Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Aparat za peko kruha (kruhomat)

Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
.:sonja:.
Starost: 40Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2006 17:00
Povezava do prispevka
Jaz bi vzela tistega z 2 gnetilkama. Se mi zdi, da bolj zmesi. Samo to je samo moj predsodek.
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 18Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2006 18:11
Povezava do prispevka
Sonja, nič ni tvoj predsodek, že sama logika pove, da dve gnetilki lahko bolje zmesita, kakor ena, poleg tega pa v večji posodi lahko narediš manj kruha, v manjši več pa malo težje, vsaj tako jaz gledam na te stvari...
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 49Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 15. jan 2007 22:06
Povezava do prispevka
Meni je Božiček prinesel Moulinexov aparat, zelo smo zadovoljni in kruha nič več ne kupujemo! Do sedaj se nam je še vedno posrečil!
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 38Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 15. jan 2007 22:33
Povezava do prispevka
jaz sem mojemu tudi za božič podarila aparat...........in on meni istega

to je blo smeha!!
0
Nazaj na vrh
cokolina
Starost: 35Pridružen: 11. dec 2006Prispevkov: 726Kraj: koperStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2007 19:33
Povezava do prispevka
Mi imamo aparat BOMANN že dve leti in smo zadovolni.  Pečemo beli kruh, kruh z lanenim semenom in zamesimo v njem testo za pizzo.
 
To je to :))
0
Nazaj na vrh
gejba
Starost: 42Pridružen: 15. nov 2005Prispevkov: 1283Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2007 13:26
Povezava do prispevka
Ima katera aparat za peko kruha Moulinex OW2000?
Kakšne so prednosti/slabosti?

0
Nazaj na vrh
cez_planke
Starost: n/aPridružen: 19. sep 2005Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 19:30
Povezava do prispevka
Punce,
prosim za podnapis k receptu za kruh (pečen bo v avtomatu za peko kruha):
 
Piše: - Suha kvasna mešanica: 3/4 zavojčka.
        - Suhi kvas 1 in 1/2 zavojčka.
Spodaj pa opomba: Suha kvasna mešanica v 15 g zavojčkih!
 
A mi lahko prosim katera razloži, kaj je kvasna mešanica?
A to, da od tistega 45-gramskega kvasa v kosu odmerim 15g in potem od tega odsekam tri četrtine, kar zmešam skupaj s toplo vodo?
Malo me bega tudi to, da je omenjen 15-gramski zavojček kvasa. Ker namreč še nisem videla normalnega kvasa v zavojčku, ki bi bil manjši od 45g.
 
Res ne štekam.  Prosim za pomoč, da mi v tretje uspe ta domači kruhek.
Vnaprej hvala!
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 40Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 19:31
Povezava do prispevka
Verjetno je bil mišljen suh kvas?
Sicer pa upoštevaj, da gre za kilo moke 40 gr kvasa. Lahko tudi kakšen gram več ali manj. Pa ne bo problemov.
0
Nazaj na vrh
loveyou
Starost: 14Pridružen: 30. sep 2007Prispevkov: 552Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 19:59
Povezava do prispevka
Tudi mi ga imamo doma...speče zeloooo dober kruh.Iz tiste moke..ki ima semena in pač naredi ržen kruh.Njam.
0
Nazaj na vrh
cez_planke
Starost: n/aPridružen: 19. sep 2005Prispevkov: 82Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 20:22
Povezava do prispevka
.:sonja:., ne vem, če je mišljen suhi... Ker v spodnji vrstici potem piše še 1 in 1/2 zavojčka suhega kvasa. Joj, ta Clatronic mašina mi prav živce para
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 20:31
Povezava do prispevka
No, da se še jaz oglasim, po moje sem največji štor tule :).
Imam aparat z dvema gnetilkama, kruha pa enostavno ne znam speči. Ali je trd kot kamen, preveč luknjast, znotraj surov, skratka nikakav.
 
Enostavno ne vem več ,kaj delam narobe, zdaj mi je prišlo na misel, da mogoče to, da uporabljam svež kvas (suhega nikoli).
Pa kvasec vedno prej naredim, da že v skodeli kvas vzhaja.
 
Tako da zdaj vedno pečem kruh klasiko (hlebčke) v pečici, tisti je pa super (no se vsaj tu pohvalim).
0
Nazaj na vrh
gejba
Starost: 42Pridružen: 15. nov 2005Prispevkov: 1283Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2008 20:52
Povezava do prispevka
Meni v MoulinexuXXL kruh vedno rata - mehak, se ne drobi ... Pa je čisto vseeno kateri kvas uporabim - sveži mi ni toliko všeč, ker se ga preveč čuti.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 40Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2008 7:34
Povezava do prispevka
cez_planke je napisal/a
.:sonja:., ne vem, če je mišljen suhi... Ker v spodnji vrstici potem piše še 1 in 1/2 zavojčka suhega kvasa. Joj, ta Clatronic mašina mi prav živce para

Ne sekiraj se za tisto, daj toliko kvasa, kolikor sem ti napisala in nima iti kaj narobe.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 40Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2008 7:36
Povezava do prispevka
quote:f6e9efb336=":dune:"
No, da se še jaz oglasim, po moje sem največji štor tule :).
Imam aparat z dvema gnetilkama, kruha pa enostavno ne znam speči. Ali je trd kot kamen, preveč luknjast, znotraj surov, skratka nikakav.
 
Enostavno ne vem več ,kaj delam narobe, zdaj mi je prišlo na misel, da mogoče to, da uporabljam svež kvas (suhega nikoli).
Pa kvasec vedno prej naredim, da že v skodeli kvas vzhaja.
 
Tako da zdaj vedno pečem kruh klasiko (hlebčke) v pečici, tisti je pa super (no se vsaj tu pohvalim).

Če je trd, je premalo vode.
Če je luknjast, je preveč vode.
Surov - morda daš preveč sestavin?
Ali pa je kaj narobe s strojčkom, da ne zapeče dobro.
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2008 16:26
Povezava do prispevka
Pojma nimam, kaj je narobe, delam po receptih, ki so bili zraven  (aparat je za 900g). Ponavadi dam manj sestavin, seveda preračunano.
Kruh naraste, potem pa upade.
S kvasom je sigurno vse ok, "na roke" pa zmesim krasen kruh, pa tudi v pečici se krasno speče (sicer recepti od Ivačiča).
Aja, aparat je pa Matrix.
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Aparat za peko kruha (kruhomat)
Stran 12 od 16
Pojdi na stran 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
    v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
    še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
    dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
    super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
    v redu
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Študija je pokazala šokantno odkritje: splavilo je skoraj 82 % žensk, ki so prejele "cepivo" za Covid.