Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je ena lepših življenjskih zgodb, ki ste jih prebrali kdajkoli

20. mar 2019 12:34
0

Oglasno sporočilo

Včasih preprosto potrebujemo kakšno takšno zgodbo, ki nas opomni, da je življenje eno samo, zato ga moramo živeti. V tej zgodbi je naše življenje primerjano s potovanjem z vlakom. Ljudje vstopajo in izstopajo. Pri ustavljanjih se znajo zgoditi prijetna presenečenja. Človek doživlja srečne trenutke, ampak tudi nezgode, nesrečo, žalost...

PREBERITE TUDI:  So ljudje, ki v vaše življenje pridejo z razlogom

Ko se rodimo in zakorakamo v vlak, se srečujemo z ljudmi za katere mislimo, da nas bodo spremljali med vsem našim potovanjem. Na žalost je resnica povsem drugačna. Slej ko prej bodo oni izstopili iz vlaka in nas zapustili brez svoje ljubezni, svoje naklonjenosti, nežnosti, brez svojega prijateljstva in svoje družbe,... V vlak bodo vstopile druge osebe, ki nam bodo zelo pomembne,... To so naši bratje in sestre, naši prijatelji in ljudje katere srečujemo in jih imamo radi v svojem življenju. Mnoge osebe katere vstopajo gledajo na potovanje kot na kratek sprehod. Drugi pač na svoji vožnji čez življenje najdejo samo žalost... Ampak so tudi taki, ki so za čas vožnje vedno pri roki in pripravljeni pomagat tistim, ki potrebujejo pomoč. Mnogi po svojem izhodu iz vlaka puščajo za seboj trajno hrepenenje. Mnogi nas postavljajo v globoko neprijetnost. Mnogi vstopajo in izstopajo na da bi jih sploh opazili... Čudi nas, saj je mnogo potnikov, ki so nam najdražji nekje v enem drugem vagonu. ...Puščajo nas same v tem delu našega potovanja… Seveda nam to ne preprečuje prevzeti na sebe tegobe potovanja in samote, jih poiskati in se poizkušati namestiti ob njihov vagon. Toda, na našo žalost se ne moremo usesti zraven. Mesto poleg njih je zavzel že nekdo drug...

In takšno je življenje. Polno izzivov, sanj, načrtov, upanja, sestankov in razhajanj, brez ponovnega srečanja. In nikoli se ti trenutki ne bodo vrnili. Poskušajmo od svojega potovanja čez življenje narediti najboljše kar lahko. Poskušajmo z vsemi v vlaku biti v miru... Poskušajmo v vsakem med njimi videti tisto najboljše v njih. Potrudimo se in stremimo, da bi imeli srečno popotovanje, da se ves  trud na koncu stokratno poplača.

PREBERITE TUDI:  Ganljiva zgodba iz otroštva genija Thomasa Edisona vam bo dala misliti

Poizkušajmo, da pri sestopu iz vlaka pustimo sedež, ki bo pri ostalih potnikih, ki bodo nadaljevali potovanje, vzbudil hrepenenje, lepe in ugodne spomine... Srečno potovanje!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.