Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ganljiva zgodba iz otroštva genija Thomasa Edisona vam bo dala misliti

30. okt 2017 19:21
0

Oglasno sporočilo
... prepogosto pozabljamo - tako kar se tiče naših misli o nas samih kot tudi tega, kaj sporočamo svojim otrokom. A ravno to slednje ima neverjeten vpliv na njih. To, kakšne besede in misli jim vcepimo v glavo o njih samih, bo vodilo celo njihovo življenje. Da bi vedeli, o čem natanko govorimo, pa si preberite zgodbo o Thomasu Edisonu:
 
Ko je hodil v šolo, je nekega dne prišel domov in mami predal list papirja, ki mu ga je napisala učiteljica. "Mami, učiteljica mi je dala ta list in rekla, da ga lahko le ti prebereš. Kaj piše?"
 
Ko mu je mama prebrala, je imela solzne oči: "Vaš sin je genij. Ta šola je preslaba zanj in nimamo dovolj učiteljev, da bi ga učili. Prosimo, učite ga sami."
In natanko to je počela, dokler ni zbolela in umrla.
 
Mnogo let po njeni smrti je Edison postal eden največjih izumiteljev stoletja. Nekega dne je brskal po starih stvareh in naletel na pismo, ki ga je takrat njegova učiteljica napisala za njegovo mamo in ga odprl …
 
Pisalo je: "Vaš sin je duševno zaostal. Ne more več obiskovati naše šole, zato je izključen."
 
Ko je Edison to prebral, so ga preplavila čustva in v svoj dnevnik je napisal: "Thomas Edison je bil duševno zaostal otrok, čigar mama ga je naredila v genija stoletja."
 
 
Pozitivne in opogumljajoče besede lahko spremenijo življenje. Lahko si le predstavljamo, kaj bi bilo s Thomasom Edisonom, če bi mu mama prebrala, kar je dejansko pisalo na listu. Uničilo bi ga.
 

Zatorej dajajmo svojim otrokom pozitivne in vzpodbudne misli, da si bodo zaupali, verjeli vase in se imeli radi, kajti to je edina prava popotnica v lepo in kakovostno življenje!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.