno. Vnaprej moraš vedeti, da bo realizirana prodaja pokrila te stroške. In vnaprej se moraš odločiti, v kateri razred želiš pozicionirati svojo znamko.

Šminka MAC-a bi namreč po tej logiki pred 30 leti stala npr. 0,50$, danes je pa lahko komot 15$, ker takrat niso bili prisotni 30 let in niso še nič vložili v marketing, zato so temu primerno tudi pošteno prodajali izdelke v 1$ shopih?
'Imidž' in cenovni razred blagovne znamke (torej družba, v kateri hočeš, da se tvoja blagovna znamka giblje) se določi prvega dne vstopa na trg in se ne spreminja. Nobena znana blagovna znamka v zgodovini svojega obstoja ni zamenjala cenovnega razreda, vse po vrsti pa so prvega dne plačevale najvišje proizvodne cene, danes pa se svetovni proizvajalci grebejo zanje in ponujajo najnižje proizvodne cene na kos, samo da preselijo proizvodnjo k njim. Torej danes, ko so na vrhu, imajo najnižje stroške proizvodnje ever in enako nabite cene.

"Ampak vse prepogosto se zgodi, da nekdo dobi idejo, kako bo čez noč obogatel, navije cene do neba, s tem da izdelki niso kvalitetni ali pa vsaj ne na nekem visokem nivoju, ki bi zahteval tako absurdne cene."
Čez noč so obogateli tudi MUA iz Anglije, čeprav njihova šminka stane le 1 funt. Zaslužek je odvisen od razmerja med vloženim denarjem/zaslužkom. Če oni na Kitajskem to šminko proizvedejo za 5 centov dolarja, je marža med temi petimi centi in enim funtom nekaj tisočkratna. Zakaj naivno mislite, da se pri poceni kozmetiki nič ne služi? Ali se zavedate, da proizvodna cena MAC-ove šminke stane tudi le nekaj centov? Slučajno sem ravno pred kratkim izvedela, da se šminke od feyst proizvajajo v isti tovarni kot MAC-ove in če prav vem, jih ena stane skoraj 8 CAD in so skoraj identične - morda celo bolj kakovostne. Marža med 8 dolarji in 21 evri je neznatna napram marži 5ih centov dolarja in 1 funt, kakršna je pri MUA. Če sta obe podjetji vložili začetnih 20.000, jih je MUA nekaj tisočkrat več zaslužil nazaj, kljub absurdno nižjim maloprodajnim cenam.

"Malo samokritičnosti in inovativnosti bi marsikateremu podjetniku rešilo posel. Ampak pri nas bi vsi samo nekaj prodajali, nihče pa ne bi nič sam proizvajal"
Malo več poznavanja terena, o katerem debatirate, bi bilo nadvse dobrodošlo. Vse ostalo pa sem navedla že zgoraj.

Pa še glede tožbe: papir in internet preneseta vse. In res zanimivo, da je tole s tožbo prišlo ravno od osebe, ki je pred nekaj meseci z nepreverjeno, lažno izjavo skušala škodovati tudi PL. Me prav zanima, če bi katera od vas imela svoje podjetje, in bi nekdo o njem napisal neresnično in žaljivo izjavo z namenom škodovati (ne govorimo o kritiziranju preizkušenih izdelkov), če bi zagrozile s tožbo ali ne. Tako, da malo premislite, kaj in komu verjamete in se zavedajte, da ima vsaka zgodba vsaj 2 plati.
 

Disclaimer: ne, ne poznam nikogar od Feyst, za kozmetiko sem prvič slišala, ko sem pred dnevi naletela na tole temo, in se mi je pa zdelo nujno pojasniti določene zadeve, ker ni prvič, da se tako grdo udriha po kakšnem slo podjetju/izdelkih/cenah, ne, da bi se poznalo ozadje.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2013 14:28
Povezava do prispevka

Se strinjam, sem že večkrat hotela nekaj sem napisat, ampak sem potem vedno zbrisala napisano.

Eno bi bilo, da bi izdelek poskusili in videli da vam ne ustreza, ampak da se zadeve niti poskusi ne in nekaj pljuva čez njo, pa se mi en zdi primerno.

In tudi se strinjam, da je vsak začetek novega podjetja težak in poln odrekanj. In če po vsem trudu naletiš na take opazke, ki ne temeljijo na izkušnjah po dejanski uporabi izdelka, pač pa na 2 minutah,preživetih na spletni strani, je gotovo zelo demotivirajoče za to osebo.

Se sicer strinjam, da so izdelki malce dragi in da bi kakšen lektor lahko preletel stran, ampak brez poskusit ne bom dajala mnenja o izdelku. Če je embalaža enostavna mi ej ap toliko boljše, ker se je več truda namenilo vsebini kot pa izgledu - še nikoli me ni zlata škatlica s kamenčki bolj pritegnila od črne navadne plastike.

Vsakega, ki s v teh časih loti svojega posla enostavno občudujem, za pogum, voljo in vztrajnost, namesto da doma čaka da mu bo kaj priletelo v roke.

Me je pa nekako vse skupaj verjetno še bolj razjezilo, ker sta moja starša po 20 letih zaprla firmo. Začetki so bili težki, se še spomnim, potem je zalaufalo, potem te pa ostali hočejo požreti.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Feyst ličila
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.