Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kombinacija sončna krema za obraz plus tekoči puder

nenuphar
Starost: 32Pridružen: 18. jun 2013Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2013 22:18
Povezava do prispevka

Že dolgo časa spremljam tale  forum in prebiram koristne članke, ki so objavljeni na tej strani. In moram reč, da vsakič izvem kakšno novo koristno informacijo. =)

Ok sedaj pa k mojemu vprašanju. Naj že kar na začetku povem, da nisem točno vedela kam naj bi uvrstila tole temo, glede na to, da je moje vprašanje dost specifično ( pa še moj prvi postsmiley) tako, da se opravičujem, če že kje obstaja podobna tema (   uporabila sem iskalnik pa se mi je zdelo, da bi lahko novo temo odprla).

No, zdej pa res k problemu. smiley

Torej že nekaj časa iščem sončno kremo za obraz, ki mi ne bi mašila por in povzročala mozoljev glede na to, da je moja koža malce podivjala in imam polno majhnih mozoljčkov in ogrcev pa kar nekaj lis "flekov" od prejšnjih mozoljev. ( tole stanje traja že okoli 9 mesecev, prej nisem nikoli imela problematične kože, nobenih mozoljev nič, tako, da očitno res rabim neko dobro nego da kožo nazaj spravim v red. smiley)

Torej med brskanjem po spletu in tudi na eni od tem na tem forumu sem se navdušila nad Uriage Hyseac s spf 30 oz spf 50 ( ne vem še trenutno kateri faktor) - torej to je sončna krema za obraz. Spodaj bi uporabila Derma Epycnogenol Facial Toner (tonik), ki naj bi imel vse polno antioksidantovsmiley Torej po toniku in sončni kremi pa bi si nanesla še tekoči puder ( vem, da bi bil boljši za tele poletne dni mineralni ampak mam občutek, da bi mi mašili pore, pa mam vseeno raje tekočega tudi če se bom nekoliko bolj svetila - samo da bi imela bolj izenačeno polt in brez vidnih rdečih lis- vseeno pa ne tistega videza, ko izgleda da imaš na sebi betonsko maskosmiley) In sem se po ocenah sodeč odločila ( no navdušila :)) nad Clinique Stay True puder. Naj bi bil prav za takšno nečisto kožo, če se ne motim? Sedaj me pa zanima, če bi mi lahko katera, ki se dobro spozna na sestavine povedala, če to troje gre skupaj. Js se neki ne spoznam, in bi res prosla za neko mini analizo. Sicer vem, da naj bi bile sestavine pri vseh naštetih izdlekih dobre, ampak zanima me predvsem, če se te stvari ko so enkrat skupaj na koži prav tako dobro obnesejo? Torej naj povzamem še enkrat, gre se za izdelke Derma Epycnogenol, Uriage Hyseac spf 30 in Clinique Stay True.

Moja koža je mastna na t predelu, po licih je normalna s tem da flekce in mozolje imam po celem obrazu. Ampak masti se mi pa predvsem čelo, nos in brada ( ni pa ekstremno mastno, ampak ravno tako, da ni več normalna koža, pač se že masti). Pa da vam še olajšam delo Smile vam prilepim še sestavine vseh omenjenih izdelkov, da lahko potem lažje primerjate. Pa seveda vsak nasvet je več kot dobrodošel!!

Sestavine:  Derma Epycnogenol tonik

INCI: Water (Aqua), Glycerin, Organic Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract*, Organic Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Pinus Pinaster (Pycnogenol) Bark Extract, Panthenol, Allantoin, Organic Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Uriage Hyseac fluido SPF 30

INCI: Aqua (water), dicaprylyl carbonate, uriage thermal spring water, Tinosorb M, avobenzone, ethylhexyl triazone, octocrylene, nylon-12, glycerin, cyclopentasiloxane, butylene glycol, decyl glucoside, C20-22 alkyl phosphate, cyclohexasiloxane, C20-22 alcohols, phenoxyethanol, brassica campestris (rapeseed) sterols, xanthan gum, parfum, benzoic acid, tetrasodium EDTA, tocopherol acetate, tricotanyl PVP, o-cymen-5-ol, propylene glycol, citric acid, sodium hydroxide, polyquarternium-51, lecithin, hydrolyzed wheat protein, caprylyl glycol, hexylene glycol, epilobium angustifolium flower/leaf/stem extract, sodium metabisulfite. ( mislim samo, da sem nekje zasledila da je letos na voljo že  izboljšane verzija te kreme, torej se sestavine verjetno rahlo razlikujejo od telih)

Clinique Stay True pa so naslednje:

Sestavine: aqua purificata, cyclomethicone, propylene glycol, tea stereate, kaolin, glyceryl stearate, tea isostearate, stereth-2, magnesium aluminum silicate, polyteylene, stereth-20, cellulose gum, alumina, xanthan gum, trisodium edta, imidazolidinyl urea, sodium dehydroacetate, methylparaben, propylparaben.

Že vnaprej se vam zahvaljujem in nestrpno pričakujem odgovor!smiley

 

 

 

 

0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2013 9:50
Povezava do prispevka

Ne vem, zakaj to troje ne bi šlo skupaj? Sploh pa je puder brez filtrov, tako da s kremo z ZF gre skupaj. 

Pa dobrodošla na Planetu lepote smiley!

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
nenuphar
Starost: 32Pridružen: 18. jun 2013Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2013 11:42
Povezava do prispevka

bubica10 hvala za nasvet. Saj se mi je kar zdelo ampak sem res tolk previdna postala, ker res ne bi rada še dodatnih mozoljev staknila.

smiley

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 19. jun 2013 17:33
Povezava do prispevka

Nenuphar, to, ali in v kolikšni meri bo tvoja kože reagirala na kozmetiko z nečistočami, je nemogoče predvideti in ima bolj malo zveze s tem, koliko gredo izdelki 'skupaj' (načeloma gredo vsi skupaj - če je koža zelo občutljiva, pa lahko reagira tudi na en sam izdelek ali celo sestavino).

Skratka, gre za 'try & test', ker se vsaka koža odzove drugače.

Clinique ima pa zelo čudne odtenke pudrov, tako, da res dobro preveri na dnevni svetlobi, da ne boš sfalila. Ostale pudre za mešano/mastno koži so lahko ogledaš še v tej temi.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
nenuphar
Starost: 32Pridružen: 18. jun 2013Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2013 18:12
Povezava do prispevka

hvala Tanja smiley

0
Nazaj na vrh
Srebrna
Starost: 53Pridružen: 7. mar 2012Prispevkov: 182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2013 21:01
Povezava do prispevka

Še jaz  skromno pripomim, da so pudri in izdelki za sončenje ''made to stay''. Zato zvečer priporočam temeljito čiščenje. .;)

0
Nazaj na vrh
nenuphar
Starost: 32Pridružen: 18. jun 2013Prispevkov: 38Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. jun 2013 13:38
Povezava do prispevka

ja to pa res Srebrna. =) To načeloma zlo pazim.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kombinacija sončna krema za obraz plus tekoči puder
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.