Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nevidni make-up

Maxmax
Starost: 40Pridružen: 26. nov 2019Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. nov 2019 11:50
Povezava do prispevka

Živijo, gledala sem tale tutorial o tem, kako popraviti ten kože in doseči naravni videz, brez preočitnega make-upa.

https://www.beautyandtheboutique.tv/no-makeup-makeup-tutorial/

Izdelki, ki jih omenja so na voljo le na spletu, zato prosim za nasvet, kateri izdelki imajo podobno funkcijo in so na voljo v naših drogerijah. 

Hvala za nasvet!

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2019 15:33
Povezava do prispevka

Maxmax, izdelki, ki jih uporabi, niso prav nič posebnega - dobiš jih pri vseh znamkah: od najcenejše Essence pa do višjih cenovnih, kot so Guerlain, Dior, Lancome ipd. (Tudi takih tutorialov je na tone, le da je ta narejen prav za promocijo/prodajo teh izdelkov.)

Če že uporabljaš kozmetiko, je zelo verjetno, da imaš doma izdelke, s katerimi si lahko narediš tak videz.

Bistveno je le, da izbereš:

~ tekoči puder v ustreznem odtenku tvoje kože (vedno preveri na dnevni svetlobi). Če želiš sijoč videz kože, izbereš naraven ali sijoč videz; če mat kožo (meni osebno lepše), mat (to je praviloma navedeno na samem izdelku).

~ korektor v ustreznem odtenku (niti ni nujno, lahko naneseš na predele, ki potrebujejo več prekrivanja le dodatno plast pudra)

~ tekoče ali kremno rdečilo za lica (enako, mislim, da ima Essnece, Catrice, Revlon ...)

~ tekoči osvetljevalec ali naneseš highliter v kamnu s čopičem, če želiš sijoč videz - imajo tudi vse znamke danes (naneseš ga tudi na obrvno kost);

~ sijoče kremno senčilo za veke v kakem naravnem roza-bež odtenku

~ svinčnik za obrobo oči v rjavi ali sivi, ki ga po nanosu zabrišeš s čopičem, bebi paličico ali prstom, da dobiš mehak videz

~ maskara

~ prosojna šminka ali glos v barvi ustnic.

 

Skratka, noben 'kujnšt', video je promocijski in narejen kot da je to nekaj čisto posebnega (izdelki in videz). Gre le za to, da se naučiš ustvarjati naraven videz - tu pa velja, da vaja dela mojstra.smiley In ko se boš ličila in vadila, boš tudi dobila občutek, kateri izdelki ti ustvarijo določen videz in kako jih nanesti.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Maxmax
Starost: 40Pridružen: 26. nov 2019Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2019 8:10
Povezava do prispevka

Saj v osnovi mi je jasno, da uporablja korektor... zanima me torej nasvet, katerega izbrati, da bo imel podobne karakteristike, kot ta, ki je opisan... torej da bo nežno prekriven, da malce popravi videz polti, da se torej bolj kot ne zlije s podlago. Pred kratkim sem kupila L'orealovega, ki pa se mi tako zelo usede v gube, da je groza... namesto da bi korigirala, postanejo moje gube vidne na dva kilometra...

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2019 11:39
Povezava do prispevka

MaxMax, kar se tiče teh videov ali fotk, je treba vedeti dvoje:

1. na njih se ne vidi detajlno, ali se jim usede v gube ali ne, ker so majhni in slabe kakovosti (vem tudi po svojih). Vse izgleda popolno, ko pogledaš v realnosti, pa je slika lahko povsem drugačna. Skratka, lahko se ji zelo usede v gube - sploh po nekaj urah nošenja - ampak tega na posnetkih ni videti.

Res, treba se je vedeti, da so vse te fotke, videi, Instagram objave en velik fake. Vse je totalno obdelano - poleg tega, da je, kot sem že omenila, majhno in slabe kakovosti. Ne nasedati na to nerealno popolnost.

2. lahko se eni ženski nek korektor usede v gube (in pore), neki drugi ne. Skratka, kar super ustreza meni, ne nujno tudi tebi in obratno.

 

Morda bo najlažje, da poveš, kateri korektor si kupila, da vidimo teksturo, pa potem poskusimo kaj poiskati v drugo, ustreznejšo smer.smiley

Pa še to je, kar se tiče korektorja: za 3 do max 10 ml odšteješ skoraj enak znesek kot za 30 ml tekočega pudra in po mojih izkušnjah je bolje imeti kakovosten puder, ki ga uporabljaš povsod. Meni sta super (prekrivna in obstojna) in se ne usedata v gube npr. Revlon Colorstay in Max Factor Facefinity.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
jackwilshere
Starost: 36Pridružen: 9. dec 2019Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2019 18:43
Povezava do prispevka

Vrlo zanimljiva tema za raspravu. Hvala vam puno što ste podijelili svoje misli. Sve najbolje.S obzirom na temu razgovora, mislim da bi bilo prikladno podijeliti s vama izvrsne informacije o izvrsnim savjetima za šminkanje
http://fixthephoto.com/makeup-photography.html

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nevidni make-up
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.