Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:02
Povezava do prispevka

Danes sem dobila ogromno bučko, ker pa moje kuharsko znanje  zelo zelo podpovprečno, me zanima kaj vse lahko počnem z njo?  Znam naredit edino pohane.


Omaka? ...?

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:03
Povezava do prispevka
če je ogromna, je verjetno najboljša za omako, drugače so pa meni tud polnjene ful dobre, samo morajo bit mičkene
0
Nazaj na vrh
Bambina
Starost: n/aPridružen: 7. maj 2004Prispevkov: 137Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:04
Povezava do prispevka
Moja mama je včeraj naredila pečene bučke s skuto pa mi je blo celi dan slabo,bučke fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj
0
Nazaj na vrh
meer
Starost: n/aPridružen: 9. jun 2004Prispevkov: 556Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:08
Povezava do prispevka
Bambina!!!!!!!!! C c c c c ............
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:08
Povezava do prispevka

Piki, kaj pa nafilaš v bučko? kako se naredi omaka?


me je kar sram, ker sem pri 23-ih totalni antitalent za kuhanje.

0
Nazaj na vrh
meer
Starost: n/aPridružen: 9. jun 2004Prispevkov: 556Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:09
Povezava do prispevka
Lenči nea se sekiraj,....jaz sem več kot ti, pa sem antitalent.....
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:10
Povezava do prispevka

Kakšna bučka pa je? Sicer pa tako lahko vsega boga z njimi pocnes... solate, omake, narastki, polnjene, ...


Ena simple omaka: na prazeno cebulo dodas olupljene, osoljene in odcejene ter na kocke narezane bucke, dodas paradiznik (svez, ce tega ni pa je kaksen Pomi tudi ok) in zacimbe.
Ali pa se bolj preprosto: na olivno olje dodas osoljene in odecjene narezane bucke in dodas zacimbe (meni je cesen - tisti v prahu dober v tej kombinaciji).


Ali pa poljnjene bucke (ce so bolj velike) - izdolbes in poljubno nadevas ter peces v pecici dokler se ne zmehcajo  (nadev je lahko mleto meso, ce to jes, soja, jajcevci, riz, ... - vse ze prej pripravis).

Sasha
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:15
Povezava do prispevka

Sasha, hvala,sem si sprintala.


Bučka je gigantska, ene pol metra ima. Čist zares.

0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:15
Povezava do prispevka

sasha kako zanimivo, meni so pa za polnit ljubše majhne bučke


lenči, midve z mamo jih prvo izdolbeva in tisto izdolbeno nareževa na koščke, potem pa mam naredi neko "omakco" iz smetane ali skute + na koščke narezan sir (lahko tud več vrst), če vsi jeste meso lahko tudi kakšna šunka, in začimb, vse po želji v glavnem...potem se vse to zmeša (omakca + ostanki bučke narezani na mini koščke) in napolni bučke ter prekrije z naribanim sirom...aja pa mami pol še nardi neko kao paradižnikovo omako al nekaj takega s katero prelije "pleh" v katerem se potem bučke pečejo


in to je mnjamsk

0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 42Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:18
Povezava do prispevka
jaz jih na zaru popecem.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:18
Povezava do prispevka
pikica je napisal/a

sasha kako zanimivo, meni so pa za polnit ljubše majhne bučke



Ja, saj res - pri majhnih lahko uporabis se sredico (pri vecjih je prevec semen). A to uporabljate zelene ali rumene? Zelenih se nisem poskusila polnit.

Sasha
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:19
Povezava do prispevka

zelene


darja to je tud ful njami...če imaš žar seveda (mi ga nimamo namreč)

0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 42Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:21
Povezava do prispevka

Kako dolgo se pa pečejo- polnjene?


 

0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:23
Povezava do prispevka

O super - potem pa imam spet en nov recept za poskusit


Letos imamo prvic tudi zelene bucke, samo sem prevec navajena na rumene, tako da ponavadi vzamem te.

Sasha
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:23
Povezava do prispevka

 dokler niso pečene?


res ne vem...moram vprašat

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.