Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Aparat za peko kruha (kruhomat)

Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 14:13
Povezava do prispevka
soraia, to je običajno znak
ali preveč tekočine
ali pa preveč kvasa, ne premalo.

poskusi naslednjič dodat malo manj vode, glede na to da količine kvasa ne moreš ravno spreminjat. Testo naj se ne bi prijemalo na roke, če primeš
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 14:21
Povezava do prispevka
A mi lahko prosim napišeš kakšne količine daješ, mislim vode, moke, soli...
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 14:28
Povezava do prispevka
Evo po vrstenm redu:

380ml vode (lahko tudi mleka)
dve zvrhani mali kavni žlički (tisti res mini) soli (to je sicer stvar okusa)
dve zvrhani mali kavni sladkorja (da imajo kvasovke hrano)
malo olja, da se kruh ne drobi
4 polne merice bele moke + 3/4 merice moke (to lahko nadomestiš s kako drugo moko npr. koruzno, merica je tista priložena in meri 1 cup oz. okrog 230ml, če se ne motim)
in 3/4 vrečke suhega kvasa dr.oetker, cela je preveč.

to spečem na hitrem programu, ki traja uro in 59minut Smile in kruhek mi vedno super uspe.

http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:09
Povezava do prispevka
soraia je napisal/a Jaz tudi če delam po receptu, mi kruh ne uspe, med peko mi pade dol.

Imaš morda moko kje na preveč hladnem prostoru, daš morda prehladno vodo?

Tudi to sta dva izmed razlogov, da kruh ne rata. Vse sestavine morajo biti sobne temperature, drugače rad pade skupaj ali pa sploh ne vzhaja.

Nazadnje urejeno 27. nov 2006 15:14; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:16
Povezava do prispevka
Ja to je pa res, da imam moko na hladnem. A mi lahko še ti napišeš recept (po vrsti) kaj daš v krugomat, tudi količinsko, ko uporabljaš hoferjevo moko.
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:26
Povezava do prispevka
joj, soraia, še to te opozorim, da ne bo pomote - jaz uporabljam navadno belo moko, ne hoferjeve.
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:28
Povezava do prispevka
Pri nas v zadnejm času tudi včasih spečemo kruh iz Hoferjeve moke. Naredim pa točno po navodilih na vrečki: 320 ml tekočine - malo mleka, ostalo voda, 1/2 kg (pol vrečke ) moke. Takoj na začetku pa po metlicah (to pa vedno, pri vsaki peki) vlijem malo olja. Kruh lepo naraste, če ga pečem na kratkem programu. Če ga pečem na najdaljšem, pa VEDNO (ne glede na vrsto moke) nastane luknja. Tako da ga na najdaljšem programu pačem le včasih čez noč (tajmer dela le pri tem programu).
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 15:41
Povezava do prispevka
Tudi jaz vzamem pol Hoferjeve moke in malo manj vode, kot po navodilu, ker dodam malce olja, pečem na hitri program, edino včasih še dodam malo semen. Do zdaj mi je kruh še vedno ratal. Soraia, moko pusti čez noč na sobni temperaturi in kruh bo, kakor treba, pa seveda mlačno, ne prevročo vodo.  Recepte pa imaš že nekje pri kruhu napisane, če boš delala po tistem.
Nazadnje urejeno 8. dec 2006 22:41; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 17:11
Povezava do prispevka
Jaz v Hoferjevo moko vedno dodam ene pol vrečke suhega kvasa. SIcer se mi zdi preveč zbit.
Pa to, da moraš na pol kile moke dati 320 ml vode, je čisto mimo. Ene 280 ml popolnoma zadostuje.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2006 21:36
Povezava do prispevka
Ravnokar pečem v kruhomatu pirin kruh (350g bele + 150g pirine moke) po
sonjinem receptu in zgleda zelo lepo. Čez 15 minut bo pečen.
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2006 22:05
Povezava do prispevka
Jaz sem pa pisala božičku za tole mašinco... komaj čakamo!
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2006 8:42
Povezava do prispevka
Jaz sem tale link našla na kulinariki.

Včeraj sem že zamesila, danes ga bom spekla in me prav zanima, kakšen bo.
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2006 11:24
Povezava do prispevka
mislim da bo ta aparatek mojemu prinesel božiček

na kaj moram paziti pri nakupu?
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2006 11:55
Povezava do prispevka
Vsekakor na to, da ima 2 gnetilki in da lahko narediš tudi iz 750g moke...jaz sem z Bohmanom kar zadovoljna, pa dobro poglej, kako na vseh straneh tesni pokrov, drugače bo kruh zmeraj na eno stran nižji...
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2006 13:36
Povezava do prispevka
sem v merkurju gledala pa se odločam med koewoodom in clatronicom
kenwod naredi do 900g kruha ima eno gnetilko, mi pa je všeč zato ker je dokaj majhen, cena 14000
clatronic pa naredi do 1,3 kg kruha ima dve gnetilki, je pa precej velik. je pa znižan iz 15000 na 12900

vse druge karakteristike so iste, oba imata za polnozrnati kruh, oba hitri program, različno zapečene skorje.....

ker sva dva, bi nama bil kenwood čisto dovolj, je pa res da je clatronic verjetno malo boljši


kaj mislite?


0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Aparat za peko kruha (kruhomat)
Stran 11 od 16
Pojdi na stran 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.